Web Analytics
Jump to content

Justering av bro


ProdigalGuitarist

Recommended Posts

Det er to måter:

Heve hele broen

På enkelte strengestoler (deriblandt flytende med 2 skruer og knifeedge) er det mulighet for å heve hele strengestolen, og da alle strengene samtidig. Kjekt om du vil ha alle strengene opp samtidig.

Ulempen er at du må intonere gitaren på nytt etter at du har gjort det, og det er litt slitsomt...

Heve sadelene hver for seg

Ett eller annet sted på sadelen finner du en eller flere skruer som kan skrus på for å justere høyden på strengen. Detter er litt tungvint på den måten at du må ta hver streng for seg, men derimot må du ikke intonere gitaren på nytt.

Har du fast strengestol kan du garrantert ikke heve hele stolen på en gang, det samme gjelder vel Fender-type flytende systemer med 6 skruer...

Tror det funker på Floyd, men er usikker...

Link to comment
Share on other sites

Er en Rogue Strat jeg nettopp fikk inn fra USA (billig! :D ) hvor sadlene var stilt i regelrett pissvinkel. Har fått justert sadlene sånn noenlunde, og det virker som om gitaren er intonert "greit nok". Problemet er at det klirrer i noen av båndene når jeg spiller, da særlig i 10- bånd på E-A-D. Har forsøkt å kvitte meg med resten av klirret, uten særlig hell - og jeg føler meg litt motløs akkurat nå som følge av det *flire* Fint om noen kan geleide meg videre!

Link to comment
Share on other sites

klirring kan også være forårsaket av for stram "truss rod".

Vanligvis sitter denne skruen under en liten plate på headstocken.

Denne skruen bestemmer hvor bøyd halsen skal være. Jeg liker å ha denne slakkere enn normalt, slik at jeg har strengene høyt på de lave båndene der jeg riffer, og likevel kan ha strengene rimelig lavt på de høye båndene der jeg spiller leads.

Link to comment
Share on other sites

klirring kan også være forårsaket av for stram "truss rod".

Vanligvis sitter denne skruen under en liten plate på headstocken.

Denne skruen bestemmer hvor bøyd halsen skal være. Jeg liker å ha denne slakkere enn normalt' date=' slik at jeg har strengene høyt på de lave båndene der jeg riffer, og likevel kan ha strengene rimelig lavt på de høye båndene der jeg spiller leads.[/quote']

Trussrod? Headstock? :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

headstock er den delen av gitaren der stemmeskruene sitter.

trussrod er en kabel (i mangel på et bedre ord) som sitter inni halsen på gitaren som kan strammes og slakkes for å justere halsens krumming. En motkraft til strengedraget.

Link to comment
Share on other sites

bare hyggelig, men det sies at man bør være litt forsiktig med å skru på den. Jeg har aldri brydd meg noe om det, men de fleste anbefaler å sende bort gitaren for å gjøre det. Hvis du gjør det helt feil risikerer du å ødelegge gitar-halsen.

Men som sagt, jeg har alltid gjort det sjøl uten problemer.

Link to comment
Share on other sites

jeg tror det værste som kan skje er at den enten blir strammet så hardt at den ryker, eller at den på en eller annen måte kan sette seg fast eller noe sånt.. (sistnevnte er jeg ikke sikker på om i det hele tatt er mulig)

Hvis skrua inni der er slitt anbefaler jeg at du:

1. tar strengene av gitaren

2. skrur ut skrua og tar den med til en jernvarehandel og får en ny

3. skrur alt sammen igjen

Er det snakk om en meget kostbar gitar bør du kanskje overlate dette til proffesjonelle.

I en jernvarehandel bør de ha en hel haug med passende skruer. Be om å få en som tåler litt slitasje, så slipper du å måtte skifte den igjen.

Det anbefales også at du drypper etpar dråper olje nedi når du likevel har skrua av. Bare i tilfelle de ikke gjorde det på fabrikken når gitaren var ny.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.