Web Analytics
Jump to content

Ny ampdag. Peavay 6505+ 112 combo


jonta
 Share

Recommended Posts

Da var omsider en Peavey 6505 + 112 combo, i hus.

På bruktmarkedet er gamle 5150 dyre., 6505 er billigere. Kanskje det har med å gjøre at Peavey la produksjonen til Kina, under Bush og Obamas "Make America Bad Again" periode 😉     I tillegg er det også, av en eller annen grunn, lave bruktpriser på comboer i dette landet. Så når ampen også hadde defekt preamp og var deretter priset yttligere i positiv retning, så var det bare å trå til. I beste fall var det bare et gåent rør. I verste fall, en rep på et par tusen.

Jeg har lenge lurt litt på denne. 5150 har jo vært godt likt av metallhoder over hele verden i en generasjon nå, og 6505 skal jo være den samme ampen. Eller, 6505 er 5105 og 6505+ er 5105ll.

Var det kanskje Eddie Van Halen, fred være med han, som stakk av med rettighetene til 5150 logoen, da han skilte lag med Peavey i starten av 2000. Og starta etterhvert sitt eget EVH amps. Så Peavey måtte endre navn (altså nummer😁) på sine videre 5150 modeller? I allefall var det i 2005, 40 års jubileum (1965-2005) for firmaet, så da var det naturlig å kalle de videre modellene for 6505.

 

Blir spennende å få den i stand, jeg skal skrive en rep. tråd på DIY sidene.

Noen som har noen tanker om disse ampene, så skriv gjerne.

Og hvor ble det egentlig av det sjette preamprøret i comboversonen av 6505+ ?

Edited by jonta
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takker!

Kanskje noen andre veit? Ja, det er i allefall ett preamp rør mindre i min combomodell. Men var det ikke bare 5 rør i 5150'n også? Altså at 6 rør kom med 5150ll ?

I følge denne karen:

Så gjorde de noe tignt mod. i comboen som kom i 94. Som de etterhvert overførte til 5150 og lanserte den som 5150ll

Og 5150 hadde ikke egne precense og ambience kontroller for hver kanal, slik 5150ll hadde. Og slik er det med 6505 og 6505+ også.

Og ang. anntall preamprør, så har den nyere minimodellen bare tre,. forstå det den som kan. men denne har vel en digital reverb som ikke trenger rør til å drive? Og i tilegg sikkert noe hypertek greier for å drive eff. loopen. Så da faller vel ett rør bort...

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.