Web Analytics
Jump to content

Nye stemmeskruer på en Epi LP std.


xtoffer

Recommended Posts

Topicen sier det meste.

Jeg vil gjerne ha nye stemmeskruer på min Epiphone Les Paul Standard! Noen som har noe peiling på åssen stemmeskruer jeg trenger? Eller hvor jeg kan få tak i det? Pris kunne også vært lurt å blitt informert litt om...

Er det en stor operasjon å skifte stemmeskruer?

Vil stemmeskruene koste mer enn selve gitaren er det ganske utelukket :P Men jeg har et stort problem med stemminga på gitaren...umulig å få den til å holde stemminga i mer enn 5 minutter! :cry:

PS: Har testa den fantastiske "Søk" funksjonen på forumet her! Men fant ingen tilsvarende tråder som ga meg svar på det jeg lurte på!

Link to comment
Share on other sites

Vil anbefale deg å gjennomføre alt av triks for bedre stemming før du skifter stemmeskruer. Tre enkle tips som du bør gjøre hver gang du skifter strenger.

1. Bruk en blyant i nøtta (oversadelen) for å minske friksjon.

2. Fest strengene på stemmeskrueposten med en "knute", dermed fester du også mindre streng på stemmeskrueposten.

3. Tøy strengene skikkelig, hver eneste cm av strengen.

Hvis du har gjort dette, og gitaren fortsatt er umulig å holde stemt, så er det kanskje noe som bør gjøres med den.

Link to comment
Share on other sites

1. Bruk en blyant i nøtta (oversadelen) for å minske friksjon.

3. Tøy strengene skikkelig, hver eneste cm av strengen.  

Forklar!

1. Den lille biten som holder strengene på plass i enden av gripebrettet, i hvert spor kan du med fordel skrive med en blyant. Slik at sporene blir glattere, og strengene glir frem og tilbake. F.eks ved bending er dette viktig, ellers vil ikke strengen gå tilbake til opprinnelig posisjon.

3. Nye strenger strekker seg når de blir satt på en gitar. Det er en fordel å strekke dem med det samme de er satt på, så slipper du at strengene synker i lang tid.

Enda et moment som har med stabiliteten på stemmingen å gjøre er at du alltid bør stramme strengen opp til riktig tone, ikke slakke. Er strengen for høy, skru den for lang ned og strem til riktig tone.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.