Web Analytics
Jump to content

Min andre mikrofon til gitar


Jakob
 Share

Recommended Posts

Hei. Dette spørsmålet går gjerne til dere som har litt erfaring med opptak av gitarforsterkere. Jeg har til nå brukt en SM58 plassert rett foran elementet for å ta opp min gitarforsterker, men føler ofte at lyden blir kjedelig, tynn og litt bzz-ete. Det er snakk om en mesa/boogie rørforsterker som låter knall.

Vurderer derfor å anskaffe meg en ny mic, til å enten ta opp romklangen rundt forsterkeren eller å plassere den et stykke lenger unna elementet. Har ingen erfaring av proffopptak av gitarforsterker, men hører jo at de store gutta bruker ørten mikrofoner til å ta opp amp'ens lyd. Det er vel da også større forskjell mellom 1 eller 2 micer enn mellom 14 eller 15 micer.

Prisklasse 1-2000kr, vurderer eventuelt at det skal være en kondensatormic, siden disse har bredere frekvensrespons og er mer følsomme for romklang-opptak.

Noen tips? Tenker jeg helt feil, er det andre faktorer som dreper lyden min?

Jeg bruker en Behringer mikser til å ta opp med, og den er jo ikke akkurat kjent for gode preamper, men jeg tror allikevel ikke det er det største problemet. Vokal låter jo bra gjennom mikseren.

Link to comment
Share on other sites

Har ingen gode råd angående mikrofoner, men hør på Hermit plata til Ron Thal, den er tatt opp uten dobling av gitarene. Meget effektiv opptaksteknikk som er brukt der. To mikker, med gjennomtenkt plassering. I bunn og grunn mye som kan vinnes med bruken av mikkene. Det er mitt budskap. :)

Link to comment
Share on other sites

I det hele tatt bør du vurdere (les: kjøpe) en kondensator til den bruken du beskriver. Dynamiske er helst bare å foretrekke hvis det er mye støy rundt, ettersom de krever en ganske nær lydkilde. (om du prøver å snakke inn i sm58'en på en halv meters avstand skjønner du hva jeg mener.)

Et siste tips er å dekke et helt rom/kott med dyner, ha kun ampen og miccen der, og trekke ledninger til studio i et annet rom. Da vil du få helt "døde" opptak, hvor du siden kan legge til akkurat så mye klang du ønsker.

Link to comment
Share on other sites

Om den er litt for "bzzzete" så kan du prøve å flytte mikken litt lengre til ut mot kanten av elementet som micen står forran. da vil du få en mildere lyd. Plassering har mye å si på lyden...

Link to comment
Share on other sites

Er nok ikke samme mikken gitt.

SM58 har en frekvensrespons på 50-15000hz og her en frekvenskurve som ser slik ut:

fSM58_large.gif

SM57 har en frekvensrespons på 50-15000 hz og den kurve ser du her:

fSM57_large.gif

Altså ser dere en liiiiten forskjell. Så samme mikk med forskjellig vindhette er nok feil

Link to comment
Share on other sites

kjøp en rode nt1a mic og plasser i rommet hvor du tar opp, den er genial! min kosta 1950 kr. men det er verdt det, den er også genial til akustisk hvis du noen gang har tenkt til å spille inn det.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har brukt en oktava mc-1 (eller var det mk-1?) med gode resultater.

En 57 eller 58 låter skikkelig dritt i forhold.

oktavaen klarer å få med seg det som skjer i diskant-området.

sm57/58 er ganske ubrukelig med min forsterker, da "sjelen" til denne forsterkeren ligger i den høye mellomtonen og diskanten.

Har prøvd noen forskjellige kondensator micer og kommet til at jeg likte oktavaen best, men det er kjempemange jeg ikke har prøvd, så det kan godt være at det finnes bedre anternaltiver.

Jeg hadde micen i center på høyttalerelementet, ca 2-3 cm ifra (marshall 1936 kabinett) rigget opp i vokal-buret som er så og si 100% lydtett.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.