Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

NPD: Hotone Ampero One


Anbefalte innlegg

Har lenge vurdert å skaffe en multieffektenhet men aldri greid å lande på Helix eller Headrush. Jeg har ikke vært overbevist om at dette er noe for meg, og prisen har jo vært rimelig stiv på de overnevnte enhetene, så frykten var at jeg skulle brenne masse penger på en "støvsamler". Jeg har siste året hatt øynene opp for Hotone Ampero, og da de lanserte en mindre enhet med navn Hotone One for et par måneder siden til like over 3000,- sa fant jeg ut at det var verdt å teste. Forskjellen i Ampero og Ampero One er at One har litt færre fysiske tilkoblinger (XLR og midi), mangler noen potmeter for å direkte justere parametre (på One må man bruke skjermen i større grad) og den mangler en footswitch og en akustisk mode switch.

Jeg har hatt enheten i 3 uker nå så det er fortsatt litt "honeymoon" fase, men pokker for en digg sak dette er!! Amp og kabinett simuleringene er det som jeg er absolutt mest begeistret for. Effektene er er stort sett top notch, eneste er et par chorus emuleringer som føles litt digital. Har ikke rukket teste alt og alle kombinasjoner selvfølgelig. Skepsisen til multieffekt er uansett satt til side :)

Et problem jeg har hatt til nå er at riggen min står i et øvingslokale som jeg ikke bare kan stikke innom å skru på når jeg ønsker det, ettersom det ligger i kjelleren til en av band-kompisene. Dette har ført til at jeg ikke har hatt anledning til å skru lyd og finne et setup som passer meg perfekt, har liksom landet på noe som fungerer. Nå har jeg plutselig mulighet å eksperimentere svært mye, noe som har ført til at jeg har redefinert totalt hva riktig lyd for meg faktisk er. Tidligere har jeg landet på et veldig moderne hi-gain setup, nå er jeg over på et litt mer ol' school setup med mindre gain og mer midrange enn før. Jeg har også innsett hvor sinnsykt viktig rolle riktig kabinett faktisk har å si for lyden. Sweet!

Tror nok mange der ute tenker at Hotone er et billigmerke for amatørene. Selv begynte jeg å bruke en del Hotone da skyline serien kom for noen år siden, og har også brukt Binary serien deres til nå, og har bygd opp et inntrykk av at det er solide saker for en ok penge.

Grensesnittet er svært intuitivt. Man må selvfølgelig bruke en del tid for å forstå menyen slik at man kan lage/justere preset kjapt, men det tok overraskende kort tid før jeg begynte får ting i fingrene. OK størrelse på touch skjermen. Jeg har ikke helt funnet ut om det er mulig å re-arrangere effektblokkene i skjerme på selve enheten, men ser det er mulig om man bruker PC editor. Det eneste jeg har opplevd som jeg sliter med er at lagring av presets fra PC til enhet er litt knotete, men nå har jeg ikke brukt editoren veldig mye så mulig det er brukerfeil. I editoren får man bra oversikt over effektkjeden og settings på de forskjellige effektene samt bilde og beskrivelse på hver enkelt effekt.

Tror nok jeg kommer til å savne FX-loop på sikt slik som konkurrentene har, ettersom jeg har noen delay og modulasjonseffekter jeg gjerne skulle brukt. Ryktet vil ha det til at Ampero kommer til å få FX-loop etter hvert. Skulle også gjerne sett at det hadde eksistert en mobilapp slik at man kunne redigere patchene og settings trådløst.

Har ikke fått testet mot Helix eller Headrush så jeg kan hverken si om den er bedre eller dårligere enn disse. Alt i alt er jeg strålende fornøyd med Ampero One og nøler ikke med å anbefale brettet :)

 

Ampero.jpg

  • Liker 4
Lenke til innlegg
Del på andre sider
7 timer siden, MartheyG skrev:

Er det innebygd lydkort i denne?

Jeg er ikke 100% sikker så det bør sjekkes opp, men jeg mener den kan brukes som lydkort ja (USB). Mener å ha sett noen bruke Ampero slik på youtube, så det er grunn til å anta det er likens på Ampero One

  • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fra hjemmesiden:

"Once you program your favorite sounds as “patch” on Ampero One, you can directly record from a USB or connect to an audio interface from analog outputs. So, at live gigs, you can recall the same “patch” to play the same way “live”."

image.png.e3be93360977f54c35730d0c770e8fdf.png

Endret av Duckling
  • Liker 2
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.