Web Analytics
Jump to content

Hvilken gitar skal jeg velge?


ansi

Recommended Posts

Hvilken av gitarene nedenfor bør jeg velge?

En Epiphone lp 100

En Epiphone lp standard

En Olp John Petrucci

En Ibanez RG320FM

En Ibanez RG370DX

En BC rich Bronze warlock

Kan dere fortelle hva dere synes om de forskjellige gitarene dersom dere har prøvd dem? :)

Jeg har spilt i 2 år nå, spiller mye forskjellig musikk, med tapping, soloer powerchords, og cleane akkorder. Bla. Guns N Roses, Iron Maiden, Nirvana, AC/DC, litt Vai, ol. + egne greier.

Trenger en bra billig tøff og allsidig gitar. 8)

---------------------------------------

Foreløpig bruker jeg en Stagg strat gitar 21 frets, tre single coil, og en 75watts Line6 amp. Har også en zoom 505II som jeg ikke har brukt på et halvår.

Link to comment
Share on other sites

Personlig tror jeg at jeg ville gått for en Epiphone Les Paul, kanskje standardmodellen. Har ikke prøvd LP 100, men den duger sikkert, den og! Epiphone gir deg i alle fall mye god gitar for pengene! De andre gitarene har jeg heller ikke testa, men den OLP Petruccien virker bra (og stilig).

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Spørsmålet er hva du vil ha. Her har du faktisk det beste fra to verdener i den prisklassen:

Olp Petrucci: Flytende strengestol, tynn hals for solopill og en ganske heavy lyd. I tillegg veldig god konstruksjon og enormt med gitar for penga!

Ibanez: Flytende (såvidt jeg veit), veldig tynn hals, laget for shredding, heavy utseende og lyd. Har ve også floyd (kopi) såvidt jeg vet. Ibanez er veldig ikke min greie, for jeg liker ikke spillbarheten, ei heller lyden. Også synes jeg de ser ganske billige ut. Men det er jo opp til deg.

Epi LP: Fast strengestol, tykk hals for godt og behagelig grep for akkord og rytmespill, veldig tung. Føler egentlig ikke at dette er like mye bang for the buck, da jeg har sett en del av EPi gitarene bli ganske fort ødelagt. I tillegg har de et veldig svakt punkt ved overgangen fra halsen til hodet.

Jeg hadde selv definitivt gått for OLP'en, med Ibanez på andre plass. Test gitarene og se hvilken du liker best.

Link to comment
Share on other sites

jeg har egentlig mest lyst på ibanez RG320FM eller olp john petrucci, men jeg lurer litt på hvem av dem som har mest lik hals som strat halsen.

Så kan dere si noe om forskjellen på halsen til de to i forhold til en strat hals, hvis dere vet noe om det? :)

Link to comment
Share on other sites

Halsen til Petrucci gitaren er en D-hals tror jeg. Er vanskelig å definere, men den tror jeg er likest den på en strat. Men gripebrettet er en del flatere (14" kontra 9,5/10) og halsen noe tynnere. Ibanez'en er vel enda tynnere, og kanskje enda flatere og.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.