Web Analytics
Jump to content

Har jeg betalt for mye for en Gibson SG?


Ola Søgard
 Share

Recommended Posts

Jeg kjøpte en Gibson SG Standard 50th Anniversary 24frets på Finn.no

Jeg gjorde nok litt dårlig research på nett på forhånd av kjøpet, da jeg satt med en tanke om at en Gibson SG Standard kostet rundt 20k. Han hadde lagt den ut for 18k og jeg fikk prutet ned til 15k.

Men nå en uke etterpå så ser jeg at Gibson Standard SG ny ligger ute for 16k.

Har jeg gjort et jævlig dårlig kjøp?

Annonsen:
https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=192876956

Link to comment
Share on other sites

24 minutter siden, Ola Søgard skrev:

Jeg kjøpte en Gibson SG Standard 50th Anniversary 24frets på Finn.no

Jeg gjorde nok litt dårlig research på nett på forhånd av kjøpet, da jeg satt med en tanke om at en Gibson SG Standard kostet rundt 20k. Han hadde lagt den ut for 18k og jeg fikk prutet ned til 15k.

Men nå en uke etterpå så ser jeg at Gibson Standard SG ny ligger ute for 16k.

Har jeg gjort et jævlig dårlig kjøp?

Annonsen:
https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=192876956

Måtte google litt, og ser at disse ligger brukt på rundt det du betalte faktisk. Er en relativt sjelden sak, som nok er litt mer tungsolgt i Norge enn utlandet. 24 frets er sikkert vanskelig å svelge for SG-korksniffere, men liker du gitaren så er jo det viktigst. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Om du har betalt for mye, er det vel strengt tatt bare du selv som kan svare på. På Reverb ligger det en til litt over 8k. Shipper ikke til Norge, men likevel. Det gir en indikasjon kanskje? Jeg har heller ingen aning om prishistorikken på disse her til lands.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvis du kjøpte den som en samler-gitar så jhar du kanskje gjort et greit kjøp. Kjøpte du den for å bruke den har du nok betalt mye. Jeg solgte en 2017 Standard T videre i vår. . Den var som ny. Mange interesserte, men kun en som tok kontakt på utlagt pris på 8000. Jeg solgte for 7600. Prisen på en standard inkluderer kasse, med unntak av 2016 T så vidt jeg vet.

 

Angående det å handle på reverb så er det ikke noe problem med Jetcarrier.com. Jeg får min fjerde gitar kjøpt i USA hjem nå, as I type, og shipping har aldri vært noe problem.

Edited by SunMaster
Link to comment
Share on other sites

Litt som Sun sier, kjøper du den pga. at du er ute etter en SG med 24 bånd, så er det sikkert en grei pris. Samleobjekt, nja, 400 er ikke et lite opplag, tror ikke man kan forvente den store prisoppgangen på disse, men hva vet vel jeg. 

Er du derimot bare ute etter en SG, så vil jeg si ja, da har du betalt for mye. 

Link to comment
Share on other sites

Ut fra annonsen så såg den jo meget strøken ut. Sånn er det med Gibson - spesialutgaver koster generelt mer, da de er vanskeligere å få tak i brukt. 

Til sammenligning solgte jeg nylig en godt brukt 61RI til 12 laken. Den gikk fort unna! Tror du har gjort et helt greit kjøp. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.