Web Analytics
Jump to content

Logic express


hallo
 Share

Recommended Posts

Hei:)

Jeg lurer på noen småting om logic.

Jeg har et lydkort med to innganger, og pleier å ta opp trommer å symblaer i den ene, åg stortromme i den andre, er det noen som vet hvordan en kan gjøre det i logic? må bruke to track til å ta opp med da. å hvordane bruker jeg equalizer på programme?

Det siste jeg skal spør om er kompressor. er det kompressor på logic i det hele tatt?

Er ganske nybegynner med programmet fordi jeg alltid har pleid å bruke cubase å har nettop begynt med logic.

Link to comment
Share on other sites

Lag to audio-spor. Det ene skal ta opp left på lydkortet og det andre right.

Opptaksteknikken din virker ikke helt god. Vil anbefale to overheader (en right og en left), samt en basstromme og en skarp som legges like mye i begge kanalene. Blir veldig mye bedre lyd når du får trommene i stereo.

For plugins (EQ og kompressor) sjekk ut http://www.voxengo.com/. Disse er garantert bedre enn de som følger med logic.

Link to comment
Share on other sites

Men det jeg pleier å gjøre er å koble den ene inputen til en mikser vor jeg kjører alle mikkene gjennom uten om basstrommen, så tar jeg basstromma i egen slik at jeg kan stile påden med EQ.

Link to comment
Share on other sites

Men det jeg pleier å gjøre er å koble den ene inputen til en mikser vor jeg kjører alle mikkene gjennom uten om basstrommen' date=' så tar jeg basstromma i egen slik at jeg kan stile påden med EQ.[/quote']

Uansett, mono trommer med fet basstromme vil gi et mye plattere lydbilde enn stereo-trommer. Hvis du har en mikser så kan du koble slik:

All mikkene inn på mikseren:

Overhead på høyre side av trommene og en på venstre. Disse panoreres til right og left på mikseren.

En mik på skarp og en på basstromme. Disse panoreres midtposisjon. Eventuelt kan skarp justeres en liten tanke til høyre.

Koble output right og left på mikseren til right og left på lydkortet.

Dette gir ikke like stort spillerom for EQ i ettertid, men er du litt nøye under opptak så skal dette gi veldig fet lyd. Flytt mikker, juster EQ på mikser etc. Lytt først på overheadene (disse tar jo opp det som tross alt er et trommesett), fyll på med basstromme og skarp til det høres bra ut.

Edit:

Hvid du har mulighet så anbefaler jeg å koble skarp og basstromme inn på feks en minidisk-opptaker. En på hver kanal. Nå har du totalt 4 spor.

Disse spilles så inn på PC-en i ettertid. Zoom inn og juster slik at disse sporene står på rett plass i forhold til de andre sporene. Deretter benytter du plugin Drumagog. Denne tar signalet den får inn og erstatter det med en annen lyd. Du kan erstatte basstromme eller skarpsignalet med en fet sample av en tromme.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.