Web Analytics
Jump to content

Kjøp av gitarer fra 0 - 5000 kr


ansi
 Share

Recommended Posts

Har spilt gitar i to år nå, skal kjøpe ny gitar for opptil 5000kr nå, er det noen som har noen tips om bra billige gitarer, som har både bra cleanlyd og vrenglyd. Har vurdert en olp john petrucci signature, men nå har jeg begynt å få lyst på en epiphone les paul, eller en ibanez RG-370DX BK. noen som har noen tips til bra gitarer, vurderer også å bygge selv, men vet ikke helt hvordan man gjør det. tips til bra gitarbutikk sider? 8)

Link to comment
Share on other sites

skal du les paul bør du kjøpe denne i stede for epiphone:

http://www.musikkweb.no/musikkpraksis/ann/...s.php?aid=51371

Ibanez les paulene fra 70 tallet er kjent for å være meget gode gitarer. Mange mener at de faktisk er like gode som gibson sine :shock:

Har en 1977 modell selv som er dritgod å spille på. har ikke prøvd en gibson les paul så hr ikke sammenlignet da.

Link to comment
Share on other sites

OLP er svært fine gitarer!

Jeg vil ikke anbefale locking trem på gitarer i økonomiklassen... Jo mer fjås det er på gitaren, jo billigere må hver del være! Ikke sats på antall finesser pr krone, men total kvalitet! Og da stiller OLP ganske sterkt.. Epiphone også! Tror Schecter, Jackson og kanskje LTD har noen gitarer som du kunne sjekka ut... Om det ikke er veldig viktig at du får akkurat akkurat den gitaren du bare må ha, så får du kanskje mest for pengen om du kjøper brukt!

Link to comment
Share on other sites

Jeg trenger en billig men bra gitar, som duger til fete soloer med tapping osv og power chords, itillegg må den funke til blues, rock, cleane akkorder, ol. Spiller for det meste Iron Maiden, Black Sabbath, Guns N Roses, ACDC, Nirvana, litt steve vai, + egne greier. Noen tips? Trenger ny gitar veldig nå, har spilt på en stagg strat copy litt for lenge synes jeg, har heldigvis en line6 spider 2 amp. :|

Link to comment
Share on other sites

På Tre45 i Trondheim har de en gitar som heter Yamaha aes420, den koster 4000 å er veldi god å spille på + har veldi god lyd! Jeg syns den er mye bedre enn Epiphonen, (en så er jeg veldi fan av YAmaha sine gitarer også) Men kjøp den som du syns passer best!

Link to comment
Share on other sites

Siden Epiphone, OLP og Ibanez allerede er nevnt - har jeg et nytt forslag. Et relativt nytt merke her i Norge er Tradition gitarer.

De skal i følge en test jeg leste + andre reviews på nettet (og en lokal musikkforretning) være svært gode i forhold til prisen. Skal visst være solid bygget, holder stemmingen godt og gir god lyd.

Har selv prøvd litt å spille på en av modellene deres (SP-1) - og syntes den var veldig god og behagelig å spille på (bedre enn mange Ibanez-modeller f.eks).

Hvis det er interessant, kan du sjekke ut litt info på disse stedene:

http://www.amusikk.no/shopdisplayproducts....gitar+Tradition

http://www.traditionguitars.com/guitars.htm

http://www.harmony-central.com/Guitar/Data4/Tradition/

http://www.guitarpeople.com/gear/gear-trad...ion-s20-sp1.asp

http://www.betterguitar.com/Equipment/Elec...aditionSP1.html

Keep rockin'

koda

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.