Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Komplett verktøysett for gitar og bass


Anbefalte innlegg

Hei! :)

Er på jakt etter ett verktøysett som har alt mann trenger. Og kanskje litt til. 

Har sett litt rundt omkring men har stort sett kun funmet mindre sett der de alltid mangler noe. Noen har millimeter verktøy, noen har tommer, osv osv. 

Noen som har kommet over ett mer komplett proft sett? Eventuelt tips til flere mindre sett?

Endret av Soundmannen
Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 9.1.2021 den 13.43, mislykketmusikant skrev:

alt man trenger til hva? enkelt vedlikehold, eller gitarbygging?

Ja tenkte vedlikehold, justering. De meste mann trenger til å skru sammen en gitar byggesett trenger mann også til vedlikehold. Og har en del gitarer så er veldig forskjellig størrelser på ting

Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 9.1.2021 den 14.09, Naigewron skrev:

Jeg har Ernie Ball sittverktøysett, det har både tommer og millimeter, pluss noen andre kjekke verktøy.

 https://www.ernieball.com/guitar-accessories/guitar-instrument-care

Ja den her mye av det mann trenger og er kanskje det mest komplette settet jeg har funnet. Men kunne hjerne at ett bits sett, flere størrelse (mener denne mangler det minste umbrako i tommer for f.eks tele stoler), børster for å bollere band, fil, litt elektro verktøy som tang, lite skrallesett (ene gitaren har faktisk 6kant bolter til hals og stol i stedet for umbrako) osv. 

Tror kanskje jeg må snu litt på det å kjøpe ett verktøyskrin alla møbelsnekker som har mye av det jeg trenger (og litt til) å supplere med de småtingene som mangler i forhold til gitar for å få det komplett. Bygger litt gitarer og skrur mye på dem, men har ikke system på verktøyet. Så tenkte kanskje det fantes ett større "start kit" som f.eks butikker har eller lignende. På samme måte som ett montørsett til f.eks elektriker.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
36 minutter siden, Soundmannen skrev:

Tror kanskje jeg må snu litt på det å kjøpe ett verktøyskrin alla møbelsnekker som har mye av det jeg trenger (og litt til) å supplere med de småtingene som mangler i forhold til gitar for å få det komplett. 

I mine øyne en bedre løsning. Jeg synes de fleste av disse gitarspesifikke settene har høy pris i forhold til det man "får". 

Sett opp en liste over ønsker/behov. For en del av det verktøyet man trenger har Biltema tilstrekkelig kvalitet. For andre ting (eks tenger/avbiter) bør man kanskje legge lista litt høyere. Det samme gjelder bits der både passform og at de er i hardt nok stål er viktig.

Gitarist.no har jo litt forskjellig "spesialverktøy" man ikke finner i verktøybutikken, til greie priser.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
15 hours ago, Soundmannen said:

Ja den her mye av det mann trenger og er kanskje det mest komplette settet jeg har funnet. Men kunne hjerne at ett bits sett, flere størrelse (mener denne mangler det minste umbrako i tommer for f.eks tele stoler)

Den har små nok nøkler for Tele-stoler.

Jeg kjøpte den som et godt utgangspunkt, og som en enkel enhet å ta med til gigger, etc. Så må man jo gjerne supplere med flere verktøy i tillegg, men da blir det vel gjerne mer for hjemmebruk, så det er ikke så viktig å ha alt enkelt tilgjengelig i et reisevennlig format (?)

Jeg ser i alle fall ikke for meg at jeg kommer til å sitte og file bånd backstage.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Det er jo ikke så mye annet å gjøre enn å feilsøke. Lån en annen mic og prøv. Om det så er en standard 58 eller så, bare det er en du vet funker. Da får du i hvert fall evt luket bort mikken og/eller lydkort som problem. Prøv også med annen kabel. Hvis det ikke er noen forskjell da, må du inn i innstillinger på lydkort og garageband og se.
  • Gjør mine første spede forsøk med opptak fra mikrofon, men opplever mye støy. Noe jeg gjør feil, eller er det rett og slett en "defekt" mikrofon? Mikrofon er en brukt MXL 770 kondensatormikrofon. Lydkort er et nytt Focusrite 2i2. DRW er Garageband (iMac). Lydkortet ser ut til å fungere som det skal, og ja jeg bruker 48v. Uten det er nivået veldig lavt, hvilket indikerer at det ikke er noe feil med lydkortet. Mikrofonen har -10db funksjon, og den fungerer = redusert nivå når jeg vender over til -10db på mikrofonen.  Når jeg spiller inn fra gitarkabinettet (mic ca 10 cm fra kantoppheng på ht-element) får jeg egentlig tilstrekkelig nivå med gain på lydkortet ca kl 10:30 - 11:00.  Men ved tale/"sang"/akustisk kommer det (for mye) støy fra mic da jeg må ha gain på ca 12:00+ for å få høyt nok innspillingsnivå.  Støyen er jevn sus, som gradvis øker med gain. Ingen brum, pops el.likn - kun sus.  Har ingen annen mic å sammenlikne med. Er det noen innstillinger i Garageband jeg har oversett (er "amatør på dette), eller....? Tips/inspill mottas med takk 🙂
  • Laney er relativt billig og veldig bra, jeg har brukt en GH50 som funker helt supert. Med en 4x12 eller to mangler det ikke noe på volum i alle fall. Det meste av vreng har gått på pedaler, har bare skrudd en halvskitten Malcolm-lyd på ampen. Når det er sagt låter det selvfølgelig veldig fett med en Orange e.l., lånte en OR50 en stund, men jeg kunne ikke rettferdiggjøre prisen når Laneyen var såpass bra   Når vi har reist uten amper står det som regel en Marshall av noe slag på scenen og det er 100% kurant det også. Det er en liten trend gående for spesielle/dyre amper i stonermiljøet, men de aller fleste kjører nok på hva som helst av gamle røramper.   På brettet har jeg wah-boost-fuzz-phaser-digital delay. Fuzzpedaler er en svær jungel å gå seg vill i, men på Youtube får du en god ide om hva du kan vente deg. 
  • Det er relativt stor forskjell på Ibanez sine tidlige kopier av Gibsons og senere utpå '70-tallet. De laget også som nevnt her, både billige og litt dyrere modeller. Typisk har vel de billigere påskrudd hals, og det vil jo gjenspeile seg i prisen man kan forvente å få. Nå ser jeg stadig vekk Ibanez Gibson-kopier til fantasipriser, også de med bolt on hals. Det beror nok på myten om at Ibanez (og Greco, Burny o.l) laget like gode eller bedre gitarer enn Gibson på '70-tallet. Det kan kanskje stemme i noen tilfeller for de dyreste Japanske kopiene, men her til lands er det nok de billigste variantene det ble solgt desidert mest av.  Også som nevnt over her; gode, detaljerte bilder av den aktuelle gitaren vil være veldig nyttig i forhold til å kunne anslå noe som helst ang. verdi.
  • Det ligger nok mye der ja, og ser man på Fender, har tilsvarende skjedd der.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.