Web Analytics
Jump to content

Byggetråd telecaster(e)


Recommended Posts

Da har jeg såvidt begynt å tenke på å bygge en tele eller to, fra scratch, inkludert halsen.
Jeg har min egen webside der jeg oppdaterer prosjektet underveis, derfor hadde jeg håpet å slippe å gjøre det fullstendig her!
I beste fall vil det komme noen bilder underveis her, men mesteparten vil foregå her: https://asgeirsgitar.no/telecaster-fra-bunnen-av/

Men den spede begynnelsen er her! Et stk spisebord i noe jeg tror er eik er saget opp til emner for 4 kropper og 4 halser. Pr. i dag har jeg ikke delene jeg trenger, har akkurat begynt å samle! Har heller ikke en klar formening om hvordan disse skal bli, det får gå seg til underveis! Jeg kommer sannsynligvis til å ha med meg en assistent på dette, han har nok aldri tatt i en sag før...
 

Teak emner.jpeg

Edited by askret
 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Her går det sakte fremover! Har fått fresemaler for tele i posten nå, og jeg har saget til og høvlet 3 emner for halser. Pluss at jeg har laget fresemaler i mdf, fordi de er billigere å ødelegge med en fres som går berserk enn de svindyre akryl-malene!

Fresing3.thumb.jpg.a0af891668d911a5a35f77d53ed83ae9.jpg

Fresing1.jpg

Fresing2.jpg

Edited by askret
 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Har frest ut en kropp i furu, mest for å finne ut en grei måte å gjøre det på. Først festet jeg mdf malen oppå, og freste totalt tre omganger ovenfra med håndoverfresen. Tok av malen etter første runde! Deretter la jeg den på fresebordet og tok resten med fresen der. Det er jo veldig mye enklere enn håndoverfres, så jeg vil nok ta så lite som mulig med overfresen, og mest mulig på fresebordet.

Furukropp.jpg

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Har fått gjort litt... Har skjært ut noen kropper og noen halsemner. Jeg freser spor for trussroden før jeg skjærer ut halsen. Bruker trussrod type HotRod fra StewMac. Begynte også å forme en hals. Dette gjør jeg mye på øyemål, med en ‘fabrikkhals’ å se etter. Bruker gammeldags treskjærerverktøy og en klubbe, samt en minihøvel med diamantrasp på. Gjør dette så godt jeg kan før jeg fortsetter med fil og sandpapir.

https://asgeirsgitar.no/telecaster-fra-bunnen-av/

Kropper og halser.jpeg

Treskjærer.jpeg

trussrod.jpeg

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Mye har skjedd! Halsen er formet, gripebrettet er limt på, og det er grovskjært etter halsen. Prøvde en liten mock-up for å se om ting stemmer. Halsen sitter bra i halslomma, og det ser ut som at det treffer riktig posisjon på broa, så både strengeposisjon og intonasjon skal bli bra. Men finpussing, bånd, nut, og hull for stemmeskruer mangler!
Om det ender opp med det plekterbrettet, eller akkurat den broa vet jeg ikke. Har alle muligheter åpne, også når det gjelder pickups. Har det meste, men ikke P90... Jeg har en tele med humbucker i neck fra før, så kanskje det skal bli helt klassiske tele pickups på denne... Vi får se hva det blir til!

Gripebrett.jpeg

Hals mockup.jpeg

Gripebrett2.jpeg

Edited by askret
 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Jeg vet faktisk ikke hva gripebrettet er laget av! Dette hadde jeg liggende, ble nok kjøpt hos StewMac for endel år siden. Fant en ordre i historien min, og den sier maple, lønn.. Synes ikke det ser ut som lønn, men kanskje...

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg kommet så langt at kroppen er ferdig borret og frest, halsen er ferdig og oljet, og jeg er klar for lakkering av kroppen. Broa er plassert så riktig jeg kan, ved hjelp av kalkulator hos StewMac og se to ytterste strengene. På halsen bruker jeg olje beregnet på behandling av heltre benkeplater på kjøkken! Blir hardt og glatt etter 3-4 påføringer. Bånda setter jeg på med Fretpress fra StewMac. Den har innsatser for forskjellige radiuser. Jag har 12" radius på denne. Har ikke noen skikkelig måte å bøye bånda på før montering, så jeg var ikke heldig med 6-7 stykker.. Skal lage meg en bånd-bøyer før jeg gjør de om igjen, har kulelager på vei i posten!

Hals uten frets.jpeg

fretpress.jpeg

Frest kropp.jpeg

tunere og nut.jpeg

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Da er den lakkert, i en frisk klassisk Fender-farge, ligner litt på Ocean Turquoise. Kroppen er laget av ei bordplate som er laget av 5-6 eikebiter som er limt sammen. Den har noen steder delt seg litt i limingen, men jeg synes egentlig det bare ser litt artig ut! Har montert hals og noe hardware. Plekterbrettet ble byttet til et sort, og jeg valgte tradisjonelle tele pickups. Vet ikke merket på det settet jeg har brukt, så det blir spennende å høre lyden. Kjøpte de av en kar på Finn, Alnico 5 var beskrivelsen.. Billig da!

Halsen mangler noen bånd, og er ikke justert. Blir veldig fornøyd hvis denne selvlagde halsen blir bra!

82D83BFD-0B2F-41BB-AED9-39D0A579B82C.jpeg

F2965AD3-D408-48CB-BC88-37DBC5D90945.jpeg

DA072CE7-3680-43B9-81E4-A8E644B6BC05.jpeg

Edited by askret
 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Har koblet elektronikken, og det er lyd som det skal være! Halsen er jo som sagt ikke ferdig, mye strengeklirr nå... Tror ikke jeg tør å bedømme lyden i disse pickupene enda! I mangel på 250k pots ble det 500k på denne!

Lodding.jpeg

Edited by askret
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.