Web Analytics
Jump to content

Spørsmål ang IR


Norstorm

Recommended Posts

Så jeg skal til med ett studio prosjekt, og 3 stk akustiske gitarer er på vei fra England.
Jeg bor i en hybelleilighet, og har ikke hylla full av high end mikker.
Så tenkte se hvor bra jeg klarte å få en IR.

Dette har jeg ikke gjort før
Har noen tips til mikrofon?
Jeg har tilgang til en SM57 vet jeg.. Jeg bor trangt og i det hele tatt, og vil unngå å måtte mikke opp gitarene hver bidige gang jeg skal i record.
El gitarer er jeg vant til og hadde Axe FX og vet at jeg var godt fornøyd med det.
VST og IR for akustiske gitarer må da vel ha kommet til ett bra punkt nå?

Tips mottas med takk.

Link to comment
Share on other sites

3Sigma Audio har massevis av gode IRs for akustisk gitar. Anbefales 👍

Vi spiller en del akustiske konserter, og jeg bruker dem live hver gang (lastet inn i en HX Stomp)

Edited by Naigewron
Link to comment
Share on other sites

Jaja, det finnes masse gode gratise IR's der ute, og jeg har vurdert å kjøpe Fishman sin Aura og greier..
En av gitarene som kommer er den der Blood Moon modellen fra Faith produsert i trembesi wood.
Så det hadde vært gøy å mekke ett image av gitaren.

Link to comment
Share on other sites

hadde en fishman aura dreadnaught, men brukte den veldig lite. men ja, lyden blir forandret ganske mye. "bra" er vel ganske subjektivt, men det ble ihvertfall ikke dårlig lyd når jeg brukte den.

har de gitarene du venter på innebygd mikk, eller tenkte du å mikke opp? synes spørsmålet ditt var litt tvetydig, med tanke på det.

om du skal mikke opp, vil sm 57 sannsynligvis fungere godt, ja.

jeg har en passiv fishman lydhullspickup, som jeg monterer og fjerner enkelt ved behov, med den beste akustiske gitaren min. det funker også veldig bra, og er fint med tanke på at den kan benyttes av alle gitarer den passer inn i lydhullet til. brukte den ved et par anledninger med fishman auraen, og det fungerte veldig bra. spilte dog ikke inn, så det vet jeg ikke hvordan fungerer.

om du skal lage et image av gitaren din, og bruke midigitar eller noe slikt sammen med bildet, så vet ikke jeg noe om det. sorry.

Edited by mislykketmusikant
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.