Web Analytics
Jump to content

Kjøp av klassisk gitar


jorn
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg har hatt en skole gitar nå i snart 10 år (nylon) og den begynner å bli ganske slitt så jeg tenkte å kjøpe meg en ny en. Og det skal fortsatt være nylon (ikke med mic da jeg kun spiller hjemme, regner egentlig med at jeg får en mye bedre gitar til samme pris uten mic).

Men jeg kan ikke så mye om gitarer. Jeg hadde tenkt bruke maks 10K, og regner da med at jeg får en veldig god og lettspillt gitar som låter godt.

Hva slags merke burde jeg se etter? Er også klassiske gitarer mye billigere i statene?

Jeg skal en tur til Spania neste sommer, er de mye billigere der?

Hva bør jeg se etter på en klassisk gitar?

Er det tull å bruke 10K, får jeg en like god gitar for 5K?

Jorn.

Link to comment
Share on other sites

eg ville gått for en stålstrenger istedet for nylon siden eg ikke liker nylon lyden, men prøv etter hva jeg har hørt en takamime? tror dei het det, eg vet ikke mye om dem

Hei du, takk for svar.

Men jeg har en fin stålstrenge gitar så det trenger jeg ikke ( har også 2 el-gitarer).

Syns ikke Air, Cavatina, Portrait, Canon osv. låter like fint på stålstrenger som på nylon. Så derfor skal jeg ha en god klassisk gitar.

Men er usikker på hva slags merke jeg bør kjøpe, om den skal være spansk, amerikans eller japansk.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal til Spania er det sikkert knall og kjøpe en håndlaget gitar fra en ikke komersiell produsent. Er kanskje litt lotto, men hvis det blir bra blir det sikkert veldig bra... Samtidig er det jo mulig at gitaren ikke takler klima forandringene... Ville vært litt kjipt å finne en super gitar i Spania som viser seg å være ræva har hjemme i Norge.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har tenkt til å skaffe meg en slik en:

aria ac-80

Hørt den skulle være bra, men har ikke prøvd den.

Hei du.

Ja den så fin ut, så at den er produsert i Spania for det japanske markedet. Vet du om det er std. str. på den eller om den er litt mindre i og med at den er laget for japanere?

Vet du om en gitarsjappe i Oslo som fører gitaren, for jeg vil gjerne teste en gitar for jeg kjøper den. Jeg harvært å testa noen (Alhambra) men har foreløpig ikke falt for noen enda.

( fortsatt er den gode gamle nachspiel gitaren best :-) )

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal til Spania er det sikkert knall og kjøpe en håndlaget gitar fra en ikke komersiell produsent. Er kanskje litt lotto, men hvis det blir bra blir det sikkert veldig bra... Samtidig er det jo mulig at gitaren ikke takler klima forandringene... Ville vært litt kjipt å finne en super gitar i Spania som viser seg å være ræva har hjemme i Norge.

Ja det er nok litt "lotto" når man ikke har så peiling, men så sant den er god å spille på samt god lyd så er jo det alfa omega. Kankje kjipt om den detter fra hverandre etter ett par mnd. :-) .

Men det med klima har vel ikke så mye å si eller? For alle gitarer som er laget utenlands er jo ikke spesielt laget for det norske markedet ( eller kaldt klima) . En Alhambra gitar fra Spania er jo laget i Spania uansett hvor den skal selges, det er vel ikke egne produksjoner for hvor de skal?

Jeg har faktisk tenkt på det det med klima, for det er jo ganske kaldt i bagasjen på en fly, og om gitaren ligger der i en 4 t så vil jo treverket bevege seg noe både på flyturen og etter. Har merket det godt når jeg har tatt med meg kassegitar på hytteturer om vinteren, den blir aldri godt stemt.

Er det skadelig for gitaren å ta slike flyturer?

Jorn

Link to comment
Share on other sites

Hmm tror jeg ville tatt med gitaren inn på flyet slik at den ikke blir utsatt for stor lufttrykk og temperatur svingninger. I hvertfall hvis det er en akustisk gitar... Sånn i forhold til klima tingen var det egentlig bare noe jeg plukket opp på Hagstrøm (musikk butikken som gjelder i Bergen) en gang. Det var en inne som lurte på om Hagstrøm ville selge noen håndlagede spanske gitarer. Men ble altså møtt med en del skepsis pga muligheten for forandring i gitarens egenskaper i det norske klima. Les: Selv om gitaren er veldig bra i Spania kan den forandre akustiske egenskaper når den kommer til vått og kaldt norsk klima... Den vil nok ikke dette fra hverandre, men kan altså forandre klang egenskaper.

Snakket med en på jobben her om dagen når vi satt nattevakt om spanske gitarer og han hadde en kompis som etter å ha bodd i Spania et år kjøpte med seg et par gitarer (er veldig billig). Han hadde ikke hatt noen store problemer og var visst veldig fornøyd.

<Bel

Link to comment
Share on other sites

...det er jo ganske kaldt i bagasjen på en fly...

Jepp, er vel ca like kaldt i bagasjerommet som på utsiden, og på utsiden er det gjerne 40-50 minusgrader...

Og forresten: ET fly, ikke EN fly...

Link to comment
Share on other sites

...det er jo ganske kaldt i bagasjen på en fly...

Jepp' date=' er vel ca like kaldt i bagasjerommet som på utsiden, og på utsiden er det gjerne 40-50 minusgrader...

Og forresten: ET fly, ikke EN fly...[/quote']

Det kan ikke være så kaldt i bagasjerommet på et fly med tanke på at når alle som tar med seg f.eks. drikkevarer i bagasjen vil de bli ganske irritert når 20000 kroners vinen har låget på 40-50 minusgrader i 5timer og er stivfrossen når de kommer frem :mrgreen: Eller med tanke på alle dyrene som blir fraktet liger jo også i bagasjerommet i bur(tror jeg)! :wink:

Link to comment
Share on other sites

jeg hadde en gibson chet atkins før med nylonstrenger.. den koster veil noe over 20k .. men jeg solgte min brukt for 9000.. se om du finner en sånn brukt.. beste nylonstrengeren i verden.. helt fantastisk god å spille på..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.