Web Analytics
Jump to content

Solo over 'Spain' av Chick Corea


windofpain

Recommended Posts

Kul solo' date=' men innimellom så hadde jeg likt at du spilte mer legato og ikke så stakkato som du gjør her. har ikke hørt orginallåten, men likte dette, du har mange bra ideer.[/quote']

Takktakk! Hmm, igrunn enig i tilbakemeldingen. Jeg prøver å beherske Pat Martino-bag'en med stakkato-spill, da jeg anser dette som et solid fundament, men ser absolutt for meg å blande inn mer legato-greier med tiden.

Link to comment
Share on other sites

Meget imponerende dette' date=' windofpain. Studerer du jazz? Altså, på skole. :)[/quote']

Takker. Dessverre har jeg ikke noen formell jazz-utdannelse, men har tatt timer hos noen svært bra gitarister, så jeg har fått en viss hjelp til å finne utav saker og ting. Ellers får jeg vel det meste av idéer fra jazz-plater.

Link to comment
Share on other sites

Utrolig bra. Jeg spilte denne låta på oppspill i år, men soloen min var nok et godt stykke unna!

Imponert over hvordan du hele tiden har flyter videre. Uansett hvor langt ut i ørska du beveger deg kommer du alltid elegant tilbake. keep up

Link to comment
Share on other sites

Utrolig bra. Jeg spilte denne låta på oppspill i år' date=' men soloen min var nok et godt stykke unna!

Imponert over hvordan du hele tiden har flyter videre. Uansett hvor langt ut i ørska du beveger deg kommer du alltid elegant tilbake. keep up[/quote']

Takker! :D

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Vakkert spill :D Du flyter igjennom sangen elegant uten stopp med mange fine løp' date=' skulle ønske jeg ble så god å improvisere på jazz låter. Noen tips til en aspirerende jazz musiker? :P[/quote']

Først: Takker så mye! :D

Så tips: Tja, kjøp en haug med cd'er, etablér et kjærlighetsforhold til låter, sounds, stiluttrykk, enkeltartister, osv. innenfor jazzen. Parallelt med dette, skaff deg en Real Book, samt forsøk å lese deg opp på teori på nettet. Den siden som heter Guitar Masters http://guitar-masters.com/ skulle ha nok å gripe fatt i.

Etterhvert kan det også være lurt å arrangere akkordmelodi-versjoner av Real Book-låter du liker (eller andre du har hørt, så får du trent deg på å plukke i tillegg). Dette hjelper for å bedre 'høre' hva som skjer harmonisk, og hvilke muligheter som liker der, på en måte skalaoversikter ikke kan.

Tren også øret ditt noe j*vlig, da dette er *det* viktigste verktøyet ditt. Du bør være i stand til å plukke de fleste diatoniske melodier (dvs, intervallene, drit i absolutt gehør, det er en annen greie) uten instrument tilgjengelig, i sanntid, skal du kunne improvisere ubundet.

Hør på annen musikk en gitarmusikk.

Merk: Det empiriske grunnlaget her er tynt, da jeg prater utfra *min* erfaring og kun det. Dette er ikke å forstå som noen sannhet, men bare mine meninger. IMO, YMMV, FWIW, alt det der.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.