Web Analytics
Jump to content

Nytt, uidentifiserbart instrument!


Coff

Recommended Posts

I dag fikk jeg meg et nytt instrument, en slags slidegitar, men det er heller ingen vanlig slidegitar. Det er fretless, og for å få noe fornuftig lyd utav det bør man bruke flaskehals e.l.

Det er en trekasse på ca 60x10 cm, og instrumentet har 2 strenger som står parallellt med 5 cm mellomrom. Strengene står 2 cm over "gripebrettet". På dette "brettet" er det malt inn svarte og røde streker med 1/2 tone mellomrom.

Er det noen som har noen slags ide, utifra hvordan jeg har beskrevet det, om hva slags instrument dette kan være? Inntil videre skal jeg skifte strenger på det og spille det som en slidegitar.

Hvordan fikk jeg tak i dette greiene? Jo, min mor er lærer på barneskole, og de hadde opprydning før høststemesteret. Hun som er ansvarlig for musikkrommet kom bærende på en hel del saker hun skulle kaste, deriblant mitt nye instrument. Det hadde jo stått i et skap i ca 30 år uten at noen hadde brukt det, så det var bare å bli kvitt det. Heldigvis er min mor slik skrudd sammen at hun ikke kan kaste noe som lager lyd, og tok det med til meg :)

Link to comment
Share on other sites

haha, hvis jeg var bedre på Paint, så hadde det kanskje kommet en tegning. Men hvis dere hadde visst hva slags instrument det var, ville dere forstått det ut i fra hvordan jeg beskrev dette...

Link to comment
Share on other sites

Nei, det var faktisk ikke hjemmelaget. Det var et klistremerke med produsentens navn, fra japan. Da jeg googlet produsentens navn, fikk jeg kun opp noe medisinsk forskning... mystisk.

Kanskje jeg bare skal slå meg til ro med at jeg ikke finner ut hva instrumentet heter? Jeg kan jo bare bruke det etter beste evne som en slags slidegitar...

Link to comment
Share on other sites

Her er da i allefall et forsøk på tegning i paint, og på bildeupload.

instrument3cy.png

De "T'ene" på venstre side er stemmeskruene. De vertikale svarte/røde strekene er angivelse for "bånd" (malt på). De tynne grønne horisontale strekene er strengene. De små "t'ene" på høre side er skruer som har funksjon som strengefeste. De vertikale svarte strekene i hver ende av instrumentet skal forestille stoler. (ps: strekene som angir "båndene" er ikke så ujevne i virkeligheten, men det var lettere å male dem på gehør...)

Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg vært innom den lokale instrumentbutikken, og han som driver den hadde overhodet ikke peiling, han heller. Han foreslo å sette på en mandolinstreng (!) og stemme instrumentet slik at det er kvart intervall mellom strengene. Hans eneste idè om hvordan den kan spilles, er som en slidegitar med pickup og fuzz. Nå låter det i alle fall litt blues :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde selvsagt stilt opp med bilde dersom jeg hadde hatt digitalkamera...

Lurer på om jeg kanskje kjøper meg et digitalkamera i dag... den som lever får se.

Men jeg kan garantere at dette er et kult instrument. Det låter ikke akkurat som vanlig slidegitar, men det funker i allefall til hjemmebruk. Jeg begynner å få litt taket på å spille det nå, men jeg har et stykke igjen til jeg tangerer Dave Gilmours slidesolo på High Hopes (men jeg øver som fa*n!).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.