Web Analytics
Jump to content

Greit Trommesett


LASL
 Share

Recommended Posts

Hei.

Fikk lyst til å kjøpe meg et trommesett ettter at jeg er ferdig med å kjøpe forsterker til gitar, legger med noen ønsker, er så å si blank på trommer, så kan gjerne legge med litt tips og.

Ønske:

- Bør kunne oppgraderes uten å bytte ut alt.

- Bør kunne brukes i lang tid.. over flere år altså.

- Bør være god kvalitet på grunn elementene.. som skarp og sånn..

Maks pris har jeg ikke helt bestemt meg for, men bør ikke gå over 7000,- vurderer også brukt.

på forhånd, takk for svar.

Link to comment
Share on other sites

vel for sju tusen tror jeg ikke du får noe spesielt, men er du heldig kan du få noe brukt, dette er bare observasjoner eg har sett though så ikke stol hundre prosent på det, men hvis du skal ha et lite et anbefaler ejg pearl, kan sikkert få noen småe til rundt den prisen

Link to comment
Share on other sites

Du får ikke mye trommer for den prisen, men et brukt sett kan funke til den prisen!

Men krava dine er for store til den prisen! Alle trommer er jo oppgraderbare! Men da må du kjøpe et litt nyere sett!

Hva du tenkter på oppgradering?

Kicken og Skarpen er jo ikke no bedre enn de andre trommene for å si det sånn!

Let litt på musikkweb.no og slike steder etter no brukt! Så kan vi hjelpe deg og veilede deg litt når du har funnet et sett du vurderer å kjøpe! Så vanskelig å si hvilket sett du bør kjøpe når du ikke vil bruke mer penger på det! ;)

Link to comment
Share on other sites

Har egentlig null peiling på trommer, men har tenkt til å kjøpe rundt juletider tror jeg. Kan vel si det sånn da, kan sikkert gå litt høyere opp enn 7000, men hvis jeg får noen tips i prisklassen 6000-10 000 da, helst brukt, sånn at jeg bare vet litt hva jeg kan lete etter. Koster det forresten mye for nytt skinn eller?

Link to comment
Share on other sites

skinnpriser kommer ann på, du får billige drittskinn og helt kongeskinn(oljeskinn).

en kompis av meg er trommis,han sier at oljeskinn koster noe over 500kr per stk.(kommer ann på trommen).

men et skinn som er helt ok, noen hundre kroner per skinn tror jeg.

Link to comment
Share on other sites

Hva er forresten forskjellen på de forskjellige cymbalene som finnes? ride, crash, hihat og sånn..? Har null peiling som sagt men har kjempelyst til å lære meg det.

Hvilke deler bør jeg ha med for pris beskrevet ovenfor, til rock og slikt da? All hjelp mottas med stor takk.

Link to comment
Share on other sites

Hi-hat --- Den du denger på på mange ganger hele sangen.

Crash --- Den du smeller til på av og til iblant.

Ride --- Den du bruker for litt jazza lyd beats eller bare erstatning for hi-haten.. Ridecymbaler er ofte svære i omkrets.

(det finnes jo unntak av det jeg sa da) :)

Link to comment
Share on other sites

Har egentlig null peiling på trommer, men har tenkt til å kjøpe rundt juletider tror jeg. Kan vel si det sånn da, kan sikkert gå litt høyere opp enn 7000, men hvis jeg får noen tips i prisklassen 6000-10 000 da, helst brukt, sånn at jeg bare vet litt hva jeg kan lete etter.  Koster det forresten mye for nytt skinn eller?

Nytt skinn: 200 for pinstripe (oljeskinn). Det er det jeg har, og det funker fett! Konge skinn det!

Sjekk QXL og andre nettauksjoner..

Ved første runde fant jeg disse:

http://my.qxl.no/accdb/viewItem.asp?IDI=19...um=1&Catg=11885

http://finn.no/finn/viewimage/;pdc=1124269...+Mapex+slagverk

Ser ut til å være et helt greie nybegynnersett..

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
skinnpriser kommer ann på' date=' du får billige drittskinn og helt kongeskinn(oljeskinn).

en kompis av meg er trommis,han sier at oljeskinn koster noe over 500kr per stk.(kommer ann på trommen).

men et skinn som er helt ok, noen hundre kroner per skinn tror jeg.[/quote']

Oljeskinn er det ingen som bruker lenger. De eneste skinnene som koster så mye er de dyreste typene basstrommeskinn. Et vanlig skinn koster mellom 150 og 250 for tom toms eller skarptrommer, avhengig av størrelse og type, mens basstrommeskinn ligger på mellom ca. 300 og 700.

Link to comment
Share on other sites

er da mange som bruker oljeskinn... pinstripe er oljeskinn .. er nok EN GOD DEL som bruker de... Evans har også masse oljeskinn...

Men de koster ikke 500kr .. eller.. et bra stortrommeskinn koster det, men ikke for tammer og skarp..

ellers.. ang et sett til 7000 får du absolutt ikke noe bra hvis du tenker komplett for shellpakke, stativer, cymbaler, osv osv.. Får gjerne noe ok brukt, men cymbaler har jeg lite til overs for og kjøpe brukt.. men det er nok helt kurant hvis du er helt fersk.

Link to comment
Share on other sites

er da mange som bruker oljeskinn... pinstripe er oljeskinn .. er nok EN GOD DEL som bruker de... Evans har også masse oljeskinn...

Det er en generell misforståelse som går. Definisjonen av et oljeskinn er et skinn i to lag, med en tynn film av olje i mellom lagene. Dette gir en EKSTREMT død lyd, ala Abba og 70-talls disco.

PinStripe, Emperor, Evans G2 o.l. er IKKE oljeskinn. Mange tror det fordi man har en "oljefarge" i plasten som ligner overflaten på olje, men dette er faktisk bare det at to plastlag (som kommer fra råstoffet... olje! :shock: ) ligger helt inntil hverandre, og derfor oppstår det noe som kan se ut som olje. Men det er IKKE oljeskinn.

De eneste som produserer oljeskinn i dag er Evans, som fremdeles har Hydraulic Blue-serien. Dette er de blå gjennomsiktige skinnene, som ikke akkurat er de mest etterspurte på markedet :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.