Web Analytics
Jump to content

Nytt, uidentifiserbart instrument!


Coff
 Share

Recommended Posts

I dag fikk jeg meg et nytt instrument, en slags slidegitar, men det er heller ingen vanlig slidegitar. Det er fretless, og for å få noe fornuftig lyd utav det bør man bruke flaskehals e.l.

Det er en trekasse på ca 60x10 cm, og instrumentet har 2 strenger som står parallellt med 5 cm mellomrom. Strengene står 2 cm over "gripebrettet". På dette "brettet" er det malt inn svarte og røde streker med 1/2 tone mellomrom.

Er det noen som har noen slags ide, utifra hvordan jeg har beskrevet det, om hva slags instrument dette kan være? Inntil videre skal jeg skifte strenger på det og spille det som en slidegitar.

Hvordan fikk jeg tak i dette greiene? Jo, min mor er lærer på barneskole, og de hadde opprydning før høststemesteret. Hun som er ansvarlig for musikkrommet kom bærende på en hel del saker hun skulle kaste, deriblant mitt nye instrument. Det hadde jo stått i et skap i ca 30 år uten at noen hadde brukt det, så det var bare å bli kvitt det. Heldigvis er min mor slik skrudd sammen at hun ikke kan kaste noe som lager lyd, og tok det med til meg :)

Link to comment
Share on other sites

haha, hvis jeg var bedre på Paint, så hadde det kanskje kommet en tegning. Men hvis dere hadde visst hva slags instrument det var, ville dere forstått det ut i fra hvordan jeg beskrev dette...

Link to comment
Share on other sites

Nei, det var faktisk ikke hjemmelaget. Det var et klistremerke med produsentens navn, fra japan. Da jeg googlet produsentens navn, fikk jeg kun opp noe medisinsk forskning... mystisk.

Kanskje jeg bare skal slå meg til ro med at jeg ikke finner ut hva instrumentet heter? Jeg kan jo bare bruke det etter beste evne som en slags slidegitar...

Link to comment
Share on other sites

Her er da i allefall et forsøk på tegning i paint, og på bildeupload.

instrument3cy.png

De "T'ene" på venstre side er stemmeskruene. De vertikale svarte/røde strekene er angivelse for "bånd" (malt på). De tynne grønne horisontale strekene er strengene. De små "t'ene" på høre side er skruer som har funksjon som strengefeste. De vertikale svarte strekene i hver ende av instrumentet skal forestille stoler. (ps: strekene som angir "båndene" er ikke så ujevne i virkeligheten, men det var lettere å male dem på gehør...)

Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg vært innom den lokale instrumentbutikken, og han som driver den hadde overhodet ikke peiling, han heller. Han foreslo å sette på en mandolinstreng (!) og stemme instrumentet slik at det er kvart intervall mellom strengene. Hans eneste idè om hvordan den kan spilles, er som en slidegitar med pickup og fuzz. Nå låter det i alle fall litt blues :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde selvsagt stilt opp med bilde dersom jeg hadde hatt digitalkamera...

Lurer på om jeg kanskje kjøper meg et digitalkamera i dag... den som lever får se.

Men jeg kan garantere at dette er et kult instrument. Det låter ikke akkurat som vanlig slidegitar, men det funker i allefall til hjemmebruk. Jeg begynner å få litt taket på å spille det nå, men jeg har et stykke igjen til jeg tangerer Dave Gilmours slidesolo på High Hopes (men jeg øver som fa*n!).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.