Web Analytics
Jump to content

Greit Trommesett


LASL

Recommended Posts

Hei.

Fikk lyst til å kjøpe meg et trommesett ettter at jeg er ferdig med å kjøpe forsterker til gitar, legger med noen ønsker, er så å si blank på trommer, så kan gjerne legge med litt tips og.

Ønske:

- Bør kunne oppgraderes uten å bytte ut alt.

- Bør kunne brukes i lang tid.. over flere år altså.

- Bør være god kvalitet på grunn elementene.. som skarp og sånn..

Maks pris har jeg ikke helt bestemt meg for, men bør ikke gå over 7000,- vurderer også brukt.

på forhånd, takk for svar.

Link to comment
Share on other sites

vel for sju tusen tror jeg ikke du får noe spesielt, men er du heldig kan du få noe brukt, dette er bare observasjoner eg har sett though så ikke stol hundre prosent på det, men hvis du skal ha et lite et anbefaler ejg pearl, kan sikkert få noen småe til rundt den prisen

Link to comment
Share on other sites

Du får ikke mye trommer for den prisen, men et brukt sett kan funke til den prisen!

Men krava dine er for store til den prisen! Alle trommer er jo oppgraderbare! Men da må du kjøpe et litt nyere sett!

Hva du tenkter på oppgradering?

Kicken og Skarpen er jo ikke no bedre enn de andre trommene for å si det sånn!

Let litt på musikkweb.no og slike steder etter no brukt! Så kan vi hjelpe deg og veilede deg litt når du har funnet et sett du vurderer å kjøpe! Så vanskelig å si hvilket sett du bør kjøpe når du ikke vil bruke mer penger på det! ;)

Link to comment
Share on other sites

Har egentlig null peiling på trommer, men har tenkt til å kjøpe rundt juletider tror jeg. Kan vel si det sånn da, kan sikkert gå litt høyere opp enn 7000, men hvis jeg får noen tips i prisklassen 6000-10 000 da, helst brukt, sånn at jeg bare vet litt hva jeg kan lete etter. Koster det forresten mye for nytt skinn eller?

Link to comment
Share on other sites

skinnpriser kommer ann på, du får billige drittskinn og helt kongeskinn(oljeskinn).

en kompis av meg er trommis,han sier at oljeskinn koster noe over 500kr per stk.(kommer ann på trommen).

men et skinn som er helt ok, noen hundre kroner per skinn tror jeg.

Link to comment
Share on other sites

Hva er forresten forskjellen på de forskjellige cymbalene som finnes? ride, crash, hihat og sånn..? Har null peiling som sagt men har kjempelyst til å lære meg det.

Hvilke deler bør jeg ha med for pris beskrevet ovenfor, til rock og slikt da? All hjelp mottas med stor takk.

Link to comment
Share on other sites

Hi-hat --- Den du denger på på mange ganger hele sangen.

Crash --- Den du smeller til på av og til iblant.

Ride --- Den du bruker for litt jazza lyd beats eller bare erstatning for hi-haten.. Ridecymbaler er ofte svære i omkrets.

(det finnes jo unntak av det jeg sa da) :)

Link to comment
Share on other sites

Har egentlig null peiling på trommer, men har tenkt til å kjøpe rundt juletider tror jeg. Kan vel si det sånn da, kan sikkert gå litt høyere opp enn 7000, men hvis jeg får noen tips i prisklassen 6000-10 000 da, helst brukt, sånn at jeg bare vet litt hva jeg kan lete etter.  Koster det forresten mye for nytt skinn eller?

Nytt skinn: 200 for pinstripe (oljeskinn). Det er det jeg har, og det funker fett! Konge skinn det!

Sjekk QXL og andre nettauksjoner..

Ved første runde fant jeg disse:

http://my.qxl.no/accdb/viewItem.asp?IDI=19...um=1&Catg=11885

http://finn.no/finn/viewimage/;pdc=1124269...+Mapex+slagverk

Ser ut til å være et helt greie nybegynnersett..

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
skinnpriser kommer ann på' date=' du får billige drittskinn og helt kongeskinn(oljeskinn).

en kompis av meg er trommis,han sier at oljeskinn koster noe over 500kr per stk.(kommer ann på trommen).

men et skinn som er helt ok, noen hundre kroner per skinn tror jeg.[/quote']

Oljeskinn er det ingen som bruker lenger. De eneste skinnene som koster så mye er de dyreste typene basstrommeskinn. Et vanlig skinn koster mellom 150 og 250 for tom toms eller skarptrommer, avhengig av størrelse og type, mens basstrommeskinn ligger på mellom ca. 300 og 700.

Link to comment
Share on other sites

er da mange som bruker oljeskinn... pinstripe er oljeskinn .. er nok EN GOD DEL som bruker de... Evans har også masse oljeskinn...

Men de koster ikke 500kr .. eller.. et bra stortrommeskinn koster det, men ikke for tammer og skarp..

ellers.. ang et sett til 7000 får du absolutt ikke noe bra hvis du tenker komplett for shellpakke, stativer, cymbaler, osv osv.. Får gjerne noe ok brukt, men cymbaler har jeg lite til overs for og kjøpe brukt.. men det er nok helt kurant hvis du er helt fersk.

Link to comment
Share on other sites

er da mange som bruker oljeskinn... pinstripe er oljeskinn .. er nok EN GOD DEL som bruker de... Evans har også masse oljeskinn...

Det er en generell misforståelse som går. Definisjonen av et oljeskinn er et skinn i to lag, med en tynn film av olje i mellom lagene. Dette gir en EKSTREMT død lyd, ala Abba og 70-talls disco.

PinStripe, Emperor, Evans G2 o.l. er IKKE oljeskinn. Mange tror det fordi man har en "oljefarge" i plasten som ligner overflaten på olje, men dette er faktisk bare det at to plastlag (som kommer fra råstoffet... olje! :shock: ) ligger helt inntil hverandre, og derfor oppstår det noe som kan se ut som olje. Men det er IKKE oljeskinn.

De eneste som produserer oljeskinn i dag er Evans, som fremdeles har Hydraulic Blue-serien. Dette er de blå gjennomsiktige skinnene, som ikke akkurat er de mest etterspurte på markedet :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.