Web Analytics
Jump to content

Justering av bro


ProdigalGuitarist
 Share

Recommended Posts

Det er to måter:

Heve hele broen

På enkelte strengestoler (deriblandt flytende med 2 skruer og knifeedge) er det mulighet for å heve hele strengestolen, og da alle strengene samtidig. Kjekt om du vil ha alle strengene opp samtidig.

Ulempen er at du må intonere gitaren på nytt etter at du har gjort det, og det er litt slitsomt...

Heve sadelene hver for seg

Ett eller annet sted på sadelen finner du en eller flere skruer som kan skrus på for å justere høyden på strengen. Detter er litt tungvint på den måten at du må ta hver streng for seg, men derimot må du ikke intonere gitaren på nytt.

Har du fast strengestol kan du garrantert ikke heve hele stolen på en gang, det samme gjelder vel Fender-type flytende systemer med 6 skruer...

Tror det funker på Floyd, men er usikker...

Link to comment
Share on other sites

Er en Rogue Strat jeg nettopp fikk inn fra USA (billig! :D ) hvor sadlene var stilt i regelrett pissvinkel. Har fått justert sadlene sånn noenlunde, og det virker som om gitaren er intonert "greit nok". Problemet er at det klirrer i noen av båndene når jeg spiller, da særlig i 10- bånd på E-A-D. Har forsøkt å kvitte meg med resten av klirret, uten særlig hell - og jeg føler meg litt motløs akkurat nå som følge av det *flire* Fint om noen kan geleide meg videre!

Link to comment
Share on other sites

klirring kan også være forårsaket av for stram "truss rod".

Vanligvis sitter denne skruen under en liten plate på headstocken.

Denne skruen bestemmer hvor bøyd halsen skal være. Jeg liker å ha denne slakkere enn normalt, slik at jeg har strengene høyt på de lave båndene der jeg riffer, og likevel kan ha strengene rimelig lavt på de høye båndene der jeg spiller leads.

Link to comment
Share on other sites

klirring kan også være forårsaket av for stram "truss rod".

Vanligvis sitter denne skruen under en liten plate på headstocken.

Denne skruen bestemmer hvor bøyd halsen skal være. Jeg liker å ha denne slakkere enn normalt' date=' slik at jeg har strengene høyt på de lave båndene der jeg riffer, og likevel kan ha strengene rimelig lavt på de høye båndene der jeg spiller leads.[/quote']

Trussrod? Headstock? :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

headstock er den delen av gitaren der stemmeskruene sitter.

trussrod er en kabel (i mangel på et bedre ord) som sitter inni halsen på gitaren som kan strammes og slakkes for å justere halsens krumming. En motkraft til strengedraget.

Link to comment
Share on other sites

bare hyggelig, men det sies at man bør være litt forsiktig med å skru på den. Jeg har aldri brydd meg noe om det, men de fleste anbefaler å sende bort gitaren for å gjøre det. Hvis du gjør det helt feil risikerer du å ødelegge gitar-halsen.

Men som sagt, jeg har alltid gjort det sjøl uten problemer.

Link to comment
Share on other sites

jeg tror det værste som kan skje er at den enten blir strammet så hardt at den ryker, eller at den på en eller annen måte kan sette seg fast eller noe sånt.. (sistnevnte er jeg ikke sikker på om i det hele tatt er mulig)

Hvis skrua inni der er slitt anbefaler jeg at du:

1. tar strengene av gitaren

2. skrur ut skrua og tar den med til en jernvarehandel og får en ny

3. skrur alt sammen igjen

Er det snakk om en meget kostbar gitar bør du kanskje overlate dette til proffesjonelle.

I en jernvarehandel bør de ha en hel haug med passende skruer. Be om å få en som tåler litt slitasje, så slipper du å måtte skifte den igjen.

Det anbefales også at du drypper etpar dråper olje nedi når du likevel har skrua av. Bare i tilfelle de ikke gjorde det på fabrikken når gitaren var ny.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.