Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Sprekkorama Les Paul Delux 75


Anbefalte innlegg

Hei! Har en kjær gammel kriger her som virkelig begynner å gå opp i sømmene. Er dette noe jeg kan fikse selv med trelim og tvinger, eller bør jeg søke profesjonell hjelp? Tar gjerne imot tips. 
PS: Ingen gitar ble skadet under monteringen av Bigsby, som forøvrig skal av da den er crap😊🤘

mvh 

Kristiansander

EA893414-17D5-47C9-830D-E957C6264264.jpeg

919EC03D-7568-419A-B03B-FEDCDB665D2D.jpeg

E92DAB6F-15AE-4E7F-8191-E9164DD1A782.jpeg

48729817-B2C9-43F7-9713-E1F261B7A665.jpeg

10EBBD77-1507-492C-A94C-618E73F83544.jpeg

Endret av Runefjes
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er det slik at det er gap mellom trestykkene her, og at det faktisk er bevegelse når du utøver press? Ser nesten ut som om gitaren har blitt slik pga. fukt over lang tid. Jeg ville tatt denne til en proff gitardoktor. Det ser ikke verre ut enn at jeg tror dette kan fikses forholdsvis greit, men jeg vet ikke helt om du burde prøve og takle dette på egen hånd hvis du ikke er helt sikker på hva du driver med.

Hvorfor er Bigsby'en crap, forresten? Nei. den kan ikke sammenlignes med Floyd Rose, og det var ikke det den var designet for å være heller. Er det en original Bigsby, så holder den nok mer enn mål, og hvis den er montert korrekt og med Vibramate, så er saken veldig grei. 

Hvis gitaren er bra ellers, ville jeg kostet på en runde hos en reparatør. Disse er faktisk verdt en del etter hvert, selv om prisene har blitt kunstig høye etter min mening, men det er jo fordel for deg. 😊

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

+1 på proff hjelp her. Kan nok være en enkel fiks, men ville aldri tatt sjansen på å fikse dette selv. 

Personlig syntes jeg Bigsby er superfett på LP, men da ville jeg jo satt på en B7 i stedet. 

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

proff hjelp. en slik sprekk oppstår ikke uten at det er fuktskade eller feil spenning/belastning i treverket en eller annen plass. så bare fylle med lim og tvinge sammen vil sannsynligvis ikke bli bra. muligens verre. en inspeksjon av en fagmann ville nok være smart før man limer. eventuelt om du har noen som er vant med trearbeid, som kan se på det for deg. møbelsnekker og slike folk vil sikkert klare å vurdere det.

Endret av mislykketmusikant
 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Akkurat dette hadde jeg personlig ikke brydd meg om å gjøre noe med.

Kanskje om jeg skulle selge den, men man selger ikke en 75 deluxe. Ihvertfall ikke når man er fan av Thin Lizzy/Scott Gorham. Nå var riktignok hans en sunburst, men læll.

 • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skrevet (endret)

Takk for svar folkens!

 Veldig usikker på hvor lenge sprekka har vært der, men ikke utenkelig at det har skjedd da vi flytta. Da ble den liggende litt her og der i den urgamle, dårlig isolerte orginalkassa. Gir veldig lite etter når jeg trykker på den da, så det bør jo kanskje være et godt tegn?🤞Men nå har jeg iallefall fått et par navn på noen skikkelig guruer. Problemet er at de holder til på Østlandet.. 

Ang Bigsbyen, så var det ikke meninga å sutre asså, men med mindre du trykker den ned og slipper, så blir gitaren fryktelig sur. Ca 1/4-1/2 tone opp. Tok den tilbake til butikken og prata med en som hadde den samme varianten, og det var visst bare sånn det var...  Mulig jeg er for godt vant med Duesenbergen min, for der snakker vi tysk ingeniørkunst på sitt beste!

Får ta et par telefoner, så skal dere se det blir en tur østover:)

Og gitaren skal ikke selges, nei. Har et par pjokker i huset som forhåpentligvis snart oppdager at gitar er en gøy hobby. 

Endret av Runefjes
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Skjønner. Jeg kjøpte matteklut på Jula. Gikk over alle shiny delene for å få et matt utseende, syns det ble veldig bra. Enkel prosess og kostet nesten ingenting 😊
  • som dere sikkert vet, er det et salig kaos å finne noe brukbart på youtube. om noen av dere har funnet noe av verdi som går under betegnelsen backing track; kunne dere poste de her? er lei av å lete gjennom uten å finne noe bra. jeg tenker at det hadde vært fint om man poster link, og gir en kort beskrivelse av hvilken type musikk videoen tilhører. jeg er i hovedsak på utkikk etter gitar track type melodisk metal, blues, southern rock, metal ballads, country og en enkel innfallsport til jazz. samt enkel bluegrass og keltisk folkemusikk backing track for mandolin/oktavmandolin.
  • Ja, ikke helt overbevist jeg heller. Syntes disse er for boomy, foretrekker f.eks 500T/496R komboen. Bytter dem ut til aktive, EMG 57/66 i børsta krom. Bytter ut resten av mekanikken og, dempe blingen effekten og gjør den litt røffere 😎🤙
  • Aiaii, vi er der ja😲   Det der med pizza i pausen høres ut som en god ide. Kanskje man kan få bukt med all småspisinga. Det blir heller ikke plass til mye øl på full mage (eller er det bare meg som er konstruert slik?) Føler meg litt truffet av "han fyren med ny rigg på annenhver øving". Men jeg kommer tidlig da, rekker å skru lyd...
  • Har nå regnet sammen hva denne har kostet meg. Jeg har brukt billige deler, men likevel kom den på 1409 kroner! Den rosa jeg satte sammen før denne var et byggesett, den kom på ca 1100... Den ville blitt noe dyrere i dag pga valutakursen. Så man bygger ikke gitar for å spare penger, men kun for gleden med å kunne gjøre det!
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.