Web Analytics
Jump to content

Hva anbefaler dere?


Recommended Posts

Hvis du skal bare bruke forsterkeren hjemme og ikke i sammenheng med band, og heller ikke er intr. i å blåse ut vinduene i huset, ville jeg gått for en Roland microcube. En kanonfet forsterker med mange effekter og deilig lyd! Min MG100DFX står ubrukt når jeg har Rolanden!

Jævlig fin liten sak. Grei å dra med seg hvis man skal jamme hos en kompis. Men den spiller ikke så høyt, så hvis du skal bruke den på øving sliter du.

Ellers kan du jo få kjøpe min Marshall MG100DFX, kom på akkurat nå at jeg kanskje selger den. Et impulsalg ;) Det er en grei forsterker den også, bare litt enklere med en liten microcube. Send meg en PM om du er intr, du kan få den for en ok pris :D

Link to comment
Share on other sites

Er det den mg en som eventuelt er dårlig eller er alle det.. Tenkte også på en en MG50DFX

De låter forholdsvis likt i utgangspunktet, men forskjeller blir det jo grunnet mer effekt, lydstyrke og det som hører med. Er vel headroom noen kaller det. Til hjemmeøving ville jeg utvilsomt heller gått for cube 15 eller 30. Har du planer om bandøving, så finnes det vel en 60 utgave også.

Link to comment
Share on other sites

Anbefaler deg å IKKE kjøpe noen MG forsterkere...Personelig synes jeg de låter RÆVA...Marshall gjorde en stor feil ved å produsere de ;) de låter liksom, billig på en måte...og sterilt og for kunstig og ikke noe ROCK 'n' ROLL 8)

Link to comment
Share on other sites

Har Roland MicroCube selv, og jeg kan vel si at den er grei.

Men hvis du skal ha noe som er veldig allsidig (brukes til øving både hjemme og i øvingslokale) og som vil holde god standard i mange år, da anbefaler jeg POD XT Live. Da kan du sitte med hodetelefoner eller koble deg på stereoanlegget hjemme. Og når du kommer på bandøving er det bare å koble seg på PA eller lokalets egen amp. Poden inneholder det meste du har bruk for. Men ikke bli lurt av presetsene når du prøver den i butikken for de er ikke spesielt gode. Man må skru litt for å få god lyd, men det er ikke så vanskelig ettersom dingsen kan kobles til PC via USB og edites (hva var nå det norske ordet igjen) med et enkelt og greit program.

Problemet som nybegynner er at du uansett hvilken amp du kjøper så er du egentlig ikke sikker på hva du driver med. Man må kanskje bare stole blindt på noen som gir seg ut for å ha peiling. Men med PODen så kjøper du ikke katta i sekken lydmessig, for hvis du ikke har en kul lyd så finner du en annen. Plenty å velge mellom. Du kan også laste ned en "Metal-pack" som består av en god del amper på Line6 sine hjemmesider (koster vel 25$). En annen ting som også er veldig bra er at alt i PODen er basert på bra utstyr utenfor den digitale verden i hovedsak. Og informasjon om hva du bruker og litt historikk finner du i manualen. Så du lærer en del også, og du får etter hvert litt referanser som du kan bygge videre på.

Link to comment
Share on other sites

Kobler den inn hvor som helst. Alt etter hva som passer.

Har en Fenderforsterker, men den spiller høyt. Og den er tung. Så da kobler jeg kanskje bare rett PCen og spiller via den. Har forsåvidt ikke noe stereoanlegg så det har ikke vært aktuelt. Men jeg ser for meg at det er veldig bra. Kan jo også koble til i MicroCuben hvis jeg skal være rundt omkring...

Hvis man ikke skal forstyrre noen så er det jo praktisk med PODens AUX inngang (mini-jack) så man kan spille/øve til CDer uten å plage folk via hodetelefoner.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte via www.jrrshop.com. Kom hjem på døra med FedEx.

Du kan også sende mail til dem og spørre om de vil skrive en lavere sum på pakken for å unngå toll.

Tror du ender på en totalsum rundt 3.000 til 3.500 kr...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.