Web Analytics
Jump to content

Telecaster - Elektrisk problem


LPsamler
 Share

Recommended Posts

Hei, fersk i forumet her.

Er en gubbe som spilte bass i band en gang på 80- tallet. Jeg kjøpte en nydelig japansk telecaster-kopi (produsent: Maya) for å begynne å klimpre litt igjen, men det skulle vise seg å være skjær i sjøen.

Gitaren fader plutselig ut etter en stund. Og så fader den inn igjen etter en tid. 

Det høres kanskje ut som et forsterkerproblem, men jeg har testa forsterkeren med en annen gitar, hvor alt fungerte som det skal.

Lurte på om noen har forslag til hva som feiler denne. Jeg har loddebolt, dersom det skulle være noe helt banalt filsbart her, men der ender nok mine tekniske evner.

Jeg legger ved er par bilder.

Om det er ufiksbart - kanskje noen kan foreslå noen som kan fikse!?

 

20210120_220003.jpg

20210205_181700.jpg

Link to comment
Share on other sites

6 minutter siden, OsloGutten skrev:

Hei og velkommen! Gjelder problemet begge pickupene? 

Hei, det gjelder uansett hvordan jeg snur og vender på tone og volum. Hele gitaren fader gradvis ut, blir borte en stund, og fader så inn igjen.

Link to comment
Share on other sites

Har du prøvd motsatt, altså gitaren på en annen forsterker?

Nå er jeg langt ifra noen elektronikk-ekspert, men høres veldig merkelig ut at problem av den typen skal ligge i gitaren, men hva vet vel jeg?

Link to comment
Share on other sites

Virker ikke å være det vanligste, men et kjapt søk og et par forumtreff viser at det er folk som har dette problemet pga gåen elektronikk.

Fra første google-treff på søk "guitar fading in and out":
However, my Tele was doing that and it was a combination of dirty selector switch and bad tone pot.
Cleaned the switch put in a new pot and no fade in and out anymore.

Hvis du kan lodde så er det jo relativt enkelt å bytte elektronikken i en Tele, og et par pots, kondensatorer og en ny switch koster jo ikke mange kronene. Jeg ville nok startet der og sett om det hjalp. (Hvis det er gitaren som er problemet så er det liksom ikke så mange andre steder det kan ligge heller, med mindre pickups kan gi dette fenomenet. Men igjen, om problemet er der uavhengig av pickup så er det veldig rart om begge pickupene skal feile med et såpass sært problem samtidig, så jeg gjetter på elektronikken)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Vanskelig å identifisere fabrikat på elektronikken, og pot’s og kobberbaner på switch kan være sterkt oksidert og/eller slitt. Det ser ut til å ha vært «hobbyloddet» litt til/fra også. Ny elektronikk, om behov, koster jo ikke mange kroner hos f.eks gitarist.no.

Tviler sterkt på at det er noe feil med pickupene.

 

Edited by ptb
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.