Web Analytics
Jump to content

Bruksmusikk.


Greasykid
 Share

Recommended Posts

Vet ikke om denne musikksjangeren går for det samme som brukskunst, men det som er greia er at jeg har funnet ut at den mest anvenlige musikken jeg har i samlinga mi er Dimmu borgir.

Dimmu funker til det meste. Her er et typisk oppsett på en Dimmudag;

06:15

Ingenting drar deg mer opp av senga enn litt god Dimmu.

06:17

Er ikke noe vits i å slå av Dimmu siden de nå, etter at man har kommet ut av senga, bare fortsetter med å sette i gang blodomløpet og setter i gang dagens første adrenalinkick.

06:45

Ingenting slår Dimmu på bussen. Småstressa musikk til småstressa situasjoner. Stress opphever stress og derfor er man i rolig og avbalansert når man tropper opp på jobb.

07:00 - 15:00

Hvis jobben din er litt samlebånaktig og i stor grad preget av rutine, så er det bare å fiske opp iPoden og guffe på med Dimmu. Det finnes ingenting som er bedre å høre på når man klekker ut den ene konspirasjonsteorien etter den andre mot den diktatoriske sjefen. Nok adrenalinkick er på vei.... :twisted:

15:00

Nok en busstur. Nå er det spesielt viktig å høre Dimmu. Etter en slitsom dag på jobb og et par møter med forferdelig vanskelige kunder og en sjef som vil klone deg og la begge dere jobbe 24 timer døgnet er det viktig å finne en motvekt til et sinne og en irritasjon som gnager seg gjennom hele sjelen. Dimmu. Det samme vil skje her som på morgenbussturen. Når man kommer hjem til sin kjære er alle sure diskusjoner fra jobben glemt og gjort om til bagateller.

15:00 - 19:00

Men ting er ikke så lett. Vel hjemme venter vaskekost og skurefille.

Her er det ingenting som overgår Dimmu! Her har jeg prøvd masse forskjelig. Er jo ihuga TOOL-fan, men de funker rett og slett ikke som vaske- og ryddemusikk. Her er Dimmu overlegne.

19:00 til sengetid.....

Sett at det er fredag vi snakker om. Fredak kveld skal jo som kjent benyttes til å drikke øl med gutta, og hva er vel bedre enn å bli full godt backet opp av Dimmu? Her finnes det seff mange andre alternativer, men jeg har funnet ut at vorspielet er ikke det samme uten å ha:

1. Skrudd av alt lyset i hele leiligheten.

2. Guffa stereoen opp til et nivå som trolig slår ut på en eller annen seismisk måler.

3. Sette på "Fear and wonder" fra "Puritanical Euphoric Misantropia"

4. Sprette en kald pils og egentlig bare kose seg....

Det finnes selvolgelig alternativer til Dimmu, men jeg må si at Dimmu er bandet som kan få en gjennom hverdagen... ;)

Flere som har slike band som kan brukes i en hver situasjon?

M

Link to comment
Share on other sites

Dacka, det siste der kunne du godt kutta ut  :P  

Er heller ikke særlig fan av dimmu da, men ikke vits i å disse dem for det. Sikkert mange fans av dem her inne  :wink:

Helt greit å disse Dimmu. De er jo noe presantiøse disse gutta da. Jålete er de også. Er ikke noen utprega fan, men det ligger vel litt i navnet på tråden at man ikke trenger å være fan for å finne sin bruksmusikk...??

M

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.