Web Analytics
Jump to content

Beste amp med cleanlyd?


Hallvardo
 Share

Recommended Posts

Har ikke planer om å kjøpe meg ny amp med det første, bare tenkte litt på dette. Tenker først og fremst på type jazz-cleanlyd. Selv har jeg mesa/boogie mark iv, kjempefornøyd med cleanlyden der. egentlig mer fornøyd med den enn vrengen, og det er jo en mesa :o 8)

Hva er deres favoritt clean amp?

Noen preamper som først og fremst er dedikert til god cleanlyd?

-Hallvard :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Hva er deres favoritt clean amp?

Det avhenger helt av bandet, låtene og gitaren. Jeg spilte i forgårs på en Fender-topp som låt helt kule. Har ingen spesiell favoritt, men kan kaste ut en hel del navn (alle er vel nevnt allerede): CAE/CAA, Matchless, Bad Cat, Vox, Fender, Two Rock, Mesa/Boogie...

Link to comment
Share on other sites

og jazzchorus ja, for all del. Finnes forresten den i topp/preamp?

Den fins i topp, ja. Og den får buksebeina til å flagre hvis volumet står på 2 og man kopler den i en 12" monitor. Og cleanlyden er nydelig.

Link to comment
Share on other sites

Matchless, Bad Cat, Top Hat, Mesa Boogie Lone Star, noen fendere (Men syns endel av de låter litt gjørmete om man ikke stiller de rett inn) AC30 (Hva er det med denne ampen egentlig? Det er jo bare Top Boost som er bra på den gamle (ikke den nye) varianten? Vanlig og Trem låter jo skrot!)

Lista er lang... Jazzchorus er en trivelting tingest!

Link to comment
Share on other sites

3+ har et Fender-basert clean-trinn, og vil følgelig fungere omtrent like bra til jazz som det en Fender-amp gjør. Hvorvidt det låter bra vil såklart avhenge av gitar, poweramp og kabinett, men jeg ser ingen grunn til at ampen ikke skulle få det til.

Har testet en Cornford-topp på Imerslund, og lyden i den var knall. Roland jazz chorus er en amp jeg ikke burde glemt, den låter bra.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.