Web Analytics
Jump to content

Funk!


magnusberger

Recommended Posts

Vel, først av alt trenger du en heavy bass! og som regel blir det fort funka hvis bassen ligger på "bump - BUMP - bump - BUMP", og veksler mellom oktaver!

når det gjelder skalaer og sånn, tror jeg pentaton passer fint til funk!:)

hvis du blander litt med bluesskalaen, blir det sikkert enda mer funky!

de fleste akkorder funker, men jeg tror 7ere blir en del brukt! og hvis du tar 7er akkordene på de 3-4 lyseste strengene mens bassen spiller funky, får du nok et kult resultat!-----12------

-----12------

-----12------

-----10------

-----X-------

-----X-------

her har du en typisk 4-strengersakkord! men prøv deg litt frem med noen av idèene! bare tips, ikke noe fasitsvar!:)

EDIT: forresten er legato ganske mye brukt også, tror jeg..:P

Link to comment
Share on other sites

Kjøp deg en samleplate med The Meters, og sett igang og plukk. Det viktigste er dog at du får rytme-feelen på plass. Ligger den der, så låter det tøft nesten uansett hvilke akkorder og slikt du velger, for å sette det litt på spissen.

Edit: Forresten, sjekk ut videoen til Tomo Fujita, som er en J**el på funk.

Link to comment
Share on other sites

Av de 60-70 instruksjonsvidoene jeg har sett, så er den av Ross Bolton en av de få som virkelig utmerker seg. Den heter Funk Rhythm Guitar. Jeg spiller lite funk selv, men om jeg/når jeg skal sette meg inn i det så er denne bibelen.

7'er akkorden er funky, men utvid den gjerne til en 9'er. "It's the mother of all funk chords" - Ross Bolton.

Har har vi en E9 (fra dyp E til toppen):

x76777

Litt vrien akkord om du ikke har spilt den før. Bruk E mixolydisk til å spille over den. Skalaen er en mode av A dur, så om du spiller A dur skalaen over, så går det på det samme.

Link to comment
Share on other sites

Har har vi en E9 (fra dyp E til toppen):

x76777

Litt vrien akkord om du ikke har spilt den før. Bruk E mixolydisk til å spille over den. Skalaen er en mode av A dur, så om du spiller A dur skalaen over, så går det på det samme.

Med mindre man spiller helt solo, så er det like greit å sløyfe basstonen, og la bassisten styre med det. Blir litt 'lettere' lydbilde da, syns jeg. Hiram Bullock brukte for eksempel mye to-strengs-voicings, men det var vel muligens når det var keyboard med i bildet, eller utvidet instrumentasjon, så man må se an situasjonen. Det skal uansett ikke mange instrumenter til før man tråkker inn i hverandres harmoniske rom, og lager grums, om man ikke velger toner med mye omhu.

H dorisk låter dessuten tøffere, i mine øyne :P .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.