Web Analytics
Jump to content

Bruksmusikk.


Greasykid

Recommended Posts

Vet ikke om denne musikksjangeren går for det samme som brukskunst, men det som er greia er at jeg har funnet ut at den mest anvenlige musikken jeg har i samlinga mi er Dimmu borgir.

Dimmu funker til det meste. Her er et typisk oppsett på en Dimmudag;

06:15

Ingenting drar deg mer opp av senga enn litt god Dimmu.

06:17

Er ikke noe vits i å slå av Dimmu siden de nå, etter at man har kommet ut av senga, bare fortsetter med å sette i gang blodomløpet og setter i gang dagens første adrenalinkick.

06:45

Ingenting slår Dimmu på bussen. Småstressa musikk til småstressa situasjoner. Stress opphever stress og derfor er man i rolig og avbalansert når man tropper opp på jobb.

07:00 - 15:00

Hvis jobben din er litt samlebånaktig og i stor grad preget av rutine, så er det bare å fiske opp iPoden og guffe på med Dimmu. Det finnes ingenting som er bedre å høre på når man klekker ut den ene konspirasjonsteorien etter den andre mot den diktatoriske sjefen. Nok adrenalinkick er på vei.... :twisted:

15:00

Nok en busstur. Nå er det spesielt viktig å høre Dimmu. Etter en slitsom dag på jobb og et par møter med forferdelig vanskelige kunder og en sjef som vil klone deg og la begge dere jobbe 24 timer døgnet er det viktig å finne en motvekt til et sinne og en irritasjon som gnager seg gjennom hele sjelen. Dimmu. Det samme vil skje her som på morgenbussturen. Når man kommer hjem til sin kjære er alle sure diskusjoner fra jobben glemt og gjort om til bagateller.

15:00 - 19:00

Men ting er ikke så lett. Vel hjemme venter vaskekost og skurefille.

Her er det ingenting som overgår Dimmu! Her har jeg prøvd masse forskjelig. Er jo ihuga TOOL-fan, men de funker rett og slett ikke som vaske- og ryddemusikk. Her er Dimmu overlegne.

19:00 til sengetid.....

Sett at det er fredag vi snakker om. Fredak kveld skal jo som kjent benyttes til å drikke øl med gutta, og hva er vel bedre enn å bli full godt backet opp av Dimmu? Her finnes det seff mange andre alternativer, men jeg har funnet ut at vorspielet er ikke det samme uten å ha:

1. Skrudd av alt lyset i hele leiligheten.

2. Guffa stereoen opp til et nivå som trolig slår ut på en eller annen seismisk måler.

3. Sette på "Fear and wonder" fra "Puritanical Euphoric Misantropia"

4. Sprette en kald pils og egentlig bare kose seg....

Det finnes selvolgelig alternativer til Dimmu, men jeg må si at Dimmu er bandet som kan få en gjennom hverdagen... ;)

Flere som har slike band som kan brukes i en hver situasjon?

M

Link to comment
Share on other sites

Dacka, det siste der kunne du godt kutta ut  :P  

Er heller ikke særlig fan av dimmu da, men ikke vits i å disse dem for det. Sikkert mange fans av dem her inne  :wink:

Helt greit å disse Dimmu. De er jo noe presantiøse disse gutta da. Jålete er de også. Er ikke noen utprega fan, men det ligger vel litt i navnet på tråden at man ikke trenger å være fan for å finne sin bruksmusikk...??

M

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.