Web Analytics
Jump to content

Lære seg bass; Hvor begynner man?


Frodrik
 Share

Recommended Posts

Jeg har nylig fått anskaffet meg bassgitar. Jeg har ikke spilt noe særlig annet enn tabs, og kan igrunn ingenting.

Over nyttår får jeg sannsynligvis begynt å ta privattimer, men inntil det må jeg lære meg en del på egenhånd. Jeg har et hav å ta av, hvor begynner jeg?

Hva er det jeg bør starte med å lære? Tips? Erfaringer?

Link to comment
Share on other sites

Hei Fredrik

Mr. Bungle kan dette mye bedre, men når jeg begynte så kunne jeg spille gitar. Og det hjalp.

Det første du må gjore er å lære deg notene på bassen. Deretter, trene skalaer, skalaer og skalaer... jeg vet at det er kjedelig, men det lønner seg i lengden.

Så er det engentlig bare å lære seg å lytte. Jeg tror du kan komme langt ved å spille etter tabber/noter, men med bass må du kunne improvisere og da er det viktig å kunne spille etter gehør. Fin frem en enkel låt du liker til å begynne med. Hør på den, slå den av og så prøv å spill.

Over til Mr. Bungle.

Link to comment
Share on other sites

*steps up to podium*

Ahhemmm....

*clears throat*

Ok, er langt på vei enig i Goggen !

Bli kjent med halsen

Lær deg hvor tonene er på halsen

lær deg noen enkle groover

skalaer, skalaer, skalaer

terpe, terpe, terpe

en ting til....... det lønner seg å lære seg låtene/groovene litt kjappere enn de egentlig skal spilles ..... når du da skal spille i riktig tempo så føler du at du fikser det bedre......enklere å få det til å groove !!

øve,øve,terpe,terpe,skalaer,skalaer

såre fingre !!

Link to comment
Share on other sites

hehehe.... sarkasme detektor ækkebillinæi !! :lol:

Skal spille bass på plata vi skal spille inn om noen uker.. Vi spiller jo type rock..  Noen gode råd?

....tja.... sett deg ned med bassen og øv og øv og øv .....

terpe terpe.........

eneste medisin !!

Link to comment
Share on other sites

Ja, eller skaff deg en eller annen måte å kommunisere med en eller annen bassist på, meg for eksempel :)

Nei, bare lær deg det du skal spille du, så går alt bra, og, ikke bruk plekter, kun bass-sjendere bruker slikt, nei, her veksler man mellom peke og langefinger, og man kan seff bruke ringe og lillefinger etterhvert, men slikt kommer etterhvert...

Link to comment
Share on other sites

G---------------------------------------------

D---------------------2--4--5----------------

A----------2--3--5---------------------------

E--3--5--------------------------------------

begynn med dette, spill opp og ned opp og ned, kjappere og kjappere. dritt kjedelig, men nyttig

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.