Web Analytics
Jump to content

Emg på les Paul (2pot 2tone)


Recommended Posts

Etter å ha bygd min custom kina kopi av Gibson les Paul kom den i nøyaktig den form jeg ønsket meg. Pickups som legges ut på finn for 250kr (Epiphone kopier) men med treverk av absolutt god kvalitet.

Jeg plukket opp et sett med emg pickups fra dba.dk som etter planen skulle gi godlyd'en....men når det nå er montert syns jeg det oppfører seg litt merkelig og lurer på om jeg har en feil på volum potene.

i "tone" setting fungerer volum på Beck som forventet. Når den står i rythm virker volum på bridge....men i midtstilling er det merkelig i mitt hode.

begge volumknappen må stå på for å få lyd ut. Om Beck står på 10 mens bridge på 0 kommer ingen lyd og motsatt. Om jeg skrur den volumknappen som står på 0 oppover kommer lyd ut og selv om det går an å blande pickuplyd på den måten er det definitivt annerledes en på en SG jeg låner.

der er volum på bridge og neck bundet til bridge og neck og stilles uavhengig selv i midtstilling.

kan noen bekrefte at jeg har noe feil på mitt før jeg plukker det fra hverandre for å lete etter feil.(jeg tror jeg har feil på en eller begge volumpot'ene og at de begge demper begge)

Mvh 

Hans Petter

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hva betyr "tone" setting?

Med "beck" går jeg ut i fra at du mener "neck"? En tradisjonell Les Paul med 3-veis switch har som seg hør og bør 3 posisjoner. Med pickup-velger i nedre posisjon ("Treble" - hvis gitaren har skive med skrift på) skal de to nederste pot's virke på bridge pickup. Den fremre er volum, og den bakre er tone. Pickupvelger i øvre posisjon (Rhythm) gjør at de to øverste pot's virker på samme måte på neck pickup. Pickupvelger i midtposisjon er da selvsagt begge pickupene samtidig der alle pot's har en funksjon, men som Troll sier, er det vanligvis slik at hvis en av volum-kontrollene er skrudd helt av, kommer det ikke lyd i det hele tatt.

Hvis det ikke funker slik som beskrevet, er det enten noe som er loddet feil, eller det er feil på ett eller flere potmeter eller pickupswitchen.

Bilder av loddinger både av pickupswitch og pots kan hjelpe. I hvert fall hvis det er noe som helt åpenbart er feil.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Jeg fikk hjelp av telefonen til å rette på ordene så Neck ble til Beck:)

Koblingen følger skjemaet som fulgte med og det er sjekket omtrent 400 ganger nå...
om det er feil kobblet forbauser det meg veldig.


Mulig jeg forklarte litt krøkkete.
Når bryteren står i mellomstilling virker volumkontrollen i serie.
Begge Volumkontrollene kan dempe signalet fra begge pickup'ene til null, altså for å få full lyd må begge stå på 10.
I prinsippet kan jeg  bruke en av pot'ene mens den andre står på fullt og har ingen god mulighet til å justere volum på de individuelt.

Jeg er ganske sikker på at det er feil på Volumpot'ene og har sendt en support sak til EMG.

Wireing.png

Link to comment
Share on other sites

Hmmm....
Jeg googlet endel og skjønner at det  ikke er noe galt  med EMG'en og at det muligens skal være sånn.
Men da er det min gamle Ibanez kopi av SG fra 1973 som er spesiell.
Jeg har alltid spillt på den og har vel trodd at alle gitarer var sånn...
Der er det nemelig volum instillinen på pickup'ene annerledes (og mye bedre/lettere etter min mening).
om jeg stiller neck og brigde til et nivå separat og flipper bryteren til å spille begge pickup'ene vil volumet følge inn i den blandede lyden.
Om det ene volumet står på 0 vil midtstillingen da bare spille lyden fra den andre pickupen...
Jjeg kan da jusere blandingen av den andre inn og ut akkurat som jeg vil.
Det oppleves som mye lettere å holde jevnere volum når jeg flipper bryteren (I hvertfall når jeg ikke er vant til sånn det muligens burde være)

Resultatet av dette er nok at jeg må skru opp min gamle SG kopi for å se hva magisk de har gjort i den som gjør at den er annerledes....for om jeg kan velge vil jeg mye heller ha min Ibanez instilling enn Gibson om mulig.
og...jeg bør vel også utforske litt hva mer jeg eventuelt kan gjøre med det sånn det er nå siden det sikkert er en grunn til at det er koblet slik...mulig det åpner døren inn i mye nytt :) 

Hans Petter

Link to comment
Share on other sites

Du skal kunne justere volumet individuelt på begge pickuper i midtposisjon, slik at hvis du vil ha mer av neck enn bridge, så får du det. Det eneste er som sagt at man ikke kan skru ned den ene pickupen helt ned og fortsatt ha lyd i den andre. 
Det er riktignok mulig å koble det slik at man kan få uavhengige volumkontroller også i midtposisjon, men det kan medfølge noen ulemper når man har et tradisjonelt passivt pickupsystem:

https://www.premierguitar.com/pro-advice/mod-garage-decouple-your-les-pauls-volume-controls

Du har jo et aktivt pickupsystem, og det skal jo i utgangspunktet være den beste løsningen for å kunne justere volum individuelt i midtposisjon, uten at du får signaltap eller andre ulemper som følge.

Edit: Ser på skjemaet du har at det står 2 volumes dependent nede til venstre. Der har du forklaringen.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.