Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Ikke det at jeg egentlig hadde behov for en amp til, men det dukket opp et godt tilbud på denne. Har jo Ironball fra før, men er litt nysgjerrig på 6L6 vs EL84.

Hmm. Ikke mulig å laste opp bilder med Safari?!? Måtte laste opp fra iPhone?

 

 

0A08B4E6-3FDF-4490-A063-4F027930AB90.jpeg

Endret av ptb
 • Liker 2
 • Takker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

^ Takker. 

Har ikke fått dannet meg noe inntrykk ennå. Det ble ikke noe mer enn å koble den opp og teste/sjekke og småklimpre litt på lavt volum. Men, fikk et inntrykk av at den er temmelig "sint" - om man byr den opp.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da kan jeg "mene" litt mer om Fireball 25´n - uten at jeg har brede referanser i mange forsterkere, eller spiller aktivt i band. Klimprer i hovedsak hjemme til litt ulik backing osv, så ta mine synspunkter med det som utgangspunkt.  

Mange mener at Engl = Metal. Mye skyldes kanskje at generell omtale, YT-demo-video´r osv av Engl stort sett dreier seg om 5 % clean-egenskaper og 95% fullt øs. Når det kommer til både Fireball 25 og Ironball (som jeg også har) er nå min mening er at det er en sannhet med relativt store modifikasjoner. Begge egner seg godt til et langt bredere spekter enn "headbangers ball"🙂

Likeledes har jo kabinett og element mye å si på lydgjengivelsen. Jeg har 2 stk 1x12" kabinett i lik størrelse m/hhv V30 og Alnico Gold hvilket gir 2 ganske så ulike lydgjengivelser.

Fireball 25 har mye Power, derom hersker ingen tvil, og leverer godt i overkant av mitt behov. Men med Powersoak ned på 5W går det bra å dra på og presse rørene litt til "hjemmeøving", såfremt man er måteholden med Mastervolum.

Clean synes jeg har en fin terskel og overgang fra at den begynner å sprekke og opp til brukbart med vreng. Mid-boost gjør akkurat det den skal. 

Lead tar over omtrent der Clean "slutter" og fortsetter opp til... nok 🙂. Men karakteristikken er tight og kontant hele veien.

Tonekontroller gir jevne og fine utslag. Hvordan den responderer på pedaler skal jeg ikke si for mye om. ME-80 brettet mitt brukes mest til å "leke" litt med lyder. Kjører Reverb og Delay i sløyfa og lar stort sett amp´n gjøre resten.

Fireball 25 har ikke reverb, tilkobling for hodetelefoner eller annet. Det er Input, loop og linje/høyttaler ut. Pedal styrer Clean/Lead og Mid-boost/loop. 

 

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

^ Du har jo hatt den gamle 60W modellen. Den hadde en helt annen krets- og forsterkerløsning - og jeg antar at den da trolig låt noe ulikt det 25´n gjør.

Fireball 25 virker på meg å være mer en "direkte" effektmessig nedskalert versjon av 100´n m/4x12AT7 og 2x6L6GC og "kun" 25W. Trolig er de voicet likt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Det er jo ikke så mye annet å gjøre enn å feilsøke. Lån en annen mic og prøv. Om det så er en standard 58 eller så, bare det er en du vet funker. Da får du i hvert fall evt luket bort mikken og/eller lydkort som problem. Prøv også med annen kabel. Hvis det ikke er noen forskjell da, må du inn i innstillinger på lydkort og garageband og se.
  • Gjør mine første spede forsøk med opptak fra mikrofon, men opplever mye støy. Noe jeg gjør feil, eller er det rett og slett en "defekt" mikrofon? Mikrofon er en brukt MXL 770 kondensatormikrofon. Lydkort er et nytt Focusrite 2i2. DRW er Garageband (iMac). Lydkortet ser ut til å fungere som det skal, og ja jeg bruker 48v. Uten det er nivået veldig lavt, hvilket indikerer at det ikke er noe feil med lydkortet. Mikrofonen har -10db funksjon, og den fungerer = redusert nivå når jeg vender over til -10db på mikrofonen.  Når jeg spiller inn fra gitarkabinettet (mic ca 10 cm fra kantoppheng på ht-element) får jeg egentlig tilstrekkelig nivå med gain på lydkortet ca kl 10:30 - 11:00.  Men ved tale/"sang"/akustisk kommer det (for mye) støy fra mic da jeg må ha gain på ca 12:00+ for å få høyt nok innspillingsnivå.  Støyen er jevn sus, som gradvis øker med gain. Ingen brum, pops el.likn - kun sus.  Har ingen annen mic å sammenlikne med. Er det noen innstillinger i Garageband jeg har oversett (er "amatør på dette), eller....? Tips/inspill mottas med takk 🙂
  • Laney er relativt billig og veldig bra, jeg har brukt en GH50 som funker helt supert. Med en 4x12 eller to mangler det ikke noe på volum i alle fall. Det meste av vreng har gått på pedaler, har bare skrudd en halvskitten Malcolm-lyd på ampen. Når det er sagt låter det selvfølgelig veldig fett med en Orange e.l., lånte en OR50 en stund, men jeg kunne ikke rettferdiggjøre prisen når Laneyen var såpass bra   Når vi har reist uten amper står det som regel en Marshall av noe slag på scenen og det er 100% kurant det også. Det er en liten trend gående for spesielle/dyre amper i stonermiljøet, men de aller fleste kjører nok på hva som helst av gamle røramper.   På brettet har jeg wah-boost-fuzz-phaser-digital delay. Fuzzpedaler er en svær jungel å gå seg vill i, men på Youtube får du en god ide om hva du kan vente deg. 
  • Det er relativt stor forskjell på Ibanez sine tidlige kopier av Gibsons og senere utpå '70-tallet. De laget også som nevnt her, både billige og litt dyrere modeller. Typisk har vel de billigere påskrudd hals, og det vil jo gjenspeile seg i prisen man kan forvente å få. Nå ser jeg stadig vekk Ibanez Gibson-kopier til fantasipriser, også de med bolt on hals. Det beror nok på myten om at Ibanez (og Greco, Burny o.l) laget like gode eller bedre gitarer enn Gibson på '70-tallet. Det kan kanskje stemme i noen tilfeller for de dyreste Japanske kopiene, men her til lands er det nok de billigste variantene det ble solgt desidert mest av.  Også som nevnt over her; gode, detaljerte bilder av den aktuelle gitaren vil være veldig nyttig i forhold til å kunne anslå noe som helst ang. verdi.
  • Det ligger nok mye der ja, og ser man på Fender, har tilsvarende skjedd der.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.