Web Analytics
Jump to content

Morgan + Roland


Kørk
 Share

Recommended Posts

Kjøpte akkurat min første el-gitar.. kom i en pakkeløsning. Det er en Morgan og en Roland 15 W forsterker. Kosta meg 2995,-

Bra pris?

Så lurte jeg på om hvordan folket først lærte seg å spille?

Kansje noen internett sider?

Eller hvis dere er Bergenser, en lærer?

Link to comment
Share on other sites

en morgan strat får du for 1500, så da gjenstår 1495 til forsterkeren.. så om det var spesielt "bra" pris vet jeg ikke, men helt ok ..

ang læring ... lær deg noen skaler til og begynne med og prøv å finn din egen groove på ting... evt begynn hos en lærer, og få øvelser med deg hjem.... eller finn på internett..

Link to comment
Share on other sites

En ting som kan være lurt for å gjøre det mer morsomt i begynnelsen er å ikke starte rett på teorien, men starte med å lære seg noen sanger eller deler av dem. Er utrolig moro å kunne spille med yndlingsbandet, om enn bare litt. Alt man lærer seg vil uansett hjelpe på ferdighetene, også kan man ta skalaene og den slags litt seinere. Sånn gjorde jeg det i hvert fall.

Mitt tips er å kikke på sider som www.olga.net og finne noen sanger som du kjenner godt, også prøve å lære seg dem. Det forutsetter at du kan lese tablatur, men det er ganske logisk hvis du leser forklaringen som du finner på siden.

Link to comment
Share on other sites

drit i olga.net, gå på www.mysongbook.com og last ned Guitar Pro 4. så søker du på sanger du vil lære der, og resten er plankekjøring. jeg begynte med Metallica etc. Nothing Else Matters eller Master of Puppets intro hvis du vil ha utfordringer :wink:

Link to comment
Share on other sites

morgan er et godt kjøp som nybegynner gitar' date=' uendelig mye bedre gitar en squier[/quote']

Det er bare tull' date=' vet du! Morgan er ikke bedre enn Squier. Det er iallefall min personlige oppfatning.[/quote']

Egentlig er Squier like mye drit som Morgan.

Selvfølgelig. Men poenget mitt er at ingen av dem er bedre enn den andre, og om noen er det, så er det ihvertfall ikke Morgan.

Link to comment
Share on other sites

Takk for alle svarene folkens. =D

Skal sjekke GP og lære meg akkorder.

En venn av meg lærte meg powertabs.. eller ihvertfall fra F Fiss til D Diss på dem to første strengene.

Rett etter satt introen til Enter Sandman ganske bra. ^_^

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.