Web Analytics
Jump to content

Marshall MG100DFX kjøpt i USA


xtoffer

Recommended Posts

Jeg har tenkt til å få solgt unna min MG100DFX. Men forsterkern min er kjøpt i USA så den har derfor et annet strømbehov enn hva en forsterker fra Norge ville trengt. Så her kommer spørsmålet: Hva trenger personen som kjøper denne artige lille duppedingsen av meg å kjøpe dersom personen trenger litt strøm til den :wink: Jeg har en slags transformator. Er det det det heter? Evt. hvor sterk transformator trenger man for å bruke en sånn forsterker?

Jeg er helt blank! Har ingen peiling på sånt. Forsto ikke engang hva som står på min transformator! :P Heheh..

PS: Rett meg opp hvis jeg skriver noe feil!

Link to comment
Share on other sites

kjøperen trenger en 230V til 110V omformer som klarer å levere minst like mange Watt som forsterkeren trekker fra strømnettet. Gjetter på ca. 140-200W. Dette står nok bakpå forsterkeren.

Evt. kan forsterkeren bygges om ved å koble om / skifte strømforsyning.

Jeg tror egentlig ingen av delene er verdt det for en sånn møkkaforsterker. Du får nok ikke stort for den her uansett.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte min på qxl, men sjekk steder som elfa, clas ohlson, arngren, biltema osv. (alle disse har sider på internett).

Min leverer max 40W tror jeg, og kostet under 200-lappen, men jeg tror du må ut med endel mer når det er snakk om slike strømstyrker. Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

kjøperen trenger en 230V til 110V omformer...

Godt mulig jeg tar helt feil, men trenger ikke kjøperen heller en 110V til 230V omformer? Så vidt jeg vet har USA 110V og Norge 230V, og hvis den da er kjøpt i USA og skal brukes i Norge, burde man heller ha omvendt?

Jeg kan ikke så mye om det altså, så kan hende jeg tar feil. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Steinern:

strømmen som kommer ut av strømnettet i norge er 230/220 v .. derfor skal den jo omforme strømmen til 110v, slik at forstererkeren ikke tar fyr.. alså 230 til 110 v trafo..

det er jo forsterkeren som mottat strømmen, den sender ikke strøm ut... eller kanskje en mg100 gjør det, men ;-)

Link to comment
Share on other sites

stemmer det. de dyreste trafoene ordner også opp i det' date=' men jeg veit ikke hvor viktig det er..[/quote']

Jeg ville ikke kjøpt en trafo om ikke ordna med det for å si det slik. Både trafo og amp kan gå duken..

Link to comment
Share on other sites

Steinern:

strømmen som kommer ut av strømnettet i norge er 230/220 v .. derfor skal den jo omforme strømmen til 110v' date=' slik at forstererkeren ikke tar fyr.. alså 230 til 110 v trafo..

det er jo forsterkeren som mottat strømmen, den sender ikke strøm ut... eller kanskje en mg100 gjør det, men ;-)[/quote']

Åja, selvsagt. Det burde jeg jo tenkt på :wink: Skjønner ikke helt åssen jeg fikk til det der, akkurat nå..

Link to comment
Share on other sites

stemmer det. de dyreste trafoene ordner også opp i det' date=' men jeg veit ikke hvor viktig det er..[/quote']

Jeg ville ikke kjøpt en trafo om ikke ordna med det for å si det slik. Både trafo og amp kan gå duken..

Jeg tror egentlig ikke det er så farlig. Jeg bruker en billig 230 til 110V trafo til min rocktron multivalve, som er en så og si 100% digital enhet. Tror nok den i det minste ville oppført seg litt rart om dette hadde noe å si. Når vi da snakker om en forsterker tror jeg dette bør ha enda mindre å si.

Jeg har egentlig ikke peiling på dette, men jeg skulle mene at alt elektrisk utstyr bør være laget med såppas toleranse at en 20% forandring i frekvens på nettstrømmen ikke burde ha noe å si.

På mange apparater står det også 50/60Hz på baksiden, hvilket tilsier at den er laget for å takle begge deler. (vet ikke hva som står bakpå MGen)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.