Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Tips til tuning, strenger og steder å lære Lap Steel.


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har aldri heilt fått grep om å spille slide på gitaren. Plutselig fikk eg for meg når eg ser på video av One Of These Days (Trur det var Gilmour, Pompeii 2016) at det der kan gå. Lap Steel+plekter+fuss det går. Ikkje at eg har noen tro på at eg kommer til å bli 1% så god som det, men likevel. Fant eit sted om at det i rock/bluesrock (inkl mr Gilmour) var vanlig å bruke G6 eller åpen G. C6 blir for "happy" for blues. Så da har eg tuna den i G6 (DGDGBE). Men eg finner null og nada av noen form for turoials, videoer e.l. for lap steel i G6. Eg har prøvd meg med å tegne opp halsen, og hvor forskjellige akkorder og skalaer gan gå. Men det blir liksom ikkje heilt flyt i læringa, selv om eg har spilt inn eit par sanger på Logic som har ein del lap steel i seg. Så heilt galt er det ikkje. SÅ:

- Er G6 ein god tuning for rock/blues rock? Eller er det ein annen tuning som er bra, som det finnes noen steder på internettet med opplæring med?

- Finnes det noe sted der man kan bli undervist på nett (ev. strekning Drammen - Oslo etter Corona) med G6?

- Hvike strenger er best å bruke? De tre tjukkeste strenge føler eg blir så tjukke, at det er vanskelig å spille ok på dei. Så eg bruker sturt sett dei tre nederste, noe som begrenser spillinga litt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har null erfaring med lap steel, så der kan jeg ikke hjelpe deg (selv om jeg har snust på å kjøpe en selv for å leke med).

Men jeg finner massevis av slide-videoer for G6 tuning på YouTube. Noen av dem bruker en litt annen tuning enn deg (samme toner men på andre strenger), men de fleste ser ut til å bruke DGDGBE

https://www.youtube.com/results?search_query=g6+tuning+slide

Endret av Naigewron
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.