Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Gibson Les Paul Challenger II


Anbefalte innlegg

Denne dukka opp så rimelig at jeg ikke klarte å styre unna. Billig Les Paul modell fra 1983.
Påskrudd lønnehals og tror det er Bill Lawrence pickups. Merkelig sak med pickups og all elektronikk festet i plekterbrettet.
Vet ikke helt hva jeg skal gjøre med den. Restaurere den slik den er, men bytte plastikk, pickups og elektronikk? (Plastikken ser ikke bra ut)
Eller kjøre full "makeover" med en lønnetopp? Har mye deler liggende jeg kunne bruke. Synd å ødelegge rosemalingen!
 

3F1A1276-BCA8-4C22-A65A-36E99D75CFB0.jpeg

641CE0C0-6277-41B2-B669-4B8F674AACAF.jpeg

CC2F61C8-BB00-4BB8-A6CF-F4C70FA2BAB3.jpeg

D00BE5EA-BBDC-4CD1-B40E-D033101A9C2A.jpeg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Disse kom oprinnelig med Schaller Wrap around. Ser ut som den ene delen mangler og har blitt erstattet med en stop tail. 

 

Edit: 

bilde2095488975_biggibsonchallengerDSCN2514.jpg.3902746ef9d10b884f26873f8179508d.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 minutter siden, Hanspanzer skrev:

Disse kom oprinnelig med Schaller Wrap around. Ser ut som den ene delen mangler og har blitt erstattet med en stop tail. 

 

Edit: 

bilde2095488975_biggibsonchallengerDSCN2514.jpg.3902746ef9d10b884f26873f8179508d.jpg

Sjekket det nå, og du har helt rett.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tenkte først at det kunne vært noe å bygge den om til en slags LP Special, men det er jo ikke bare bare det heller i og med at all elektronikk sitter i plastikken.

Edit: Det vil vel si at det er ruta ut ganske mye under plasten?

Endret av Audun
Lenke til innlegg
Del på andre sider

I og med at det er en bolt on, tror jeg ikke at jeg ville kosta på å lime på en topp på den, men det er meg... 🙂

Lenke til innlegg
Del på andre sider
35 minutter siden, Kossoff skrev:

Finishen er jo det stiligste på den gitaren!

Syns også at rosemalingen er av bedre kvalitet enn resten av gitaren, men det spørs likevel om den blir værende.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Denne likner veldig på en som en tidligere kollega av meg hadde. Tror han hadde fått en relativt habil rosemaler til å male den. Om det var Vidar Østmo du kjøpte den av ville jeg ha sjekka at du ikke fjerner et brukbart stykke kunst.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gibson Challenger II heter gitaren, ingen vits i å blande Les Paul inn i dette 😅 behold rosene og få lagd et nytt plekterbrett i samme stil + nye pickups.

 

leather pickguard Fender Stratocaster 2017 "Harmony of | Reverb

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Det er jo ikke så mye annet å gjøre enn å feilsøke. Lån en annen mic og prøv. Om det så er en standard 58 eller så, bare det er en du vet funker. Da får du i hvert fall evt luket bort mikken og/eller lydkort som problem. Prøv også med annen kabel. Hvis det ikke er noen forskjell da, må du inn i innstillinger på lydkort og garageband og se.
  • Gjør mine første spede forsøk med opptak fra mikrofon, men opplever mye støy. Noe jeg gjør feil, eller er det rett og slett en "defekt" mikrofon? Mikrofon er en brukt MXL 770 kondensatormikrofon. Lydkort er et nytt Focusrite 2i2. DRW er Garageband (iMac). Lydkortet ser ut til å fungere som det skal, og ja jeg bruker 48v. Uten det er nivået veldig lavt, hvilket indikerer at det ikke er noe feil med lydkortet. Mikrofonen har -10db funksjon, og den fungerer = redusert nivå når jeg vender over til -10db på mikrofonen.  Når jeg spiller inn fra gitarkabinettet (mic ca 10 cm fra kantoppheng på ht-element) får jeg egentlig tilstrekkelig nivå med gain på lydkortet ca kl 10:30 - 11:00.  Men ved tale/"sang"/akustisk kommer det (for mye) støy fra mic da jeg må ha gain på ca 12:00+ for å få høyt nok innspillingsnivå.  Støyen er jevn sus, som gradvis øker med gain. Ingen brum, pops el.likn - kun sus.  Har ingen annen mic å sammenlikne med. Er det noen innstillinger i Garageband jeg har oversett (er "amatør på dette), eller....? Tips/inspill mottas med takk 🙂
  • Laney er relativt billig og veldig bra, jeg har brukt en GH50 som funker helt supert. Med en 4x12 eller to mangler det ikke noe på volum i alle fall. Det meste av vreng har gått på pedaler, har bare skrudd en halvskitten Malcolm-lyd på ampen. Når det er sagt låter det selvfølgelig veldig fett med en Orange e.l., lånte en OR50 en stund, men jeg kunne ikke rettferdiggjøre prisen når Laneyen var såpass bra   Når vi har reist uten amper står det som regel en Marshall av noe slag på scenen og det er 100% kurant det også. Det er en liten trend gående for spesielle/dyre amper i stonermiljøet, men de aller fleste kjører nok på hva som helst av gamle røramper.   På brettet har jeg wah-boost-fuzz-phaser-digital delay. Fuzzpedaler er en svær jungel å gå seg vill i, men på Youtube får du en god ide om hva du kan vente deg. 
  • Det er relativt stor forskjell på Ibanez sine tidlige kopier av Gibsons og senere utpå '70-tallet. De laget også som nevnt her, både billige og litt dyrere modeller. Typisk har vel de billigere påskrudd hals, og det vil jo gjenspeile seg i prisen man kan forvente å få. Nå ser jeg stadig vekk Ibanez Gibson-kopier til fantasipriser, også de med bolt on hals. Det beror nok på myten om at Ibanez (og Greco, Burny o.l) laget like gode eller bedre gitarer enn Gibson på '70-tallet. Det kan kanskje stemme i noen tilfeller for de dyreste Japanske kopiene, men her til lands er det nok de billigste variantene det ble solgt desidert mest av.  Også som nevnt over her; gode, detaljerte bilder av den aktuelle gitaren vil være veldig nyttig i forhold til å kunne anslå noe som helst ang. verdi.
  • Det ligger nok mye der ja, og ser man på Fender, har tilsvarende skjedd der.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.