Web Analytics
Jump to content

Spørsmål ang IR


Norstorm
 Share

Recommended Posts

Så jeg skal til med ett studio prosjekt, og 3 stk akustiske gitarer er på vei fra England.
Jeg bor i en hybelleilighet, og har ikke hylla full av high end mikker.
Så tenkte se hvor bra jeg klarte å få en IR.

Dette har jeg ikke gjort før
Har noen tips til mikrofon?
Jeg har tilgang til en SM57 vet jeg.. Jeg bor trangt og i det hele tatt, og vil unngå å måtte mikke opp gitarene hver bidige gang jeg skal i record.
El gitarer er jeg vant til og hadde Axe FX og vet at jeg var godt fornøyd med det.
VST og IR for akustiske gitarer må da vel ha kommet til ett bra punkt nå?

Tips mottas med takk.

Link to comment
Share on other sites

3Sigma Audio har massevis av gode IRs for akustisk gitar. Anbefales 👍

Vi spiller en del akustiske konserter, og jeg bruker dem live hver gang (lastet inn i en HX Stomp)

Edited by Naigewron
Link to comment
Share on other sites

Jaja, det finnes masse gode gratise IR's der ute, og jeg har vurdert å kjøpe Fishman sin Aura og greier..
En av gitarene som kommer er den der Blood Moon modellen fra Faith produsert i trembesi wood.
Så det hadde vært gøy å mekke ett image av gitaren.

Link to comment
Share on other sites

hadde en fishman aura dreadnaught, men brukte den veldig lite. men ja, lyden blir forandret ganske mye. "bra" er vel ganske subjektivt, men det ble ihvertfall ikke dårlig lyd når jeg brukte den.

har de gitarene du venter på innebygd mikk, eller tenkte du å mikke opp? synes spørsmålet ditt var litt tvetydig, med tanke på det.

om du skal mikke opp, vil sm 57 sannsynligvis fungere godt, ja.

jeg har en passiv fishman lydhullspickup, som jeg monterer og fjerner enkelt ved behov, med den beste akustiske gitaren min. det funker også veldig bra, og er fint med tanke på at den kan benyttes av alle gitarer den passer inn i lydhullet til. brukte den ved et par anledninger med fishman auraen, og det fungerte veldig bra. spilte dog ikke inn, så det vet jeg ikke hvordan fungerer.

om du skal lage et image av gitaren din, og bruke midigitar eller noe slikt sammen med bildet, så vet ikke jeg noe om det. sorry.

Edited by mislykketmusikant
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Den hadde ikke lignet i det hele tatt. I 1954 var Stratocasteren noe totalt nytt, med inspirasjon fra romfart, konseptbiler og 50-tallets fremtidsvisjoner. Hadde den blitt lansert i dag så hadde den ikke lignet på noe vi har sett til nå. Kanskje noe i nærheten av Abasi eller Strandberg sine gitarer, men antakelig enda lengre vekk fra "standarden".
  • Det John Mayer sier er at hvis Stratocasteren hadde blitt lansert i dag,så hadde den vært litt annerledes enn 1954-utgaven.Han hadde noen ideer som var utenfor rammen til Fender sine signatur/artist-modeller (som strengt tatt er satt sammen av standard stratocasterdeler,som halsprofiler,lakk,kobling av elektronikk,det eneste som er unikt er pickupene.)Men å starte et prosjekt ut over disse rammene,som innebar bl.a. å forandre  profilen til kroppen var ikke noe Fender ville gå med på.De vil ikke ha noe nytt. De hadde et nytenkende prosjekt med Roland (VG Stratocaster).Det ble ingen suksess. Samarbeidet PRS/John Mayer har fått enorm oppmerksomhet,bedre markedsføring av både gitar og artist kan ingen håpe på å oppnå.  Og økonomisk er dette helt sikkert en vinn/vinn-situasjon for begge parter    
  • Har faktisk 2 stk 1x12 rivera cabs med metallgrill som jeg brukte til en mindre amp. Fantastisk bra cabs som jeg ikke kvitter meg med....ALDRI!!   Dessverre så er det i praksis håpløst å bruke på 100w ampen min. De er for små fysisk og elementene tåler ikke 100w. Skal bruke disse kabinettene hjemme etter hvert på en amp med mindre watt.     ...men er det noen som har erfaring med begge nevnte kabinett og kan dele sin erfaring? Merk at jeg har skrevet feil i innlegget, Orange closed back skal det være, får ikke endret.  Som noen nevner så ser det betydelig bedre ut med Marshall cab sammen med en Marshall topp, men noe sier meg at byggekvalitet på Orange er MEGET bra, og ut fra noen youtube tester så har jeg intrykk av at Orange er litt mer "balansert". På den andre siden så er det vel 7 kg tyngre enn Marshall sitt og er et beist av et kabinett selv om det er 2x12. Når det kommer til pris så er jeg der at jeg vil "buy nice, not twice"     Går mest i 70 og 80 talls heavy + Stoner rock og litt blues heheh, har prestert å skrive open ser jeg, det skal være closed back. Får ikke korrigert innlegget     Er en forsterkertopp, og jeg har allerede gått runden om 4x12, og kjenner at det er så alt for upraktisk når jeg skal frakte det til spillejobber     Akkurat det jeg opplever også. Låner et 4x12 cab (med 12T-75....funker ikke bra på JCM 900 etter min smak), og det er rett og slett for stort å ta med seg. Blir litt teit å må kjøpe meg en gammel Toyote Hi-Ace for å få med utstyret når en 2x12 fint går i ei stasjonsvogn  
  • SS er jo hypermoderne! Har du ikke sett den ekstra lille cutouten på det nedre hornet?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.