Web Analytics
Jump to content

Fender blues junior


Enter
 Share

Recommended Posts

De hadde en inne på Imerslund da jeg var der på tirsdag. Jeg syns ampen funker fint til typisk Fender-lyd, clean og litt overdrive. Lydnivået er mer enn høyt nok til øving hjemme, og det er bra definisjon i ampen så en kan få luket vekk rusk i spillingen. Ampen tar pedaler fint nok også.

I det prisnivået bør det være en god del konkurrenter du kan teste ut (både rør og annet), men hvis du først har bestemt deg er ikke Blues Jr. noe dårlig valg.

(Dette innlegget vil være noe farget av at jeg eier en)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Blues Jr., og jeg overdøver etthvert trommesett i byen (hvis en ser bort i fra oppmikking, da :P).

Og en annen kar herfra har brukt samme ampen mens han spilte med et storband, og kunne fint spille solo uten PA. :wink:

Dette er en knallforsterker for oss som ikke har penger så langt opp i ræva at vi får bollekinn!

Link to comment
Share on other sites

har en pro junior, trur den ligna litt... 15 w rør holde i massevis... min har berre volum og tone, veit ikkje ka blues jr. har... men ampen e sikkert konge... 8)

Blues Jr har volum, diskant, mid, bass, reverb og master-volum. Den har også en liten bryter for å skifte kanal (clean og «litt vreng»).

Jeg har testet Mini Cat'en og fant ut at den ikke funket for meg. Lydbildet har en mellomtone-topp som jeg syns var litt forstyrrende, og jeg syns ampen låt ganske kjipt på lavt volum (men tøft nok når jeg wattet opp). Bortsett fra det låt den helt fett, bra definisjon og fin trøkk når volumet kom på.

Link to comment
Share on other sites

Bør kanskje også sjekke Peavey Classic serien.. De er mere prisgunstige, og er sånn nogenlunde myntet på samme marked.

Jepp de bør testes ut, fikk fin pris i lokalbutikken!

Prøv du også! Fin vreng og clean til fin pris! :D

Link to comment
Share on other sites

Jo, etter min erfaring spiller rørforsterkere høyere.

Jeg prøvde en 30-watts transistorforsterker nede på Hagstrøm, og den spillte langt fra like høyt som min Peavey Classic 30-watts, så noe forskjell har de nok. :)

Link to comment
Share on other sites

Blir ikke 15 watt litt mer når det er rørforsterker enn en vanlig 15 watt?

nei,watt er watt, men watt har svææært lite å si med lydnivå.. dvs, du kan lage en 100w forsterker som lager mindre lyd enn en 1w forsterker.

selv om watt stort sett blir brukt som måleenhet på volum av gitarister, så er det også ganske så feil..

0.02$

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.