Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Budget metal/hardrock gitar


Anbefalte innlegg

Leter etter en billig gitar ved siden av min tele 50s. 

Kommet over en Harley Benton TE-40:
https://www.thomannmusic.no/harley_benton_hbt1500tbk_egitarre.htm


Nokså fan av tele designet, men har liker også typ dette:
https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/DISC-ESP-LTD-M-200FM-See-Thru-Black/29N5

Denne er selvfølgelig for dyr, men om det finnes noe med det designet til rundt samme pris som TE-40, så link den gjerne :)

Så: Er TE-40en verdt det? Tips til andre? Kun som en grei metal gitar, ikke noe fancy greier. Det kommer ettervert. 

Ser etter noe som ser bedre ut til metal en en tele butterscotch, og med humbucker pickups.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg hatt hatt et par rimelige Harley Bentons på servicebenken og jeg var ikke akkurat kjempeimponert. Jeg ville sjekket Finn.no for en brukt Ibanez, Jackson, Schecter, LTD eller lignende. Hender det dukker opp RG350(el.lign), Schecter Diamond etc for under to lapper. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

ville styrt unna harley benton. og andre slike in-house veldig billige brands. og når man går så lavt i pris, vil jeg anbefale å se bort fra design. man kan nok ikke velge i mye forskjellig brukbart til under 2.000.

kan du strekke deg til 2000? denne ser jo snasen ut:

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=191261706

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Se etter en bruk Schecter. Kan fint få en helt OK gitar til 2k der. Går du opp til 3500k så er utvalget plutselig mye større både hos Schecter og LTD. Kna være lurt å spare seg opp :)

Skulle jeg brukt 2k på en gitar, så tror jeg at jeg ville gått for en Epiphone Les Paul, eventuelt vurdert den Yamaha som er linket til oppe. 

Endret av Troll
 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Harley Benton-gitaren kommer på over 2000,- inkl. frakt, moms og fortollingsgebyr. Da konkurrerer den plutselig med en del andre merker, som de over nevner. Hadde gått for Ibanez, Schecter, Jackson osv. før Harley Benton. Grunnen til det er at de fleste jeg kjenner som har Harley Benton-gitarer og skryter av de har hatt de inne på båndsliping og oppsett for å få de til å bli helt optimale. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette er en allright rockegitar til metal, men litt dyrere (Ibanez ART120 til 2400,-): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=195078956 (aktive pickups)
ART120_BK.gif.1396f4e49ba4e1d69a8525a30f22f1c5.gif

Her har du en billig gitar som funker til metall, men av noe lavere kvalitet (Ibanez GAX30 til 1500,- kr)https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=196335706
Ibanez.IbanezGAX30GSP31587.jpg.1f40a0e9f4fdd34e5a8e5037d421194a.jpg

Og her en kjempegitar til den sjangeren (Ibanez RG421 til 2900,-) https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=148588660

ibanez_rg421ex-bkf_black_flat_guitar.jpg.debb3c404f66c24a9db29cd55ae66ef7.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 weeks later...

Takk for svar alle!

Det er ikke aktuelt å kjøpe ny gitar helt enda, ettersom student budsjettet ikke strekker til. Bedre lyd-utstyr er førstepri.

Derfor blir det heller å finne et utvalg gitarer jeg kan plukke ur og spare til. :)

Endret av siveguten
 • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Ja, bare spenningsfall over to dioder, selvførgelig, det går vel ikke strøm gjennom D19 og D23, de skal bare hindre strøm å gå "tilbake til minus. De blir forøvrig brennvarme de også. Ok, men hva menes med RMS spenning? Jeg målte 11V på rørsoklene også. Det var noe forskjell før og etter R 82, (bortimot 1V). Men som jeg skrev, med fire rør på plass, måler jeg nøyaktig 7.04V , det skal vel gå. Jeg målte også på motstanden i rørenene, som ligger på ca 6.4 ohm eller 3.4 ohm målt med pin 4 og 5 sammen. Det er vel helt normale verdier. I V1 derimot, er det satt i et Electro Harmonics som har motstand på hele 12.5 ohm. Så det trekker kanskje mere strøm...eller egentlig mindre, når jeg tenker meg om....
  • 8.2 er RMS spenninga. Gang den med kvadratroten av 2 så har du sånn ca 11.6 VAC Peak to peak. Og så er det spenningsfall over to dioder i en sånn likeretter, ikke alle fire ! Og hvis du måler rett etter likerettern uten noe filterkondiser er det jo ikke ren DC ...     
  • Da er de nye diodene lodda på plass. For at de skal få litt kjøling, lodda jeg de med noe lengde på beina, litt opp fra print kortet, og bøyde de to ytterste litt til siden. Så målte jeg, 8.2V veksel fra trafo, inn på likeretter'n, og ut, 11V...hæh? Skulle ikke de fire diodene til sammen suge ca 2.4 V? Annivay, jeg satte i fire gamle rør, så kretsen fikk last, og, strømstyrke droppa ned til 7V. Så da er vel allt i orden da....
  • Hvis du har en av/på-switch til loopen vil du vel kun få input hvis den er av, og kun loop return hvis den er på? Men parallell loop vil nok også fungere ja
  • Har desverre ikke svar på det. En slipper hvertfall å kutte strenger som ved FR - her trer man strengene inn i blokken bak gitaren. Ingen locking nut, ingen behov for sekskantnøkkel (tør ikke skrive umbraco/unbraco lenger). Ser også ut til at trussrod-justeringen utføres på med et ratt ved siden av neck-pickupen.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.