Web Analytics
Jump to content

Pickups låter veldig forskjellig i ulike gitarer


Recommended Posts

Har en Ibanez AR520HFM (Lønn / maple) med et f-hull "semi-solid." Super-58 pickups og 3-veis pickup-switch, i tillegg til trisound switch på hver pickup, for humbucker, split coil og parallell. Jeg har justert pickupene nært strengene.
Andre gitaren er en semi hollow AM93ME (Ebenholt). Den har også samme Super-58 men kun 3-veis pickup-switch. Her er pickupene dobbelt så langt unna strengene som på den andre.

Har nøyaktig samme strenger på begge gitarene, nøyaktig samme bridge, nøyaktig samme materiale i nut. Scale er også den samme. Spiller på en Vox AC10 på hjemmevolum for det meste.

Men AM'en låter mye bedre/varmere, men også mye høyere (volum) enn AR'en. Til og med Talman'en (nashville telecaster-ish) med bare billige singlecoils låter bedre og minst like høyt. AR'en låter OK med split-coil, og har en meget god, tynn og rask hals i forhold til AM'en, det er derfor jeg ikke har bytta ut den.

Er det den ekstra elektronikken som "ødelegger" lyden i AR'en, eller det gitarkonstruksjonen i seg selv? Kan det hjelpe å ta bort splitcoil-switchene? Eller bytte pots? Eller kan pickupbytte hjelpe, at andre pickuper ville passet bedre i den gitaren? (SD Pearly Gates, eller kanskje noe enda litt hottere?)

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, MartheyG skrev:

Her er nok høyden på pickupene den viktigste faktoren. 

OK 🙂 Men saken er det at jeg kan ikke ha pickupene høyere på AR'en, de er veldig nærme strengene. Men på den med mer lyd er jo strengene dobbelt så langt unna. Er det et ideel-punkt man skal finne?

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, MartheyG skrev:

Åja, den med minst avstand som er lavest, ja. Prøvd samme høyde? Blir det da enda mindre lyd?

Hvis ikke høres det kanskje ut som om det er noe issues med elektronikken?

Skal teste ut det. Det er ikke kjempeforskjell, men nok til at man undrer - det er jo tross alt akkurat samme pickups. Gitaren er helt fenomenal uten lyd, ser bra ut og er veldig lettspilt. Men så fort den er plugga inn, er det ikke lenger favoritten.

Ser at Prestige-serien av disse hadde en pickup som hette Super-80 (Flying Finger). Mulig det er verdt bryet å scanne Ebay for et sett med sånne hvis det ikke hjelper med noe annet.

Link to comment
Share on other sites

AR'en med lavest lyd har 1 vol og 1 tone, og en capacitor på tone på 0.022uF, mens AM'en med mer og fyldigere lyd har 2 volum og 2 tone og capacitor på tone på 0.047uF. Volum og tone-pot er alle på 500k og har samme serienummer.

Altså lyden er noe "flatere" og sånn "-3dB-aktig," mindre sustain. AM har mer punch, får rørene å vrenge litt tidligere. 

Link to comment
Share on other sites

22 timer siden, jantore skrev:

Har sett litt på switching system på AR'en.Her var det mye greier.Serie,parallell og splitcoil.Muligheten for dårlig kontakt er absolutt tilstede.Det du kan prøve først,er å spraye elektrocleaner på kontakter,poter og brytere,og bevege de fram og tilbake gjentatte ganger,for så å blåse med trykkluft og la det tørke litt.

Har du et multimeter kan du ganske enkelt sette en kabel i output jack på gitaren og måle motstanden i kOhm i jackpluggen i den andre enden av kabelen.Verdiene skal være temmelig like for begge gitarene,når AR'en er koblet som normalt,altså serie neck/serie begge/serie bridge.Håper dette kan være til litt hjelp:)

Tusen takk for tips. Da vet jeg hva jeg skal teste ut før jeg begynner å tulle bort penger på pickups. Og takk også for info om for nærme strenger, det var nyttig info.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.