Web Analytics
Jump to content

Logic express


hallo

Recommended Posts

Hei:)

Jeg lurer på noen småting om logic.

Jeg har et lydkort med to innganger, og pleier å ta opp trommer å symblaer i den ene, åg stortromme i den andre, er det noen som vet hvordan en kan gjøre det i logic? må bruke to track til å ta opp med da. å hvordane bruker jeg equalizer på programme?

Det siste jeg skal spør om er kompressor. er det kompressor på logic i det hele tatt?

Er ganske nybegynner med programmet fordi jeg alltid har pleid å bruke cubase å har nettop begynt med logic.

Link to comment
Share on other sites

Lag to audio-spor. Det ene skal ta opp left på lydkortet og det andre right.

Opptaksteknikken din virker ikke helt god. Vil anbefale to overheader (en right og en left), samt en basstromme og en skarp som legges like mye i begge kanalene. Blir veldig mye bedre lyd når du får trommene i stereo.

For plugins (EQ og kompressor) sjekk ut http://www.voxengo.com/. Disse er garantert bedre enn de som følger med logic.

Link to comment
Share on other sites

Men det jeg pleier å gjøre er å koble den ene inputen til en mikser vor jeg kjører alle mikkene gjennom uten om basstrommen, så tar jeg basstromma i egen slik at jeg kan stile påden med EQ.

Link to comment
Share on other sites

Men det jeg pleier å gjøre er å koble den ene inputen til en mikser vor jeg kjører alle mikkene gjennom uten om basstrommen' date=' så tar jeg basstromma i egen slik at jeg kan stile påden med EQ.[/quote']

Uansett, mono trommer med fet basstromme vil gi et mye plattere lydbilde enn stereo-trommer. Hvis du har en mikser så kan du koble slik:

All mikkene inn på mikseren:

Overhead på høyre side av trommene og en på venstre. Disse panoreres til right og left på mikseren.

En mik på skarp og en på basstromme. Disse panoreres midtposisjon. Eventuelt kan skarp justeres en liten tanke til høyre.

Koble output right og left på mikseren til right og left på lydkortet.

Dette gir ikke like stort spillerom for EQ i ettertid, men er du litt nøye under opptak så skal dette gi veldig fet lyd. Flytt mikker, juster EQ på mikser etc. Lytt først på overheadene (disse tar jo opp det som tross alt er et trommesett), fyll på med basstromme og skarp til det høres bra ut.

Edit:

Hvid du har mulighet så anbefaler jeg å koble skarp og basstromme inn på feks en minidisk-opptaker. En på hver kanal. Nå har du totalt 4 spor.

Disse spilles så inn på PC-en i ettertid. Zoom inn og juster slik at disse sporene står på rett plass i forhold til de andre sporene. Deretter benytter du plugin Drumagog. Denne tar signalet den får inn og erstatter det med en annen lyd. Du kan erstatte basstromme eller skarpsignalet med en fet sample av en tromme.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.