Web Analytics
Jump to content

Hvilken gitar skal jeg velge?


ansi
 Share

Recommended Posts

Hvilken av gitarene nedenfor bør jeg velge?

En Epiphone lp 100

En Epiphone lp standard

En Olp John Petrucci

En Ibanez RG320FM

En Ibanez RG370DX

En BC rich Bronze warlock

Kan dere fortelle hva dere synes om de forskjellige gitarene dersom dere har prøvd dem? :)

Jeg har spilt i 2 år nå, spiller mye forskjellig musikk, med tapping, soloer powerchords, og cleane akkorder. Bla. Guns N Roses, Iron Maiden, Nirvana, AC/DC, litt Vai, ol. + egne greier.

Trenger en bra billig tøff og allsidig gitar. 8)

---------------------------------------

Foreløpig bruker jeg en Stagg strat gitar 21 frets, tre single coil, og en 75watts Line6 amp. Har også en zoom 505II som jeg ikke har brukt på et halvår.

Link to comment
Share on other sites

Personlig tror jeg at jeg ville gått for en Epiphone Les Paul, kanskje standardmodellen. Har ikke prøvd LP 100, men den duger sikkert, den og! Epiphone gir deg i alle fall mye god gitar for pengene! De andre gitarene har jeg heller ikke testa, men den OLP Petruccien virker bra (og stilig).

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Spørsmålet er hva du vil ha. Her har du faktisk det beste fra to verdener i den prisklassen:

Olp Petrucci: Flytende strengestol, tynn hals for solopill og en ganske heavy lyd. I tillegg veldig god konstruksjon og enormt med gitar for penga!

Ibanez: Flytende (såvidt jeg veit), veldig tynn hals, laget for shredding, heavy utseende og lyd. Har ve også floyd (kopi) såvidt jeg vet. Ibanez er veldig ikke min greie, for jeg liker ikke spillbarheten, ei heller lyden. Også synes jeg de ser ganske billige ut. Men det er jo opp til deg.

Epi LP: Fast strengestol, tykk hals for godt og behagelig grep for akkord og rytmespill, veldig tung. Føler egentlig ikke at dette er like mye bang for the buck, da jeg har sett en del av EPi gitarene bli ganske fort ødelagt. I tillegg har de et veldig svakt punkt ved overgangen fra halsen til hodet.

Jeg hadde selv definitivt gått for OLP'en, med Ibanez på andre plass. Test gitarene og se hvilken du liker best.

Link to comment
Share on other sites

jeg har egentlig mest lyst på ibanez RG320FM eller olp john petrucci, men jeg lurer litt på hvem av dem som har mest lik hals som strat halsen.

Så kan dere si noe om forskjellen på halsen til de to i forhold til en strat hals, hvis dere vet noe om det? :)

Link to comment
Share on other sites

Halsen til Petrucci gitaren er en D-hals tror jeg. Er vanskelig å definere, men den tror jeg er likest den på en strat. Men gripebrettet er en del flatere (14" kontra 9,5/10) og halsen noe tynnere. Ibanez'en er vel enda tynnere, og kanskje enda flatere og.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.