Web Analytics
Jump to content

på tide med ny gitar


Boffen
 Share

Recommended Posts

RR3...

X10 er den rimeligste serien til Jackson. Ikke det at den er dårlig eller at jeg faktisk har noen erfaring med noen av gitarene, men siden RR3 stiller i klassen som Jackson selv har plassert litt over 10'er gitarer så tar jeg det for gitt at den er hakket hvassere.. OBSOBS! Styr unna billige gitarer med locking trem! Ingenting er værre en en billig floyd-kopi som egentlig bare kommer til å lage helvete for deg! Men når det er sagt så har jeg jo hørt ikke så ille ting om selv de rimeligste til Jackson, men allikavel... Du er advart...

Jeg gikk på en liten smell med en Ibanez S-gitar som var billig og krem og spille på, men jeg måtte hele tia skru bare litt for å holde den stemt.. Og en dag røk gjengene i en skrue.

Wolfgangen jeg har nå er jo en langt dyrere gitar, men med den har jeg oppdaga hvor dønn stabilt et bra locking-system kan være!

RR3 er jo også kulest...

Link to comment
Share on other sites

RR3...

X10 er den rimeligste serien til Jackson. Ikke det at den er dårlig eller at jeg faktisk har noen erfaring med noen av gitarene' date=' men siden RR3 stiller i klassen som Jackson selv har plassert litt over 10'er gitarer så tar jeg det for gitt at den er hakket hvassere.. OBSOBS! Styr unna billige gitarer med locking trem! Ingenting er værre en en billig floyd-kopi som egentlig bare kommer til å lage helvete for deg! Men når det er sagt så [i']har jeg jo hørt ikke så ille ting om selv de rimeligste til Jackson, men allikavel... Du er advart...

Jeg gikk på en liten smell med en Ibanez S-gitar som var billig og krem og spille på, men jeg måtte hele tia skru bare litt for å holde den stemt.. Og en dag røk gjengene i en skrue.

Wolfgangen jeg har nå er jo en langt dyrere gitar, men med den har jeg oppdaga hvor dønn stabilt et bra locking-system kan være!

RR3 er jo også kulest...

etter hva jeg har skjønnt er det ekte floyd rose på rr3 ihvertfall, er det noen som kan si dette med sikkerhet(at det er ekte floyd rose på rr3)

Link to comment
Share on other sites

Licensed Floyd Rose betyr at de har mot en liten andel, fått lov til å lage nesten kliss makne kopier av orginal floyd rose. Orginalen er noe du finner svært sjeldent på gitarer. Det er ikke fordi "ekte" floyd er veldig dyrt eller noe, men bare fordi de kan bestemme selv hvor mye tid og energi (les: hvor dyrt) de selv vil at det skal være.

Selv om det tilsynelatende er snakk om "samme greia" betyr ikke det at det er like bra... Licensed på billige gitarer sammenligna med the real deal blir som å sammenligne noe som epiphone (Bare enda j*vligere) med Gibson. Presisjonen og selve måten man fabrikerer delene... De kan være støpt, dreid eller smidd eller hvordan man en lager sånne deler.

Mine erfaringer med locking trem har fortalt meg at gitarer som går veiledende for under 8-10 000,- sjeldent har noe som er verdt pengene og bryet. Det finnes såklart unntak! Tilbud, og enkelte merker greier å tyne fram fullblods stupbombere for mindre. Såvidt jeg vet kan du få Fender Japan strat med HSS/HSH og orginal Floyd Rose for rundt 6-7000. Men fender er fender og vil ikke låte eller føles som en Jackson... Keep It Simple... Jo mindre som kan gå i stykker eller skape problemer for deg, jo mindre innvikla er det å sette opp og ha en rimelig gitar i tip-top stand!

Link to comment
Share on other sites

En original Floyd koster omtrent 4 ganger så mye som en kopi.

Det er selvfølgelig en kvalitetsforskjell.

Forskjellen mellom X-serien og RR3 er minimal.

Dog, begge er billige gitarer og forskjellen innenfor samme model kan faktisk være ganske stor rent kvalitetsmessig sett.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror X-serien og Pro-serien ligger veldig nærme hva kvalitet angår. Har ikke sammenlignet med specs, men tviler sterkt på at det er særlig forskjell.

Den største forskjellen jeg merka da jeg gikk fra lisensert til ekte floyd rose, var at den ekte er mye mer bøyelig og holder selvfølgelig stemminga veldig mye bedre. Uansett, lisensert floyd rose er ikke crap.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.