Web Analytics
Jump to content

Bytte av pickups på en Morgan Fat-Strat


Recommended Posts

Har en Morgan Fat Strat som jeg har tenkt å bytte humbucker på, mest fordi jeg er nysgjerrig på hvilken forskjell det vil gjøre i lyden. Har skjønt at en DiMarzio Super Distortion er den som lager lyden jeg liker etter å ha lest litt rundt.

Fant denne siden hvor jeg kan få kjøpt en slik til ca $60, men her må jeg velge mellom "F-Space" eller "Regular". Hvordan i all verden finner jeg ut hva det er jeg trenger? :shock:

Har også lyst å sette en humbucker ved halsen, hvor det står en singlecoil i dag. Det ser tøft ut, og gir et bra rocka lydbilde sammen med en DP-100 etter hva jeg forstår. Er det noe jeg trenger å tenke på utover å bytte/skjære til plekterbrettet hvis jeg går i gang og bytter denne også? Tenker her på en DiMarzio PAF Pro :)

Hvis det er noen som har gode erfaringer med sjapper på webben som selger gitardeler til gode priser, er jeg forresten lutter øre :wink:

Link to comment
Share on other sites

F-spaced vil si at pickupen er beregnet på gitarer med floyd rose (ettersom de har litt større mellomrom mellom strengene ved bridgen). Vil tro at du ikke trenger det.

Ville ikke skiftet til humbucker i halsposisjon ettersom du muligens må begynne å frese ut på gitaren. Ihvertfall ikke uten hjelp fra noen med erfaring. Ville heller gått for en SD hotrail eller lignende pickup (humbucker i singelcoil-format).

Link to comment
Share on other sites

F-spaced betyr fender-spaced.. I motsetning til Gibson spaced. Du skal ha F-spaced. Hvis ikke jeg er helt på jordet da..

kan anbefale bill lawrence pickups. Håndlagde av Bill sjøl, brukt av blant annet dimebag darrel (pantera).

under 500spenn pr. pickup, ny fra fabrikken. Så lenge Bill lever vel og merke.. han begynner å bli rimelig gammel!

Tror jeg blir nødt til å få meg en 500xl til min jackson snart..

www.billlawrence.com

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Liker ikke å dra opp en så gammel tråd, gjør det likevel for å få et "riktig" svar på plass i tråden om andre en gang skulle finne på å søke om Standard space / F Space forskjellen.

Fant følgende fra DiMarzios hjemmesider;

Why are there two different spacings?

A long time ago (in the 20th century, actually) the electric guitar world was divided between Gibson and Fender designs. One of the differences between the two was string spacing. In general, Gibson chose a narrower string spacing at the bridge than Fender, and therefore the polepieces on Gibson humbuckers were closer together than the magnets on Fender pickups. When guitar shops started installing humbuckers in the bridge position of Strats, it was obvious that the strings didn’t line up with the polepieces, and if the E strings were too far outside, the sound could suffer. Our first humbuckers followed the original Gibson spacing, and we call them standard-spaced. When we released our first humbuckers with wider spacing, Floyd Rose bridges were very popular. Floyd string-spacing is the same as Fender spacing, so we naturally called the new pickups F-spaced.

How do I know which spacing to use?

F-spaced pickups measure 2.01" (51 mm) center-to-center from the first polepiece to the sixth. Standard-spaced pickups measure 1.90" (48 mm). Although some players believe that F-spaced pickups are only for the bridge position of tremolo bridge guitars, many guitars with fixed bridges (including late 1990s Gibson Les Pauls and Epiphone LPs) should have F-spaced pickups in the bridge position. Most tremolo equipped guitars that have a nut width of 1-11/16” (43mm) or more should also use an F-spaced pickup in the neck position. If you’re replacing a bridge-position pickup and you're not sure what your string-spacing is, it's usually better to get an F-spaced model. It is not necessary for the strings to pass exactly over the center of the polepieces for best performance, but it is wise to avoid a situation where the E strings are sitting completely outside of the outer polepieces.

Håper dette gir mening for andre også ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.