Web Analytics
Jump to content

Erfaringer med Bjarton gitar


AlfHou

Recommended Posts

Hei!
Ny på forumet her. Har lyst til å begynne og lære meg gitar og ser derfor etter en rimelig gitar, gjerne brukt. 
Fant denne på Finn: Bjarton akustisk gitar og gitarkasse | FINN torget
av merket Bjarton. Finner ikke så veldig mye om merket på nettet, annet enn at det er et gammelt svensk merke.
Noen her som har noen erfaringer med det? Ser det ut som en grei start gitar som kan brukes en stund?

 

Link to comment
Share on other sites

Er nok et husmerke for en butikk. Regner med samme gitar har blitt solgt under flere merker; den var nok neppe en dyr gitar i sin tid.

Kan se ut som at den muligens var oftere solgt under Hagstrom-merket:

https://reverb.com/item/3218394-hagstrom-la-rita

Jeg kan ikke si noe om kvaliteten på gitaren, hverken når den var ny eller om den er spillbar nå etter 40-50 år. Hvis du er ute etter en startgitar tror jeg det er lurere å se etter noe nyere, med mindre du har mulighet til å prøvespille gitaren først.

Link to comment
Share on other sites

I lave prisklasser er det stort sett alltid lurt å holde seg til de store merkene ja. Yamaha, Ibanez, Fender, etc. De er så store at de kan produsere billige gitarer med bra kvalitet rett og slett fordi de produserer så store antall.

Begge gitarene du linker til der er nok ganske oppegående, uten at jeg kjenner de eksakte modellene.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 3/7/2023 at 11:40 AM, AlfHou said:

Tusen takk for svar @Naigewron.
Går ut ifra at jeg har mulighet til å prøvespille, men tror ikke det vil gjøre meg stort klokere mtp. at jeg er ganske fersk.
Har og tittet litt på disse: 
Til den kommende gitarist. | FINN torget
musikk | FINN torget - dette er en Yamaha FG720S visstnok.

Mener du de har en grei verdi for det man får?

Yamaha gitaren har ingen omtale og da blir jeg litt skeptisk. Er halsen rett f.eks, er den god å spille på?

Jeg ville holdt meg unna Bjarton gitaren. Min erfaring er at slike gamle svenske og norske gitarer ikke er særlig gode å spille på, men jeg har ikke vært borte i Bjarton

Skal du ha noe billig å lære på ville jeg heller ha prøvd meg på denne under her. Splitter ny og har god omtale. Fire av fem stjerner. Se nederst på siden, og som de sier. Til den prisen så kan du ikke feile. Du har også mulighet til å returnere den om den skulle være helt feil. Den er til og med utstyrt med mikrofon.

Den koster  kun 1.055 kr pluss 200 i frakt som er latterlig billig. Ville ha kjøpt med en tuner til 60 kroner om ikke du er flink til å stemme gitaren. https://www.thomannmusic.no/harley_benton_hbd120cebk_westerngitarre.htm

Tuner 60 kr https://www.thomannmusic.no/thomann_ctg10.htm

Jeg er enig med Naigewron om billig gitarer, men tror likevel denne kan være en god begynner gitar. Les omtalene om hva andre kunder mener. Og i forhold til Bjarton gitaren er jeg ikke i tvil om hva jeg ville ha valgt.

Her er en video. Den finnes i flere farger.

 

Edited by Zep Ledlin
Link to comment
Share on other sites

On 3/9/2023 at 10:29 AM, Troll said:

Jeg har ikke prøvd disse gitarene, men har en kollega som skryter veldig av Yamaha-gitarene sine.

Jeg kjøpte en Yamaha APX 500 for 15 år siden og bruker den mye enda. Knallbra gitar til prisen av 3000. Jeg ville oppgradere til en APX 700 II, men solgte den da min APX 500 er mye bedre.

De ble som to forskjellige gitarer. APX 500 er lagd i Indonesia, mens 700 II var lagd i Kina og det er ganske stor forskjell i kvalitet.

Generelt sett har Yamaha mye billig og bra.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.