Web Analytics
Jump to content

windir


kong vinter
 Share

Recommended Posts

god dag! for tiden leiter jeg etter en prosessor eller pedal som gjør att jeg får effekter i samme stil som windir... noen som tilfeldigvis skulle vite hva jeg trenger?

om du ikke kjenner til windir eller effektene jeg er på leit etter hør sangene:

1184 (0:25)

the spiritlord (2:50)

arntor: http://www.windir.no/mp3/WindirArntor02Arn...toraWarrior.mp3

ellers noen forslag til god black metal lyd?

Link to comment
Share on other sites

Uten å få vite noe om hva du har fra før blir det å skyte i blinde.

Og skal du ha pedal foran ampen, prosessor foran ampen, eller noe i effektsløyfen (hvis ampen din har det da)? Vil du ha forskjellige effekter i samme pedal eller skal den kun gjøre en ting og gjøre det bra?

Link to comment
Share on other sites

jeg har en boss gt6 fra før, men den har ingen effekter i samme bane som windir (om jeg ikke tar forferdelig feil). det er egentlig ett fett om den har mange effekter, så lange den klarer å få noenlunde samme type effekter som windir hadde. har egentlig ikke så veldig god peiling...

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke helt hvilken "effekt" du snakker om her? Den sangen du postet er vel bare gitar med vreng, overdubbet i flere harmonier mange ganger.

En gt-6 bør absolutt klare å få den lyden de har i den sangen.

Men husk - de spiller antagelig keyboard samtidig, noe som får det til å høre litt annerledes ut.

Edit: Lasta ned "1184" og der høres det ut som om de bruker en harmonizer, ala Digitech Whammy. Hvis du bruker "Harmonist"-effekten på gt-6'en, sammen med litt hi-gain vreng, vil du nok få en liknende lyd.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hørte litt på mp3en du la ut, og det høres ut for meg som at de har spilt inn gitarsporene flere ganger slik at lyden låter fyldigere. Du kan forsøke deg frem med en micro-pitchshift, hvis boksen din har det, og se om du kan få fylt opp lydbildet mer, men bortsett fra det er løsningen å klone deg selv.

Link to comment
Share on other sites

Det er sjelden at live høres likt ut som studio.

Prøv å putte harmonizer-effekten etter vrengen i effektkjeden. Hvis du ikke gjør dette, vil du få "intermodulation", dvs toner som ligger imellom den du spiller og den tonen harmonizeren lager.

Det skal være fullt mulig å oppnå den lyden du vil ha med gt-6'en.

Måten de har laget disse "effektene" på, er å spille inn flere gitarspor som står i harmoni til hverandre, og derfor får man en slik lyd. Live vil jeg tippe gitaristene spiller forskjellige melodier.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.