Web Analytics
Jump to content

Kjøp av forsterker


Martin

Recommended Posts

 • Replies 30
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Du er nødt til å utdype litt mer hva du er ute etter. Det finnes uendelig mange forsterkere som går under beskrivelsen "gjerne rør, max 4000kr, rock/metal"

For å starte et sted, hvilke band liker du lyden til?

Hva har du prøvd som du liker osv.

Jeg (for min del) er ingen fan av rør-forsterkere, da de er ubruklige på lavt volum.

Link to comment
Share on other sites

Line6 er basert på digital modellering. Du får mange forskjellige forsterker-lyder i en forsterker, men etter det jeg har blitt fortalt låter ingen av dem like bra som originalen.

Litt pussig at du først gjerne vil ha rør, og deretter utpeker line6, som er så og si det stikk motsatte :P

Jeg veit at dream theater bruker mesa boogie, de andre bandene kjenner jeg ikke.

Jeg tror kanskje en combo fra tech21 kan gi deg det du vil ha. (www.tech21nyc.com) Veit ikke hvor mye de koster eller hva de går for brukt.

Link to comment
Share on other sites

Line6 er basert på digital modellering. Du får mange forskjellige forsterker-lyder i en forsterker' date=' men etter det jeg har blitt fortalt låter ingen av dem like bra som originalen.

Litt pussig at du først gjerne vil ha rør, og deretter utpeker line6, som er så og si det stikk motsatte :P

Jeg veit at dream theater bruker mesa boogie, de andre bandene kjenner jeg ikke.

Jeg tror kanskje en combo fra tech21 kan gi deg det du vil ha. (www.tech21nyc.com) Veit ikke hvor mye de koster eller hva de går for brukt.[/quote']

Jeg så gjerne rør, fikk høre om denne Line 6'en etterpå!

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke Line6'en er så verst, det er hvertfall utrolig mange flere muligheter på den enn på andre amper... Lyden er helt okei også, kommer litt an på hvor høye krav du har.

Mesa Boogie forsterkeren som John Petrucci bruker koster vel rundt 30 000 btw ;) Kanskje ikke så aktuelt? :P

Link to comment
Share on other sites

Har tenkt litt på en Line6 Spider II 212' date=' da kan man skru som man vil..[/quote']

Jeg fant aldri noe bra metall-lyd da jeg testet Spider II (ref: anmeldelsen), men det kan være vi har forskjellige preferanser der. En bra amp sett i forhold til pris, med en hel del muligheter, men det kan være du heller vil betale for bedre lydkvalitet mot å få mindre effekter og slikt.

En brukt Boogie-amp kan være et bra valg hvis du føler at Petrucci er i den retningen du vil. Pagan's Mind blir vel en 5150(II) eller lignende.

Link to comment
Share on other sites

Det aller beste å beynne med er ikke noen amp i det hele tatt. Pod 2.0 og et Behringer headset er helt genialt. Da kan du lære deg å spille uten å plage omgivelsene, eller tenke at andre hører at du spiller dårlig. På "rommet" får du også en lydopplevelse som langt overgår alle amper på dette lydnivået, med effekter i stereo. Pod får du brukt for en tusenlapp, lukket Behringer headset nytt for 295.

Link to comment
Share on other sites

Haha, veite skjønner ikke hvorfor i hælvete jeg posta denne i gitarer :P

Er kanskje lurt med en pod.. takk for tipset!

Nettrom angående spider'en - har hørt du er veldig kresen på lyd.. Hehe ;) Prøvde en Spider 212 i USA, syns faen meg jeg fikk skikkelig digg lyd jeg, uten å skru opp volumet no særlig! (mulig dette er fordi det er transistor :P )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.