Web Analytics
Jump to content

Få vintage look på gitaren?


Guest Ziggy Stardust
 Share

Recommended Posts

Guest DackA

Har hørt og sett at folk har dyppet pickupdekselene sine i kaffe osv for å få de til å se vintage ut, men lurer da på hvordan de gjør med kroppen for å få den til å se litt slitt å gammel ut, sånn som på relic strater, litt lakk slitt av osv..

Link to comment
Share on other sites

Hvordan Fender og Gibson gjør er det ingen andre enn de hos Fender og Gibson som veit. Siden de holder det hemmelig. Men bruk fantasien din, litt sandpappir, en varme pistol, kniv osv... bruk fantasien din ;)

Link to comment
Share on other sites

For å "age" lakken på gitarer kan du sette den ute i sola noen varme dager (dekk til greipebrettet), da falmer lakken endel etterhvert.

For å få sånn "gammel sliten lakk" look, så legger de faktisk hele gitaren inn i fryseren og tar den ut etter en stund, da sprekker lakken litt her og der.

Disse to teknikkene er glimrende for å eldre looken på gitaren sin, men jeg vet ikke HVOR lenge den skal ligge i fryseren.. Ligger den der for lenge kan halsen din vri seg i samme slengen.. Ukult..

Link to comment
Share on other sites

Syntes at sånnt Relic greier & Vintage tillgjøring av instrumenter er TULL

Jeg liker at instrumentene mine er reno & Cleane !

At man relicer deler & hardware på f.eks en vintage gitar for å å det estetisk pent er jeg med på men allt dette Relic styret er bullshit om du spør meg !

Jeg har hatt fem -seks gamle fendere ( både 60 og ! tidl 70 talls ). Jeg har spilt på veldig mange vintage gitarer ......Både Fenders, Gibson & annet .... Jeg er ikke på knærne imponert...

For prisen av F.eks. en Pre-CBS Fender i strøken kondisjon får man jo en PRS Custom 24 med Uberflammer OG kanskje en Bogner amp !

Samler du derimot og skal invistere ?? Da er saken annen

Men det aller verste jeg ser er folk som selger bedritne gamle japse gitarer som vintage !!! ARGHHH....

Greit at GODE ! gamle Fenders & Gibsons både spiller og låter bra kan jeg være med på

:twisted: MEN ! hvorfor skal man herpe instrumentet sitt for å få det til å se vintage ut ? Du bare ødelegger verdien på dem

Link to comment
Share on other sites

Guest DackA

Malar du rustflekkar på bilen din?

Hahahaha' date=' knallbra punch! :mrgreen:[/quote']

Tror vi stiller det under verste argument noensinne :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.