Web Analytics
Jump to content

Kjøp av forsterker


Martin
 Share

Recommended Posts

 • Replies 30
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Du er nødt til å utdype litt mer hva du er ute etter. Det finnes uendelig mange forsterkere som går under beskrivelsen "gjerne rør, max 4000kr, rock/metal"

For å starte et sted, hvilke band liker du lyden til?

Hva har du prøvd som du liker osv.

Jeg (for min del) er ingen fan av rør-forsterkere, da de er ubruklige på lavt volum.

Link to comment
Share on other sites

Line6 er basert på digital modellering. Du får mange forskjellige forsterker-lyder i en forsterker, men etter det jeg har blitt fortalt låter ingen av dem like bra som originalen.

Litt pussig at du først gjerne vil ha rør, og deretter utpeker line6, som er så og si det stikk motsatte :P

Jeg veit at dream theater bruker mesa boogie, de andre bandene kjenner jeg ikke.

Jeg tror kanskje en combo fra tech21 kan gi deg det du vil ha. (www.tech21nyc.com) Veit ikke hvor mye de koster eller hva de går for brukt.

Link to comment
Share on other sites

Line6 er basert på digital modellering. Du får mange forskjellige forsterker-lyder i en forsterker' date=' men etter det jeg har blitt fortalt låter ingen av dem like bra som originalen.

Litt pussig at du først gjerne vil ha rør, og deretter utpeker line6, som er så og si det stikk motsatte :P

Jeg veit at dream theater bruker mesa boogie, de andre bandene kjenner jeg ikke.

Jeg tror kanskje en combo fra tech21 kan gi deg det du vil ha. (www.tech21nyc.com) Veit ikke hvor mye de koster eller hva de går for brukt.[/quote']

Jeg så gjerne rør, fikk høre om denne Line 6'en etterpå!

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke Line6'en er så verst, det er hvertfall utrolig mange flere muligheter på den enn på andre amper... Lyden er helt okei også, kommer litt an på hvor høye krav du har.

Mesa Boogie forsterkeren som John Petrucci bruker koster vel rundt 30 000 btw ;) Kanskje ikke så aktuelt? :P

Link to comment
Share on other sites

Har tenkt litt på en Line6 Spider II 212' date=' da kan man skru som man vil..[/quote']

Jeg fant aldri noe bra metall-lyd da jeg testet Spider II (ref: anmeldelsen), men det kan være vi har forskjellige preferanser der. En bra amp sett i forhold til pris, med en hel del muligheter, men det kan være du heller vil betale for bedre lydkvalitet mot å få mindre effekter og slikt.

En brukt Boogie-amp kan være et bra valg hvis du føler at Petrucci er i den retningen du vil. Pagan's Mind blir vel en 5150(II) eller lignende.

Link to comment
Share on other sites

Det aller beste å beynne med er ikke noen amp i det hele tatt. Pod 2.0 og et Behringer headset er helt genialt. Da kan du lære deg å spille uten å plage omgivelsene, eller tenke at andre hører at du spiller dårlig. På "rommet" får du også en lydopplevelse som langt overgår alle amper på dette lydnivået, med effekter i stereo. Pod får du brukt for en tusenlapp, lukket Behringer headset nytt for 295.

Link to comment
Share on other sites

Haha, veite skjønner ikke hvorfor i hælvete jeg posta denne i gitarer :P

Er kanskje lurt med en pod.. takk for tipset!

Nettrom angående spider'en - har hørt du er veldig kresen på lyd.. Hehe ;) Prøvde en Spider 212 i USA, syns faen meg jeg fikk skikkelig digg lyd jeg, uten å skru opp volumet no særlig! (mulig dette er fordi det er transistor :P )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.