Web Analytics
Jump to content

Gibson SG???


The inflamables
 Share

Recommended Posts

Tror det viktigste er å prøve gitaren før du kjøper den..

Har snakket med folk som mener Special'en er bedre enn 61 Reissue'en, så det varierer mye fra gitar til gitar.

EDIT: Med det mener jeg at hvis du finner en bra laget Special så kan den ofte være bedre enn en dårlig laget Reissue, selv om Reissuen koster mye mer.

Link to comment
Share on other sites

Kommer helt ann på hvor mye penger du synes er verdt å legge i gitaren.

Personlig ville jeg spandert på en tusenlapp eller tre for å fa Standarden i forhold til Special/Faded modellen. Rosewoog gripebrett, binding, det ser og føles mye mer komplett. En kamerat har faded modellen, mye gitar for penga, men standard er fetere.

61' reissuen er vel enda tøffere, koster mer gryn, og angus young gitaren skal visst være helt krem = enda mer penger.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har standarden, den var lefthand, og kostet kanskje så mye som 5lapper mer i lisepris hos luthman enn special, men jeg fikk den for 12lapper.. Poenget er, hvis du noen gang skal selge så får du mer igjen for standard enn special, rett og slett fordi standard er "the" thing..

Standarden bør også være merkbart bedre, og er mye penere etter min mening.. gleder meg til jeg får min, er så lang leveringstid på lefthand..

Men prøv deg fram du.. Jeg kan ikke bestemme hva du skal ha.. Det er bare min mening, hadde jeg kjøpt en special så ville jeg kanskje ha helt mer i den retningen..

Link to comment
Share on other sites

Personlig mener jeg Faded serien til Gibson er crap! Samme Intrykka har jeg om Fender Highway 1. Ang Hvilken SG modell som er bra, synstes jeg Special er litt kjip men adskillig bedre enn Faded.

Mitt stalltips er Standard derimot. Der gjør du et sikkert kjøp, selv om mikkene er litt muddy om du spør meg ...

Link to comment
Share on other sites

reissue 61 er veldig fin. Han andre gitaristen i bandet har den.

Mange som mener den er bedre enn standard. Synes fadedutgaven er grei den, så lenge man bytter pickuper.

Jeg skal kjøpe denne :

226197.jpg

Blir helt mo i knærne og får vann i munnen av å se på den.

(Har en ESP viper standard fra før og den er utrolig mye bedre enn alle andre SG'ene jeg har prøvd.)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.