Web Analytics
Jump to content

Gammel gitar


Goggen
 Share

Recommended Posts

Heisann allesammen,

Post fra nytt medlem, gammel gitar spiller.

Jeg har en gammel El. Hollow gitar som jeg fikk av en onkel for 25 år siden. Han brukte den når han var ung så den stammer nok fra 60 tallet en gang eller der omkring.

For kort tid siden begynte jeg å spille litt igjen etter en "pause" på 18-19 år, og når jeg gikk for å hente den på min mors loft, hvor den har ligget siden midten på åtti tallet var det et sørgelig syn som møtte meg. Det var i dårlig stand når jeg fikk den, men nå er den ubrukelig og trenger full restaurering.

Jeg vet ikke mye om den dessverre. Men på kassen (ovenfor den fremste mikrofonen) står det:

HELIOS STANDARD

JOHN G. HELLAND

MUSIKKHANDEL

SKIEN

I utseende likner den på en Gibson ES-165 Herb Ellis Signature (Rød).

Jeg har et par andre gitarer også, så jeg trenger ikke denne for å ha noe og spille på, men den har jo litt sentimental verdi, så jeg har lyst til å få restaurert den. Men jeg vil gjerne hvite litt mere om den førts... om den har noen verdi etc... og om det er lønnsomt og restaurere den.

Hvis noen vet noe om den eller kan henviste meg til noen som gjør, setter jeg stor pris på det.

Mvh,

Goggen

Link to comment
Share on other sites

Heisann , og velkommen til forumet :)  

Han er (om jeg ikke tar feil) Norges eneste gitarmaker , og holder til i Tønsberg .  

Nilsefix

Tror nok du tar feil. Har feks Henry Urhaug som holder til under Hagstrøm musikk i Bergen. Utdannet gitarmaker og også veldig annerkjent. Mange kjente internasjonale gitarblader har hatt reportasjer om merket hannes "Eugen". Jon Norum (spilte i Europe, dro Final countdown soloen) og Mads Eriksen feks spiller på Eugen http://www.eugen.no

Link to comment
Share on other sites

Hepp Goggen !

Og velkommen til forumet !!

Helland ja ! hehe kult !

er kompis med sønnene til John Helland ja, de driver i beste stil ennå !

Ta en telefon til Helland Musikksenter og spør etter Stein eller Erik !

Erik samler på sånne gitarer, og kan sikkert hjelpe deg med eller henvise deg til en restaurerer !

Ring 35 52 45 65 !!

Link to comment
Share on other sites

Mange takk for hjelp alle sammen. Jeg tror det kommer til å bli et renoverings prosjekt av dette.

Mr. Bungle, det var morro å høre. Jeg kontakter de med en gang.

Hvis noen er interessert i bilder så har jeg det, men kan ikke se om det er mulig å legge de inn her? Si ifra hvis noen er interessert.

Mvh'

Goggen

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
  • Gitarsynthen har nok bare blitt hjemmebrukt, og ser ny ut. Det har seg nå slik at elektronikk "står seg i hjel", altså, det kan slutte å virke selv om det bare har kost seg i esken sin og ikke blitt brukt.  Jeg har ikke testet denne på lenge, og derfor skrev jeg det slik.  Den blir selvsagt testet før jeg evt. forlanger penger for den. Pris? Hva vil du betale? En ny koster 9500, men den er verdt det du vil betale for den. Du trenger en hexpickup på gitaren din for å bruke den, og jeg ønsker å selge dette som en pakke.. Det å montere en GR55 slik at den virker, er et herk og en tålmodighetsprøve. Mitt tips er å kjøpe en gitar som pickupen er ferdig montert på, eller en Fender Roland G5. Den koster 10 000.. Send meg en PM, så sjekker jeg gitar, sustainerfunksjon, pickup, og det hele.  Halv pris er en grei tommelfingerregel på brukt musikkutstyr
  • Vær forsiktig, det er avhengighetsskapende å skifte pickups 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.