Web Analytics
Jump to content

Gibson Explorer


snidel
 Share

Recommended Posts

Hei,

Jeg har planer om å kjøpe meg gitar, Gibson Explorer ('76) Natur, og jeg lurte på om noen her har erfaringer med den?

Eventuelt, er den veldig tung (for en 15-åring)?

Er det ubehagelig å sitte å spille med den i fanget? Atså på grunn av formen. Eller går det fint?

Hvordan er selve gitaren?

- Sindre

Link to comment
Share on other sites

Selv kunne jeg aldri ha tenkt meg å ha en explorer eller lignende som øvingsgitar. Har lett for å fullstendig ødelegge ryggen din om du ikke står riktig. Dette er riktignok også noe å gjøre med om du er kraftig eller ikke.

Når det gjelder å ha den på fanget, er det klart en stratocaster er mer behagelig, men exploreren funker den óg, så lenge du ikke skal sitte lenge i strekk å spille.

Link to comment
Share on other sites

Tung Mahogni = Dårlig Mahogni.

Lett Mahogni = God Mahogni.

Leste på Harmony-central-forumene, at den tyngste mahognyen er den mahognyen som er nederst på treet, og da har fått mest trykk på seg.

Hvorfor det gjør den dårligere vet jeg ikke, men han som startet tråden mente i hvertfall lettere mahogni hørtes, ressonerte og kjentes bedre ut.

Link to comment
Share on other sites

Da er nok sannsynligvis et eller annet litt sånn shoddy med Epiphone utgaven, siden ekte korina er en ufattelig dyr tresort. Søk på korina på music123 siden, og du finner ut at epiphone er de eneste med korina-gitarer til under 2000$. Gibson sin 1958 Korina Explorer (7.83 lbs) ligger på solide 8200$.

Link to comment
Share on other sites

Saksa frå gibson-forumet:

korina? (underoath2828)

Posted: 8:23:30 pm on 3/30/2005 Modified: Never

i went into guitar center the other day and played an epi explorer. are they made of korina?

Re: korina? (veeman)

Posted: 9:25:27 pm on 3/30/2005 Modified: Never

No, not really. A mixture of laminated woods.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.