Web Analytics
Jump to content

She's heeeere!


aiwass
 Share

Recommended Posts

 • Replies 140
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Har du gitaren så høyt oppe?

Fet gitar btw! Har så jævli lyst på en slik en! Hvordan er de å spille på?

Håper det kommer noen lydklipp i nærmere fremtid!  :lol:  

Grattis :wink:

Jeg har gitaren så høyt oppe, ja. Og med en Parker er det en fordel, da øvre cutaway har en tendens til å 'stikke' en i brystkassen hvis den henger i vanlig høyde, noe mange andre eiere klager over.

Gitaren er helt konge å spille på. Bånd i rustfritt stål og gripebrett i karbon/glass gjør alt silkeglatt--vibrato, bending og raske posisjonsskifter er lettere enn noensinne før. Vibratosystemet er antagelig det beste som finnes, kanskje foruten Steinberger. Det er riktig nok tradisjonell oversadel, uten låsende deler, så den eneste måten å få ting til å holde seg stemt på er å 'stemme med vib.-armen' (samt gi den en liten dytt etter hver gang man har gjort noen bends), men gjør man dette, så virker alt utmerket. Ellers meget 'smooth' og velbalansert vib.-system.

Hva lyden angår, så er den helt upåklagelig. Mye 'hi tech' materialer er gått med i denne gitaren, da særlig i halsen, og mange av de stivere materialene gir den en ekstrem artikulasjon. Den låter likevel ikke sterilt, men har en balansert, finslepen tone. Duncan-pickup'ene leverer sinnsvakt fet (men likevel ikke for hot) lyd, og piezo-pickup'ene i stolen er et helt eget kapittel: Dette klippet ble laget i all hast etter at jeg hadde fiklet med knappene på gitaren i noen få sekunder, og spilt med en standard clean-lyd på POD'en min, men hør bare hvilken effekt det får når jeg blander halspickup'en (Duncan Jazz) med piezo'en:

http://www.soundclick.com/bands/songInfo.c...&songID=2874123

Som sagt kunne både spillet og lyden vært MYE bedre, men likevel synes jeg det er nifst hvor likt en ekte jazzgitar det høres ut. Ihvertfall ingen 5 cm tjukk plankegitar med .009 (!) strenger!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.