Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Har lenge vurdert å skaffe en multieffektenhet men aldri greid å lande på Helix eller Headrush. Jeg har ikke vært overbevist om at dette er noe for meg, og prisen har jo vært rimelig stiv på de overnevnte enhetene, så frykten var at jeg skulle brenne masse penger på en "støvsamler". Jeg har siste året hatt øynene opp for Hotone Ampero, og da de lanserte en mindre enhet med navn Hotone One for et par måneder siden til like over 3000,- sa fant jeg ut at det var verdt å teste. Forskjellen i Ampero og Ampero One er at One har litt færre fysiske tilkoblinger (XLR og midi), mangler noen potmeter for å direkte justere parametre (på One må man bruke skjermen i større grad) og den mangler en footswitch og en akustisk mode switch.

Jeg har hatt enheten i 3 uker nå så det er fortsatt litt "honeymoon" fase, men pokker for en digg sak dette er!! Amp og kabinett simuleringene er det som jeg er absolutt mest begeistret for. Effektene er er stort sett top notch, eneste er et par chorus emuleringer som føles litt digital. Har ikke rukket teste alt og alle kombinasjoner selvfølgelig. Skepsisen til multieffekt er uansett satt til side :)

Et problem jeg har hatt til nå er at riggen min står i et øvingslokale som jeg ikke bare kan stikke innom å skru på når jeg ønsker det, ettersom det ligger i kjelleren til en av band-kompisene. Dette har ført til at jeg ikke har hatt anledning til å skru lyd og finne et setup som passer meg perfekt, har liksom landet på noe som fungerer. Nå har jeg plutselig mulighet å eksperimentere svært mye, noe som har ført til at jeg har redefinert totalt hva riktig lyd for meg faktisk er. Tidligere har jeg landet på et veldig moderne hi-gain setup, nå er jeg over på et litt mer ol' school setup med mindre gain og mer midrange enn før. Jeg har også innsett hvor sinnsykt viktig rolle riktig kabinett faktisk har å si for lyden. Sweet!

Tror nok mange der ute tenker at Hotone er et billigmerke for amatørene. Selv begynte jeg å bruke en del Hotone da skyline serien kom for noen år siden, og har også brukt Binary serien deres til nå, og har bygd opp et inntrykk av at det er solide saker for en ok penge.

Grensesnittet er svært intuitivt. Man må selvfølgelig bruke en del tid for å forstå menyen slik at man kan lage/justere preset kjapt, men det tok overraskende kort tid før jeg begynte får ting i fingrene. OK størrelse på touch skjermen. Jeg har ikke helt funnet ut om det er mulig å re-arrangere effektblokkene i skjerme på selve enheten, men ser det er mulig om man bruker PC editor. Det eneste jeg har opplevd som jeg sliter med er at lagring av presets fra PC til enhet er litt knotete, men nå har jeg ikke brukt editoren veldig mye så mulig det er brukerfeil. I editoren får man bra oversikt over effektkjeden og settings på de forskjellige effektene samt bilde og beskrivelse på hver enkelt effekt.

Tror nok jeg kommer til å savne FX-loop på sikt slik som konkurrentene har, ettersom jeg har noen delay og modulasjonseffekter jeg gjerne skulle brukt. Ryktet vil ha det til at Ampero kommer til å få FX-loop etter hvert. Skulle også gjerne sett at det hadde eksistert en mobilapp slik at man kunne redigere patchene og settings trådløst.

Har ikke fått testet mot Helix eller Headrush så jeg kan hverken si om den er bedre eller dårligere enn disse. Alt i alt er jeg strålende fornøyd med Ampero One og nøler ikke med å anbefale brettet :)

 

Ampero.jpg

 • Liker 4
Lenke til innlegg
Del på andre sider
7 timer siden, MartheyG skrev:

Er det innebygd lydkort i denne?

Jeg er ikke 100% sikker så det bør sjekkes opp, men jeg mener den kan brukes som lydkort ja (USB). Mener å ha sett noen bruke Ampero slik på youtube, så det er grunn til å anta det er likens på Ampero One

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fra hjemmesiden:

"Once you program your favorite sounds as “patch” on Ampero One, you can directly record from a USB or connect to an audio interface from analog outputs. So, at live gigs, you can recall the same “patch” to play the same way “live”."

image.png.e3be93360977f54c35730d0c770e8fdf.png

Endret av Duckling
 • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • måtte fornye to av godplatene, etter at de gamle ikke lenger er verdt å spille av.
  • Her er den nye Laney Cub-Supertop Den er glimrende! Jeg er veldig fornøyd! Jeg fikk den torsdag. Det kommer tjukk og varm rørlyd fra den tilkoblet VOX kabinettet med en Celestion V-Type 70W høyttaler i 8 ohm. Nå skjønner jeg hva som er så bra med vrenglyden fra rør Det er noe eget med lyden. Når jeg har den i overdrive så bruker jeg 1W inngangen. Da går den fort i vreng på lavere lydnivå. Hvis jeg booster 15W inngangen med div. effektbokser så er det litt vanskelig å holde lyden ren   Med denne forsterkeren så går det fint an å spille med gitaren koblet rett inn (ingen effekter). Det er boost på forsterkeren, så det er lett å få den i overdrive.   Forøvrig så er den innebygde digitale? "fjærromklangen" god, men det kommer en ulyd da jeg har den på fullt nivå. Romklangen plasker fint, men den durer.   Rørene er av merket Ruby.    
  • Two-tone sunburst er nok min favoritt-finish for tida 😛 MiM’en (under) skal snart gjennom en Dave Murray-ifisering; nye pups, pickguard og knotter. Glær mæ! 
  • Ble invitert til å bli med på en Power Trip-cover av noen karer fra YouTube, i forbindelse med vokalist Riley Gales bortgang. Gjerne sjekk den ut, jeg synes den ble veldig kul!  
  • Wow, takk for alle tilbakemeldingene! Det betyr masse. Kommer en ny singel etter hvert, poster den helt sikkert her.   Når det kommer til produksjon så har vi løst det meste selv, foruten trommeinnspilling og mastering. Vi vurderte å bruke div. plug-ins for gitar og bass, men endte opp med å bruke forsterkere, noe jeg er ganske fornøyd med. Når man har et øvingslokale med god akustikk er det greit å bruke det til innspilling også.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.