Web Analytics
Jump to content

Marshall MG100DFX kjøpt i USA


xtoffer
 Share

Recommended Posts

Jeg har tenkt til å få solgt unna min MG100DFX. Men forsterkern min er kjøpt i USA så den har derfor et annet strømbehov enn hva en forsterker fra Norge ville trengt. Så her kommer spørsmålet: Hva trenger personen som kjøper denne artige lille duppedingsen av meg å kjøpe dersom personen trenger litt strøm til den :wink: Jeg har en slags transformator. Er det det det heter? Evt. hvor sterk transformator trenger man for å bruke en sånn forsterker?

Jeg er helt blank! Har ingen peiling på sånt. Forsto ikke engang hva som står på min transformator! :P Heheh..

PS: Rett meg opp hvis jeg skriver noe feil!

Link to comment
Share on other sites

kjøperen trenger en 230V til 110V omformer som klarer å levere minst like mange Watt som forsterkeren trekker fra strømnettet. Gjetter på ca. 140-200W. Dette står nok bakpå forsterkeren.

Evt. kan forsterkeren bygges om ved å koble om / skifte strømforsyning.

Jeg tror egentlig ingen av delene er verdt det for en sånn møkkaforsterker. Du får nok ikke stort for den her uansett.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte min på qxl, men sjekk steder som elfa, clas ohlson, arngren, biltema osv. (alle disse har sider på internett).

Min leverer max 40W tror jeg, og kostet under 200-lappen, men jeg tror du må ut med endel mer når det er snakk om slike strømstyrker. Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

kjøperen trenger en 230V til 110V omformer...

Godt mulig jeg tar helt feil, men trenger ikke kjøperen heller en 110V til 230V omformer? Så vidt jeg vet har USA 110V og Norge 230V, og hvis den da er kjøpt i USA og skal brukes i Norge, burde man heller ha omvendt?

Jeg kan ikke så mye om det altså, så kan hende jeg tar feil. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Steinern:

strømmen som kommer ut av strømnettet i norge er 230/220 v .. derfor skal den jo omforme strømmen til 110v, slik at forstererkeren ikke tar fyr.. alså 230 til 110 v trafo..

det er jo forsterkeren som mottat strømmen, den sender ikke strøm ut... eller kanskje en mg100 gjør det, men ;-)

Link to comment
Share on other sites

stemmer det. de dyreste trafoene ordner også opp i det' date=' men jeg veit ikke hvor viktig det er..[/quote']

Jeg ville ikke kjøpt en trafo om ikke ordna med det for å si det slik. Både trafo og amp kan gå duken..

Link to comment
Share on other sites

Steinern:

strømmen som kommer ut av strømnettet i norge er 230/220 v .. derfor skal den jo omforme strømmen til 110v' date=' slik at forstererkeren ikke tar fyr.. alså 230 til 110 v trafo..

det er jo forsterkeren som mottat strømmen, den sender ikke strøm ut... eller kanskje en mg100 gjør det, men ;-)[/quote']

Åja, selvsagt. Det burde jeg jo tenkt på :wink: Skjønner ikke helt åssen jeg fikk til det der, akkurat nå..

Link to comment
Share on other sites

stemmer det. de dyreste trafoene ordner også opp i det' date=' men jeg veit ikke hvor viktig det er..[/quote']

Jeg ville ikke kjøpt en trafo om ikke ordna med det for å si det slik. Både trafo og amp kan gå duken..

Jeg tror egentlig ikke det er så farlig. Jeg bruker en billig 230 til 110V trafo til min rocktron multivalve, som er en så og si 100% digital enhet. Tror nok den i det minste ville oppført seg litt rart om dette hadde noe å si. Når vi da snakker om en forsterker tror jeg dette bør ha enda mindre å si.

Jeg har egentlig ikke peiling på dette, men jeg skulle mene at alt elektrisk utstyr bør være laget med såppas toleranse at en 20% forandring i frekvens på nettstrømmen ikke burde ha noe å si.

På mange apparater står det også 50/60Hz på baksiden, hvilket tilsier at den er laget for å takle begge deler. (vet ikke hva som står bakpå MGen)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.