Web Analytics
Jump to content

Bass amp med krønsj


GOE
 Share

Recommended Posts

Hei, godt folk! Klassisk historie: Er primært gitarist, men har selvfølgelig kjøpt meg en short scale bass (Squier Mustang). Har en liten forsterker/preamp som jeg plugger rett i mikser og lytter gjennom studiomonitorer. Greit nok, men kjenner at bass amp GAS er i ferd med å melde seg. Er ingen stor bassist (eller gitarist), men har lyst på en amp som produserer god krønsj. Med krønsj mener jeg en godt pressa ampeg eller orange amp. Jeg er ikke spesielt opptatt av clean basslyd. Jeg spiller mest i hjemmestudioet (det gjør vel alle i disse dager), men har mulighet til å dra på litt før ektefelle og naboer begynner å klage. Er nysgjerrig på Orange Bass Terror, for jeg tror den gir krønsjen jeg er på jakt etter. Samtidig blir det en litt kostbar rig (bør jo kjøpe et kabinett også). Bør jeg gå for Orange, eller kan Fender Rumble eller Blackstar Unity gi meg det samme til en lavere pris (jeg er som sagt ikke bassist). Jeg er klar over at de tre jeg nevner er konstruert på tre forskjellige måter, så det blir litt som å sammenligne epler og esler. Takknemlig for innspill, gjerne andre kule forslag også.

Link to comment
Share on other sites

Det finnes jo bra drive pedaler for bass da. Darkglass f.eks. men de er dyre. Selv har jeg en EBS Billy Sheehan som er veldig bra.

Husk også at vreng fordriver bunn frekvensene. Selv måtte jeg trå til med et biamp oppsett, alltså to seperate forsterker/høytt. Jeg har en Carvin stereo amp, hvor drive pedalen er kobla inn i efflopen til den ene kretsen. Samt to kabinetter. Et 2X10 med horn til drive kretsen. Og et 1x12 til sub kretsen.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Blir det samme som å plassere en preamp- eller drivepedal foran en litt halvdvask gitarforsterker. Du kan få mye bedre lyd, men må selvsagt fortsatt leve innenfor ampens begrensninger.

Jeg har en helt kurant Ampeg Klasse D-forsterker med en Sansamp Bass Driver DI foran. Forsterkeren er fin den, men mangler litt karakter, så det kan jeg bruke preamp-pedalen til å hjelpe med. Fin kombo.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja, det var noe sånt jeg tenkte. Blir litt råflott å kjøpe bassamp til 15.000,- hvis man primært spiller gitar (selvom det selvfølgelig er kjempemoro med nytt og saftig stæsj). Har en Fryette gp/di som også kan brukes til akustisk gitar og bass. Tenkte jeg kunne kjøre den i fx return på en rimeligere Ampeg eller liknende. Vi får se....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.