Web Analytics
Jump to content

windir


kong vinter

Recommended Posts

god dag! for tiden leiter jeg etter en prosessor eller pedal som gjør att jeg får effekter i samme stil som windir... noen som tilfeldigvis skulle vite hva jeg trenger?

om du ikke kjenner til windir eller effektene jeg er på leit etter hør sangene:

1184 (0:25)

the spiritlord (2:50)

arntor: http://www.windir.no/mp3/WindirArntor02Arn...toraWarrior.mp3

ellers noen forslag til god black metal lyd?

Link to comment
Share on other sites

Uten å få vite noe om hva du har fra før blir det å skyte i blinde.

Og skal du ha pedal foran ampen, prosessor foran ampen, eller noe i effektsløyfen (hvis ampen din har det da)? Vil du ha forskjellige effekter i samme pedal eller skal den kun gjøre en ting og gjøre det bra?

Link to comment
Share on other sites

jeg har en boss gt6 fra før, men den har ingen effekter i samme bane som windir (om jeg ikke tar forferdelig feil). det er egentlig ett fett om den har mange effekter, så lange den klarer å få noenlunde samme type effekter som windir hadde. har egentlig ikke så veldig god peiling...

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke helt hvilken "effekt" du snakker om her? Den sangen du postet er vel bare gitar med vreng, overdubbet i flere harmonier mange ganger.

En gt-6 bør absolutt klare å få den lyden de har i den sangen.

Men husk - de spiller antagelig keyboard samtidig, noe som får det til å høre litt annerledes ut.

Edit: Lasta ned "1184" og der høres det ut som om de bruker en harmonizer, ala Digitech Whammy. Hvis du bruker "Harmonist"-effekten på gt-6'en, sammen med litt hi-gain vreng, vil du nok få en liknende lyd.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hørte litt på mp3en du la ut, og det høres ut for meg som at de har spilt inn gitarsporene flere ganger slik at lyden låter fyldigere. Du kan forsøke deg frem med en micro-pitchshift, hvis boksen din har det, og se om du kan få fylt opp lydbildet mer, men bortsett fra det er løsningen å klone deg selv.

Link to comment
Share on other sites

Det er sjelden at live høres likt ut som studio.

Prøv å putte harmonizer-effekten etter vrengen i effektkjeden. Hvis du ikke gjør dette, vil du få "intermodulation", dvs toner som ligger imellom den du spiller og den tonen harmonizeren lager.

Det skal være fullt mulig å oppnå den lyden du vil ha med gt-6'en.

Måten de har laget disse "effektene" på, er å spille inn flere gitarspor som står i harmoni til hverandre, og derfor får man en slik lyd. Live vil jeg tippe gitaristene spiller forskjellige melodier.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.