Web Analytics
Jump to content

Pickups til rockestrat (single coil)


VegStr

Recommended Posts

Når det kommer til Fender Stratocastere har jeg aldri klart å bli helt fornøyd med lyden i moderne stock pickups. Jeg opplever at de ofte låter spinkelt, litt scoopet og voicet mer for funk enn gammel rock n roll. Jeg ønsker en strat som låter ROCK type tidlig 70-tall med masse baller og mid range. Jeg skjønner at type amp har mye å si her, men ettersom jeg stort sett bruker en Orange OR50 burde jeg ha et greit utgangspunkt for denne typen lyd. Noen tips til pickups? 

Edited by VegStr
Link to comment
Share on other sites

Som 2 andre allerede har nevnt her har du et alternativ i SD SSL-4. Karakteristikk som beskrevet på SD´s hjemmeside:

With more than twice the power of a traditional Stratocaster single-coil, the Quarter Pound pickups will transform any Stratocaster into a mean growling beast, bring you a fat, punchy tone with plenty of top end sparkle. These high output Strat pickups will give you big, beefy chords, and single notes will jump out in a way that no other pickup can deliver. The individually hand-polished ¼” diameter alnico 5 magnets help to give it plenty of the high-end sparkle and upper midrange harmonics that make this pickup so special.

Jeg har disse selv i RB Strat´n og kan skrive under på at det er punch og trøkk i disse. Holder nå forøvrig på å sette opp et loaded brett med "originalene" (Schecter F-500T replicas fra MK-guitar) og det blir spennende å sammenlikne de med SSL-4. Jeg antar at det ikke er så stor forskjell. Det er på drøyt 13kohm begge.

SSL-4 får du også (som F-500T) i en T-utgave (tapped) https://www.mk-guitar.com/2011/01/10/inside-the-schecter-f500t-pick-up-what-is-a-tapped-pick-up/

...så du kan koble opp split dersom du har en switch som muliggjør det.

 

Edited by ptb
Link to comment
Share on other sites

Blackmore brukte hovedsaklig F500T fra 79 til 86 og da kun bridge/neck. Før 79 var det primært originale single coils. Fra 86 og fremover var det OBL-250 og OBL-450 og Lace Sensors. 

Edited by ptb
Link to comment
Share on other sites

Min favorittlyd fra Blackmore var rundt 1974, typ California Jam, Live in London. Da brukte han det som kom i hans stratter originalt.

SL-4 er etter min mening ikke spesielt optimalt for RB-lyd, og han har aldri brukt de selv, selv om merkelig nok kommer signaturmodellen med de.

 

Fender CS 69 er nok det som blir nærmest det han brukte. Og nei, det er ikke pickups med store baller, ballene tilføres senere i kjeden. Om du har et stack eller 2 med Marshall Major kommer du langt! :D

Trikset er å ha rette vrengpedalen som gir rett boost så du ikke får den typiske litt tynne plinky vrengen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.