Web Analytics
Jump to content

Funk!


magnusberger
 Share

Recommended Posts

Vel, først av alt trenger du en heavy bass! og som regel blir det fort funka hvis bassen ligger på "bump - BUMP - bump - BUMP", og veksler mellom oktaver!

når det gjelder skalaer og sånn, tror jeg pentaton passer fint til funk!:)

hvis du blander litt med bluesskalaen, blir det sikkert enda mer funky!

de fleste akkorder funker, men jeg tror 7ere blir en del brukt! og hvis du tar 7er akkordene på de 3-4 lyseste strengene mens bassen spiller funky, får du nok et kult resultat!-----12------

-----12------

-----12------

-----10------

-----X-------

-----X-------

her har du en typisk 4-strengersakkord! men prøv deg litt frem med noen av idèene! bare tips, ikke noe fasitsvar!:)

EDIT: forresten er legato ganske mye brukt også, tror jeg..:P

Link to comment
Share on other sites

Kjøp deg en samleplate med The Meters, og sett igang og plukk. Det viktigste er dog at du får rytme-feelen på plass. Ligger den der, så låter det tøft nesten uansett hvilke akkorder og slikt du velger, for å sette det litt på spissen.

Edit: Forresten, sjekk ut videoen til Tomo Fujita, som er en J**el på funk.

Link to comment
Share on other sites

Av de 60-70 instruksjonsvidoene jeg har sett, så er den av Ross Bolton en av de få som virkelig utmerker seg. Den heter Funk Rhythm Guitar. Jeg spiller lite funk selv, men om jeg/når jeg skal sette meg inn i det så er denne bibelen.

7'er akkorden er funky, men utvid den gjerne til en 9'er. "It's the mother of all funk chords" - Ross Bolton.

Har har vi en E9 (fra dyp E til toppen):

x76777

Litt vrien akkord om du ikke har spilt den før. Bruk E mixolydisk til å spille over den. Skalaen er en mode av A dur, så om du spiller A dur skalaen over, så går det på det samme.

Link to comment
Share on other sites

Har har vi en E9 (fra dyp E til toppen):

x76777

Litt vrien akkord om du ikke har spilt den før. Bruk E mixolydisk til å spille over den. Skalaen er en mode av A dur, så om du spiller A dur skalaen over, så går det på det samme.

Med mindre man spiller helt solo, så er det like greit å sløyfe basstonen, og la bassisten styre med det. Blir litt 'lettere' lydbilde da, syns jeg. Hiram Bullock brukte for eksempel mye to-strengs-voicings, men det var vel muligens når det var keyboard med i bildet, eller utvidet instrumentasjon, så man må se an situasjonen. Det skal uansett ikke mange instrumenter til før man tråkker inn i hverandres harmoniske rom, og lager grums, om man ikke velger toner med mye omhu.

H dorisk låter dessuten tøffere, i mine øyne :P .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.