Web Analytics
Jump to content

Fender American Deluxe Stratocaster HSS


bel
 Share

Recommended Posts

Hei

Jeg lurer på om det er noen som har testet denne gitaren? Er de to Samarium Cobalt Noiseless pickupene så gode som fender selv vil ha det til eller er det bare skryt? Skal til Statene i påsken så da blir det nok et gitar kjøp på meg, men er ikke sikker på hva jeg skal kjøpe... :lol:

Har lest en del reviews av Deluxe gitaren og det virker som den kanskje er det jeg leter etter...

bel

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan ikke huske at jeg har testet akkurat denne modellen, men Straten jeg eier er en deluxe-variant, og jeg har sikkert spilt på noen deluxe-gitarer opp gjennom årene.

Gnomen har noiseless-mikker i byggesett-straten sin (men om de er like vet jeg ikke), og de syns jeg låter fint. God tone og bra vintage-vibber. Halsen på deluxe-modellene pleier å være tynnere enn tradisjonelle strater, og båndene er gjerne litt bredere (medium jumbo). To-punkts vib.sett og låsende mikker er som i straten min, og det holder stemmingen godt samtidig som det er veldig behagelig å bruke. LSR-nuten kan være litt uvant, men den har fungert bra for meg og krever minimalt med vedlikehold.

Det var det jeg kom på i forbifarten, du kan jo spørre om det skulle være noe jeg har glemt.

Link to comment
Share on other sites

Hmm hadde det ikke gjort seg med ørten gitarer under armen når jeg går forbi tollerne på flyplassen... Ikke for å være kjip men det er nok ganske mange andre som kommer høyere opp på "disse må jeg kjøpe gitar til listen" enn deg kirk... sorry mac... :wink:

Tusen takk for gode og saklige svar nettrom. Du har ikke erfaring med hvordan humbuckeren i bridge posisjon låter? Slik som jeg forsto det hadde du ikke en HSS deluxe men en med bare single coils...

bEL

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for gode og saklige svar nettrom. Du har ikke erfaring med hvordan humbuckeren i bridge posisjon låter? Slik som jeg forsto det hadde du ikke en HSS deluxe men en med bare single coils...

Aner dessverre ikke hvordan akkurat den låter. Straten min har to røde Lace Sensor-mikker i broen, kjørt i serie for å låte omtrent som en humbucker, og jeg vet av erfaring at det låter vesentlig forskjellig fra normale mikker.

Jeg har etter hvert fått teste endel gitarer med lignende treverk og HSS-konfigurasjon, og jeg har tilgode å finne en hvor humbuckeren ikke låt bra. I og med at jeg spiller alt av komp-gitar med hals/midt-mikk eller bare hals-mikken passer en humbucker i bro-posisjon fint. Komp med vreng og solospill får passende trøkk og jeg opplever humbuckeren som litt mer mellomtone-aggressiv enn single coils, noe som gjør at den kutter fint gjennom på soloer. Hvorvidt det funker for deg er selvfølgelig avhengig av spillestil, musikkstil og hvilke lyder du trenger.

Bare hyggelig å kunne hjelpe! :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg syntes de ny Noisless Pickupene til Fender stinker ! De låter altfor hardt. Jeg skjønner ikke (jeg skjønner det komersielle hensynet selvsagt) hvorfor d slutta med Duncans & -Texas Specials De gitaren var killer (Roadhouse, Lone Star & Big Apple som de het en gang i tia)

Til og med de nye clapton strattene låter 0- bra i forhold til de gamle . Dette sier jeg ikke bare for jg har en selv , men for di jeg har ører!

Men Bygekvaliteten på De nye Fender halsene med håndrullende bånd er et veldig bra tilltak !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.