Web Analytics
Jump to content

Snobberi og drømmer, ikke døm meg.


CaptainSexy

Recommended Posts

Du er femten år, ser Eddie Van Halen, Slash, Angus Young osv. Du drømmer om å få en dag råd til en Gibson Les Paul, Fender Stratocaster. Den dagen har kommet, du har fått drømmegitaren hjem, du legger ut bilder av din nye fantastiske gitar.. 

Så får du…

Hvorfor kjøpte du ikke en Harley Benton til en brøkdel av din nyinnkjøpte drømmegitar. 
 

Hva har skjedd? Når jeg var femten drømte alle om Ferrari, kun vaktmesteren som drømte om Lada(Han hadde faktisk en beige Lada)

Hvorfor har det blitt feil å drømme om gitarer som kanskje er litt mer «eksklusiv» enn en gitar til fem sekspakker med øl? 

Link to comment
Share on other sites

lada er jo ganske kult, da.

men har dere lagt merke til hovr mange harley benton det blir solgt på finn for tiden? mye, i forhold til sannsynlig markedsandel, vil jeg si. hva skjedde? VAR de ikkke "nesten identisk kvalitet som fender, gibson" likevel? tvilsomt at jeg vil bytte ut min strat mot en HB, vil  jeg påstå.

mange som går på slike sosiale media, bullshit hypes. men når det kommer til stykke, er det en grunn til at de er priset så lavt.

men hey, mye tilgjengelige instrumenter betyr lavere pris, så flere begynner å spille (eller ihvertfall har råd til å begynne) gitar. win-win.

testet en thomann (hora) oktavmndolin en gang. den var søppel. men noen påstår at slike ting ikke bare er brukbare, men tilogmed god kvalitet. folk er lettlurte.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutter siden, Truckstop Chuckie skrev:

Kan være en del bestiller seg en HB for å sjekke kvaliteten bare, men kanskje glemmer at alle instrumenter trenger et ordentlig setup før de virkelig blir spillbare…, og det er ikke så fristende å legge 1500,- på bordet for en ny nut og setup på en gitar en ikke får mer enn 2000+ for…

Jeg har to. Du trenger ikke å sjekke kvaliteten. De er ca. akkurat der hvor andre billigproduksjon fra østen ligger. Kjøper du de litt dyrere variantene så øker kvaliteten ganske mye, men det finnes også tilsvarende kvalitet med andre logoer.
 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 timer siden, GunnarpåMo skrev:

Ingen grunn til å kjøpte HB. Kjøp heller originalen til bedre pris! (for de som tror at HB er bedre enn originalene)

https://www.strawyellow.shop/collections/guitar?fbclid=IwAR1GUiTSgd0JOzFmL7DCy1-LgFsAAkGPmm5Cc7V1yJQR8F6xu4tjnuR7wqA

 

"If you have any questions or concerns,please do not hesitate to contact us.

We would love to hear from you, contact us on:

Email: support@tstopone.com

Phone Number: 1-800-963-8442

Address: 702 SW 8th Street
Bentonville, AR 72716-0860"

 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Harley Benton har klart å få en del Youtubere til å skryte dem opp i skyene, antakelig ved å sende dem kremeksemplarene. Kvalitetskontroll er nok et av de store problemene med merket.

Kombiner det med unge nybegynnere som aldri har spilt en "ekte" gitar og ikke merker alle manglene på en billiggitar, så har du oppskriften på sterke meninger på Facebook.

Link to comment
Share on other sites

På 25.9.2021 den 20.26, CaptainSexy skrev:

Hvorfor har det blitt feil å drømme om gitarer som kanskje er litt mer «eksklusiv» enn en gitar til fem sekspakker med øl? 

Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson.

Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc.

Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag)

Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags.

Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.