Web Analytics
Jump to content

Ny ampdag. Peavay 6505+ 112 combo


jonta

Recommended Posts

Da var omsider en Peavey 6505 + 112 combo, i hus.

På bruktmarkedet er gamle 5150 dyre., 6505 er billigere. Kanskje det har med å gjøre at Peavey la produksjonen til Kina, under Bush og Obamas "Make America Bad Again" periode 😉     I tillegg er det også, av en eller annen grunn, lave bruktpriser på comboer i dette landet. Så når ampen også hadde defekt preamp og var deretter priset yttligere i positiv retning, så var det bare å trå til. I beste fall var det bare et gåent rør. I verste fall, en rep på et par tusen.

Jeg har lenge lurt litt på denne. 5150 har jo vært godt likt av metallhoder over hele verden i en generasjon nå, og 6505 skal jo være den samme ampen. Eller, 6505 er 5105 og 6505+ er 5105ll.

Var det kanskje Eddie Van Halen, fred være med han, som stakk av med rettighetene til 5150 logoen, da han skilte lag med Peavey i starten av 2000. Og starta etterhvert sitt eget EVH amps. Så Peavey måtte endre navn (altså nummer😁) på sine videre 5150 modeller? I allefall var det i 2005, 40 års jubileum (1965-2005) for firmaet, så da var det naturlig å kalle de videre modellene for 6505.

 

Blir spennende å få den i stand, jeg skal skrive en rep. tråd på DIY sidene.

Noen som har noen tanker om disse ampene, så skriv gjerne.

Og hvor ble det egentlig av det sjette preamprøret i comboversonen av 6505+ ?

Edited by jonta
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takker!

Kanskje noen andre veit? Ja, det er i allefall ett preamp rør mindre i min combomodell. Men var det ikke bare 5 rør i 5150'n også? Altså at 6 rør kom med 5150ll ?

I følge denne karen:

Så gjorde de noe tignt mod. i comboen som kom i 94. Som de etterhvert overførte til 5150 og lanserte den som 5150ll

Og 5150 hadde ikke egne precense og ambience kontroller for hver kanal, slik 5150ll hadde. Og slik er det med 6505 og 6505+ også.

Og ang. anntall preamprør, så har den nyere minimodellen bare tre,. forstå det den som kan. men denne har vel en digital reverb som ikke trenger rør til å drive? Og i tilegg sikkert noe hypertek greier for å drive eff. loopen. Så da faller vel ett rør bort...

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.