Web Analytics
Jump to content

Binding på plekterbrett?


Recommended Posts

Heisann.

Er det noen som har prøvd å legge binding på Tele-plekterbrett?

Jeg synes dette gjør seg skikkelig fint på Telecastre som i tillegg har binding rundt kroppen. Trenger litt tips rundt montering, og hvor man evt. kan få tak i en sånn tynn plastlist.

Takker for svar.

 

Vedlagt er eksempel på hva jeg mener:  

Binding pickguard Crook.jpg

Link to comment
Share on other sites

Der vil du plages. Siden plekterbrettet er transparent vil lim og pussemerker vises over hele lengden…. Som nevnt over er det ikke vanlig med binding på plekterbrett, det som vises er fargen på kjernen av plasten. Åkkesom får du kjøpt binding på stewmac, ebay etc

Link to comment
Share on other sites

om det er gjennomsiktig, burde det vel være mulig å lage en slags kant på undersiden av plekterbrettet, som ser ut som binding. si 3mm bred, for eksempel. det burde vel være mulig å få til.

kanskje noe så enkelt som tynn skinnrem/tråd under hele kanten på plekterbrettet kunne sett bra ut?

Link to comment
Share on other sites

Takker for innspill.

Som noen påpeker, så er jo dette selvfølgelig et gjennomsiktig brett, men mye tjukkere enn vanlig (.125" for å være nøyaktig).

Joda, det er farge på kanten - det er ikke "gjenskinn" fra kjernen pga 45-graderen. Vedlagt er bilder av min egen Crook, der man tydelig kan se hvitfargen på kanten. Dette ser litt amatørmessig ut, men det kan være at fargen har falt av her og der da gitaren er 16 år. Det er en slags hard glatt overflate rundt hele, men hvilket stoff som er påført kanten rundt vet jeg ikke. Bill Crook (innehaver og produsent av Crook Custom Guitars) sa selv at han under en periode hadde en fyr til å gjøre dette for seg, så noen av gitarene ble levert med disse hvitkantede plekterbrettene der poenget vel var å skulle matche bindingen på selve kroppen. Har prøvd å kontakte denne fyren, men får ikke svar.

Min tanke var at det kanskje fantes noe tynne lettbøyelige plastlister som kunne limes på 45-graderen. 

 

Crook 1.jpg

Crook 2.jpg

Link to comment
Share on other sites

17 minutter siden, Audun skrev:

Skulle jeg til å si også. Må jo være det absolutt enkleste.

Jo, det som er der er en slags maling. Aner ikke hva det er, men det må jo ha vært mykt og påførbart og deretter herdet på noe vis. Skulle likt å visst hvilket materiale som er brukt.

Link to comment
Share on other sites

Tipp-Ex

 

Neida.

Jeg laget noen gjennomsiktige brett for mange år siden, og fikk en lignende (men ikke så skarp) effekt ved å matte kanten på brettet. Spørs hvor slak vinkelen på kanten er.

Link to comment
Share on other sites

For å lime på en sånn kant av abs plast , bør vel det først freses vekk tilsvarende som skal på igjen. Hvis ikke blir det noe rart med størrelsen.  Og bruke en varmepistol for å få det rundt de mindre hjørnene . Sikkert ikke det enkleste å få det pent, spesielt på et gjennomsiktig brett, men det lar seg nok gjøres.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ingen grunn til å kjøpte HB. Kjøp heller originalen til bedre pris! (for de som tror at HB er bedre enn originalene) https://www.strawyellow.shop/collections/guitar?fbclid=IwAR1GUiTSgd0JOzFmL7DCy1-LgFsAAkGPmm5Cc7V1yJQR8F6xu4tjnuR7wqA  
  • Jeg har to. Du trenger ikke å sjekke kvaliteten. De er ca. akkurat der hvor andre billigproduksjon fra østen ligger. Kjøper du de litt dyrere variantene så øker kvaliteten ganske mye, men det finnes også tilsvarende kvalitet med andre logoer.  
  • Kan være en del bestiller seg en HB for å sjekke kvaliteten bare, men kanskje glemmer at alle instrumenter trenger et ordentlig setup før de virkelig blir spillbare…, og det er ikke så fristende å legge 1500,- på bordet for en ny nut og setup på en gitar en ikke får mer enn 2000+ for…
  • lada er jo ganske kult, da. men har dere lagt merke til hovr mange harley benton det blir solgt på finn for tiden? mye, i forhold til sannsynlig markedsandel, vil jeg si. hva skjedde? VAR de ikkke "nesten identisk kvalitet som fender, gibson" likevel? tvilsomt at jeg vil bytte ut min strat mot en HB, vil  jeg påstå. mange som går på slike sosiale media, bullshit hypes. men når det kommer til stykke, er det en grunn til at de er priset så lavt. men hey, mye tilgjengelige instrumenter betyr lavere pris, så flere begynner å spille (eller ihvertfall har råd til å begynne) gitar. win-win. testet en thomann (hora) oktavmndolin en gang. den var søppel. men noen påstår at slike ting ikke bare er brukbare, men tilogmed god kvalitet. folk er lettlurte.
  • Husker Gitarnorge for +- 10 år siden. Akkurat samme greia. Da hadde nesten alle en Epiphone som var minst like bra eller bedre enn en Gibson Custom Shop.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.