Web Analytics
Jump to content

Kvintoler


Rohde

Recommended Posts

Hei, sliter litt med timen når jeg skal spille raske kvintoler. I hastigheter over hundre bpm mister jeg kontrollen. Jeg klarer å spille sekstendelstrioler i hurtigere fart, så det er ikke det tekniske jeg sliter med, er bare det at jeg har lett for å dette ut av timen.

Noen tips for hvordan få doktorgrad i kvintoler?

Link to comment
Share on other sites

Kvintoler er fem over fire. Altså på tiden fire noter opptar skal du skvise inn fem.

Det viktigste tror jeg er å få det inn i kroppen slik at du slipper å tenke på at du skal spille kvintoler. Bruk ventetiden på bussen, skolebenken (i stillhet) og andre steder til å spille kvintoler med fingrene, føttene, hva som helst. Så lenge du ikke plager andre er det lov. ;)

Link to comment
Share on other sites

Hei' date=' sliter litt med timen når jeg skal spille raske kvintoler. I hastigheter over hundre bpm mister jeg kontrollen. Jeg klarer å spille sekstendelstrioler i hurtigere fart, så det er ikke det tekniske jeg sliter med, er bare det at jeg har lett for å dette ut av timen.

Noen tips for hvordan få doktorgrad i kvintoler?[/quote']

Øv.

Vær også obs på å telle/aksentuere hver 5. note.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

når yngwie spiller kvintoler er det som regel bare fordi han spiller med et relativt fritt forhold til timing. Dette er improvisasjon og er nok aldri tenkt som kvintoler, derimot er det bare slik det har blitt notert fordi det er det som kommer nærmest det som blir spilt.

Eksempel på kvintoler som er "planlagt" er petruccis 3 solo i erotomania (dream theater).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.