Web Analytics
Jump to content

Volumet er ustabilt. Jobb for meg, eller proffe?


Recommended Posts

Jeg regner med at hvis man bruker volumpoten på gitaren veldig aktivt til swells osv. så slites den etter hvert ut. Tror at jeg har kommet til et slikt punkt nå.

Hvis jeg skrur meg ned til null på volumet så kommer det av og til en knappelyd. Litt knitring. Men verre er når jeg nærmer meg full guffe. Helt oppunder "10" kobler volumet seg helt ut og erstatter ren og pen gitarlyd med grusom skurring. Vel og merke ikke når jeg er helt oppe i "10", men rett under. Da er det vel på tide å bytte ut noe...

Synes dere det bare er å slenge fjøla inn til de som har gjort dette før, eller er dette en av de oppgavene jeg kan klare selv og faktisk burde gjøre på egen hånd for å besitte litt mer kunnskap om basics om gitaren. Ev. hva gjør jeg hvis dette er en jobb for meg? Duppeditter jeg trenger?

Har forøvrig EMG aktive singlecoiler hvis det betyr noe...

Lurer også litt på om det skal gi så mye lyd i forsterkern hvis jeg dunker litt rundt på gitaren...?`

Takk på forhånd.

Link to comment
Share on other sites

Har hatt samme problem selv. 2 ganger på samme gitar, da jeg først byttet til samme billige driten som satt der originalt.

Prøv å rens potmeteret ved å sprute kontaktspray inni og deretter skru det opp og ned mange ganger.

Hjelper ikke dette, er det en lett jobb å skifte den ut. Det er snakk om 3 loddepunkter. Ny del kan bestilles, eller kanskje den lokale gitarsjappa har den. Siden du har EMG skal du ikke ha den vanlige 250k eller 500k. Du skal sannsynligvis ha 25k, men sjekk EMG-siden for å være sikker.

Ang. lyd fra gitaren når du dunker på den: Jeg vil gjette på at dette kommer av at tremolofjærene dine klinger. Fyll opp med papir til det ikke lenger går å "spille på dem", så er problemet løst ;)

Link to comment
Share on other sites

Takk for respons...

Er litt usikker på hva slags EMG jeg har. Det er vissnok et David Gilmour oppsett.

Det er enkelt å gjøre selv det. Om du vil kan jeg gjøre det for deg.

Gå til Imerslund og kjøp en ny pot og lodd den på.

Det hadde jo vært gemt. :)

Når er det du jobber der?

Link to comment
Share on other sites

Er det utelukket at det er batteriene som er tomme?

Har nettopp skiftet batteri, og når batteriet begynner å svikte så blir lyden bare svakere. Ingen knitring og hakking som nå når jeg beveger volumpoten...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.